Şimdi Ara

XUBUNTUMU YOKSA LUBUNTU MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • XUBUNTUMU YOKSA LUBUNTU MU? İkisinden birisini kurmayı düşünüyorum. Sizce hangisini kursam daha iyi olur.

Kararlılık ve performans farkı + kullanışlılık yönünden bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperium -- 10 Kasım 2014; 14:49:11 >

• lubuntu kur

lxde yakında lxqt oluyor ve bir çok distro lxqt'yi destekliyor,

lxde yakında ölecek gibi, light DE'lerin geleceği lxqt oluyor

http://lxqt.org/
  • imperium kullanıcısına yanıt
    xubuntu, xfce masaüstü ve thunar dosya yöneticisi kullanıyor, 1 GB ve üstü ram varsa iyi bir seçenek.
    lubuntu, openbox pencere yöneticisi ve pcmanfm dosya yöneticisini kullanıyor. xubuntu'dan daha az ram ihtiyacı var.

xubuntu daha kullanışlı. lubuntu daha hafif ve hızlı.

Bilgisayara lubuntu yükle, kullan. Baktın çok sade geldi. Bilgisayarındaki ram de 1 GB'dan fazlaysa, xfce yüklersin lubuntu -> xubuntu'ya dönüşmüş olur.

http://askubuntu.com/questions/276175/lubuntu-desktop-ui-alternative

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 11 Kasım 2014; 11:15:43 >

• kisisel begenileri bir kenara birakirsak; core2duo alti bir sistemse lubuntu ustuyse xubuntu kurmak iyi olur.
  • Önce lubuntuyu kurdum iyi güzeldi görsel olarak pek iyi değildi ama gerçekten çok az ram işlemci kullanıyor. Dock yüklerken sistem bozuldu bende şimdi mint kurdum. diğerinide lazım olursa harddisk yerine harici diske kurabilirim.

@istemsizhareket @mehmetdagli1
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

kisisel begenileri bir kenara birakirsak; core2duo alti bir sistemse lubuntu ustuyse xubuntu kurmak iyi olur.

Ben donanım özelliklerini çok az kullanan linux istiyorum. Bu yüzden lubuntu-xubuntu ve mint xfce li sürümü arasında kaldım. Lubuntuyu kurdum ama pek de beğenmedim.

Linux en az Core 2 üstü sistemde kullanıcak. Bu durumda XBUNTU mu kullanmak mı daha iyi olur yoksa LİNUX MİNT XFCE li sürümünü mü?
  • linux mint ubuntu tabanli bir dagitim ve henuz son surune guncellenmedi. simdilik xubuntu daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux mu Android mi?
    9 yıl önce açıldı
    Windows mu Linux mu?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu fazla dağıtmadan alakalı başka bir soru sormak istiyorum. Xubuntu yu flashbellekten çalıştıracağım ve ola ki başka birinin eline geçerse içeriğe ulaşamamasını istiyorum. Xubuntu'yu komple şifrelemek mümkün mü?
  • Lubuntu çok hızlı çalışıyor,fan bile sakin takılıyor ama 5-6 kez bilgisayarda çalışırken dondu kaldı : reset+sunumlar kayıp
    ben de vaz geçtim
    Xubuntu veya Linux Lite ı deneyebilirsin.Ben xubuntu ve win7 birlikte kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhanforum

Lubuntu çok hızlı çalışıyor,fan bile sakin takılıyor ama 5-6 kez bilgisayarda çalışırken dondu kaldı : reset+sunumlar kayıp
    ben de vaz geçtim
    Xubuntu veya Linux Lite ı deneyebilirsin.Ben xubuntu ve win7 birlikte kullanıyorum.

lubuntu çok hızlı çalışıyor ama bendede bazen donmalar oluyor. Bunun gibi nedenlerden dolayı vazgeçtim lubuntudan
    xubuntuyu bir denemek lazım
  • Size işin özetini söyleyim : Hepsini deneyin.:)zaten bedava. İndirin ubuntu-lubuntu-kubuntu-xubuntu-mint-pardus deneyin. Şahsen öyle yaptım ve Linux Mint beni mutlu etti. Lubuntu da fena değildir. ancak burada bir de sistem özellikleri devreye girer. Eski makinelerde lubuntu keyif verir.
  • abdullaharif kullanıcısına yanıt
    kurulduğu zaman 2 - 3 gb tı geçmeyen ubuntu / mintin bir sürümü var mı?
    Linux Mint son sürümü yaklaşık 1.5 gb lık bir iso kurulum dosyası ile yükleniyor. Yüklenince zannederim 5-6 gb yer kaplar. ubuntu son sürüm ise yaklaşık 1 gb lık bir iso dosyası ile kuruluyor. İhtiyaç dahilinde uygulamalar yüklenince ise 3-4 gb limitinizi geçmiş oluyor. Eğer yer çok sıkıntı oluyorsa daha küçük linux dağıtımlarını denemelisiniz. Onlarda ne kadar mutlu eder bilmemem. Veya eski ubuntu sürümleri denenebilir ancak güvenlik anlamında tavsiye edemem. Yanlış hatırlamıyorsam Lubuntu ve xubuntu daha küçük boyutlara sahipti. Ancak onlarda 5-6 gb yer istiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.