Eyvallah, teşekkür ederim. Telefon üzerindeki uygulama dosya paylaşımında sorunsuz . Hocam geniş açı veya ultra geniş açı ne önerirsiniz ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 26 Haziran 2021; 17:37:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (500. sayfa)

-
-
-
Merhaba,
X-S10' da ISO ayarını tekerlere atayamadım, sağ öndeki tekere hiç bir şekilde atama yapılmasına izin vermiyor, sanırım ISO butonunu kullanmaktan başka çare yok.
Fotoğraf çekerken esas olan gözümüzle gördüğümüz ayınlık, renk vs' yi fotoğraf makinesine yansıtmak mı?
Poz telafisi çarkını çevirince enstantene değeri de değişiyor, normal mi ? Bu şekilde birbiri ile bağlantılı çalışan başka ayarlar var mı ?
Diyaframın keskinliğe etkisi nedir? Işık yoğunluğu ve arka plan konusunda etkisini anladım ama keskinliği çıkaramadım.
16-80 lensim var, 16 ile çekerken ultra geniş açı ile mi çekmiş oluyoruz? O zaman ayrıca ultra geniş lens almaya gerek var mı ?
Çektiğim fotoğraflara bakınca geneli 16 ile çekilmiş, acaba 16-80 yerine 23 prime 1.4 alsam daha iyi değil mi?
16-80 ile hangi tür fotoğraflar çekerim, hangilerini çekemem?
Çok soru sordum, 1.4 çok övülüyor, özelliği nedir bunun?
Teşekkürler.
Ha birde kitap tavsiye eder misiniz ? Amatörlükten profesyonelliğe kadar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 27 Haziran 2021; 12:17:27 >
-
-
İki sd kartlı modellerde raw fotoyu slot 1'e, jpeg fotoyu slot 2'ye kaydetmenin ayarı var mı? Bende ikisini de slot 1'e kaydediyor, slot 2 öyle boşta duruyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Hocam çok teşekkür ederim, elinize sağlık.
16-80, nispeten hafif olan bir makine ile bile ağır geldi de o yüzden sormuştum, sanırım zamanla alışılır.
16-80 ' i linkteki gibi düşünmemiştim, genel kullanım olarak çok iyiymiş..
Son olarak 23 mm 1.4 hangi kategorilere uyar, hangilerine uymaz. Manzara, sokak, mimari vs kullanabilir miyiz?
80 güzel ama kuş filan çekeyim dediğinde çok yetersiz kalıyor, birde çektiğim az sayıda fotoğrafı kontrol edince 80' i neredeyse hiç kullanmamışım, hep düşükte kalmışım. Öyle olunca prime lens daha iyi mi acaba dedim.
Bu arada X-T4 alamam zaten de X-S10 nasıl tercih, X-T3 ' den yeni cihaz, yeni teknoloji sanki tek tercih bu gibi duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 5 Temmuz 2021; 18:26:38 > -
Teşekkür ederim hocam,
X-S10 gerçekten çok güzel, T serisine göre daha pratik, kullanımı daha kolay.
Yalnız dolaba attım duruyor cumartesi-pazar ankara' da biraz tarihi mekan çekimi yapayım diyorum, sonra ne yapacağım bilmiyorum. Makine alınacaksa bunu aktif olarak da kullanmak şart sanırım, diğer türlü evde çürüyecek.
Kuşu yakalıyorum hocam da detay görmek zor, arada mesafe oluyor illaki ya telefon direğinde ya ağaçlar da rastlıyorum zoom yetersiz kalıyor. Daha yakında olursa tabi iş görecektir.
10-24 harika bir lens dimi, çok pahalı ama çok hoş.
-
Aa siz de mi Ankara'dasiniz. Cok guzel. Ankara'da cekim yapilacak sahane yerler var. Mesela mutlaka aksamustu Ankara Kalesine cikip manzarayi cekmelisiniz. Eymir Golu'nde de keza guzel fotograflar cikar. Mimari cekim icin Sogutozu tarafinda guzel yapilar var, Cayyolu da denenebilir. Konya veya Eskisehir yolundaki herhangi bir ustgecitte ise yogun arac trafigiyle birlikte sahane uzun pozlamali fotograflar cikacaktir. Aklima ilk bunlar geldi ama tabii sayisiz firsat var onemli olan disari olabildigince makineyle cikabilmek.
O da gercekten harika bir lens. Aslinda bircok guzel lens var da para yok. :) Ah bir imkan olsa da o nimetlerin hepsine erisebilsek.
Edit: Imla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 7 Temmuz 2021; 12:29:55 >
Biraz once X-S10 ve 18-55 alarak araniza katildim. Su an oldukca heyecanliyim, makineye kavusmayi bekliyorum. :)
Ankara evet hocam haklısınız, en azından her hafta sonu gezmek lazım, yedek batarya şart..
Hayırlı olsun hocam, makine zaten çok güzel, lens de çok çok iyi. Nereden aldınız, mağazadan alınca hediye filan veriyorlar mı acaba, yabancı x-s10 grubunda Türk bir arkadaş kitaptan, eğitime, yedek bataryadan başka şeylere kadar hediye almış.
Nereden aldı bilmiyorum tabi, ingilizce yazışıyordu, dönmedi bana :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: RwenzoriAnkara evet hocam haklısınız, en azından her hafta sonu gezmek lazım, yedek batarya şart..
Hayırlı olsun hocam, makine zaten çok güzel, lens de çok çok iyi. Nereden aldınız, mağazadan alınca hediye filan veriyorlar mı acaba, yabancı x-s10 grubunda Türk bir arkadaş kitaptan, eğitime, yedek bataryadan başka şeylere kadar hediye almış.
Nereden aldı bilmiyorum tabi, ingilizce yazışıyordu, dönmedi bana :)
N11 üzerinden aldım hocam, 200TL lik indirim ve 6 taksit vardı kaçırmayım dedim. Herhangi bir hediye almadım, aslında geçen hafta konuştuğumuzda veririm demişlerdi ama N11 üzerinden olunca sisteme giremiyoruz dediler. Neyse artık çok da sorun değil, şimdilik şarjda ufaklık kullanmak için can atıyorum.
-
Çok güzel bir ikili iyi günlerde kullanmanız dileği ile.
Tesekkurler hocam. Cihazla ilgili her turlu tavsiye/oneriye acigim. :)
-
Tekrar hayırlı olsun hocam, deneyimlerinizi bekliyoruz.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: acordisvvvvvv by enver yildirim, auf Flickrzzzzz by enver yildirim, auf Flickryeniiiiiiii by enver yildirim, auf Flickr
-
quote:
Orijinalden alıntı: acordisDSCF0468 by enver yildirim, auf FlickrWartturm by enver yildirim, auf FlickrWartturm-2 by enver yildirim, auf FlickrMuhteşem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 11 Temmuz 2021; 14:7:11 >
-
Hocam önerim bu tarz fotoğraflarda değişik kadrajlar ile çekim yapmaya çalışın ve ayarları olabildiğince manuel olarak yapın, Konu hızlı değilse bu şekilde sabit konularda manuel olarak çekim yapmak çok şey kazandırır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X