< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 14 Mart 2017; 16:7:37 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 14 Mart 2017; 16:7:37 > |
X-A1+XF16
|
X-T5 + 56mm f1.2 WR |
X-T3 ve A7R3 kullanmaktayim.
su kadaraini soyleyebilirim, imaj veya video kalitesi olarak ikiside pisman etmez. Hangisini tercih ederseniz edin, memnun kalacaginizi dusunuyorum. Fujinin avantaji musteri memnuniyeti , Fujifilm in direk olarak kendisinin turkiye temsilciligini yapmasi sebebi ile fiyatlarinin cok daha uygun olmasi. Govde ve Lens fiyatlari daha alinabilir seviyede APSC olmasi sebei ile daha ufak ve daha hafif Sony A7iii ve A7Riii ile cok buyuk cikis yapti. Gercekten iyi makineler. Fakat Sony de Fiyatlar oyle ucukki , biz amatorlerin artik sadece hayallerini susler hale geldi. A7Riii varken XT-3 satin alma sebebim budur. Fujide begendigim noktalar; Manuel kontrol carklari ile menulerde ugrasmadan temel ayarlari yapabilmeniz.Bu cok keyof verici gercekten. Cok yuksek imaj ve video kalitesi. Ve Bence Renk skalasi Sonye gore daha iyi. Yazilim guncellemeleri ile sureki yeni ozellikler kazaniyor cihaz. Sony de Begendigim noktalar; Daha iyi batarya omru Daha yuksek cozunurluk(A7Riii) Fujide begenmedigim noktalar; Batarya omru , yedek batarya sart. Sony de begenmedigim noktalar; Cok yuksek fiyat politikasi , Dunya fiyatlarinin cok uzerinde. Her cikardigi yeni ozelligi, yeni bir makinede pazarlamaya calismasi cok sinir bozucu. Benim kisisel goruslerim bunlar umarim karar vermende yardimci olur. |
her ikisinide kullaniyorum.
18-55 kit lens olarak satiliyor biliyorsunuz. Ancak diger markalarin kitlens kalitesi ile hic alakasi yok. 18-55 F2.8-4 hafif,cok keskin, cok ufak boyutlarda, OIS var. Metal govde. Boyutlari ve tasinabilirligi yuksek olusu yuzunden, yabanci forumlarda 16-55 e gore bircok kullaniciya tercih sebebi olmus. Manuel diyafram halkasi,zoom halkasi ve Manuel fokus halkasi mevcut (diyafram halkasinda,diyafram degeri yok LCD veya EVF den gorulebilir. Eksi yonleri ise, diayfram nispeten sesli calisiyor.Dikkatle dinlerseniz duyabiliyorsunuz. Diyafram sabit 2.8 degil, zoom arttikca minimum diyafram f4 e kadar yukseliyor. Suya ve toza dayanikli degil 16-55 F2.8 Muhtesem keskinlikte imaj kalitesi, Fujinin Premium seri Lensi oldugunu ifade eden Kirmizi etiketini tasiyor. son derece sessiz lineer motor ve diyafram. Premium kalite malzeme ve iscilik. Suya ve Toza dayanikli yapi (WR) Diyafram numaralarinida uzerinde bulunduran diyafram halkasi. Yurtdisi forumlarda soyle tabir edilmis; 16mm den 55mm ye kadar 40 adet Prime lens kullaniyormus hissiyati veriyor. Eksi yonleri ise; 18-55 e gore pahali , buyuk ve agir OIS yok ,fakat o kadar kaliteli ki Fotograf cekerken eksikligini hic hissettirmedi. Amac hareket halinde video cekmek ise Gymbal gerekli. Kisaca ,Keskinlik olarak elbette fark var. 16-55 imaj kalitesinde zirve bence. Ancak fiyati, Boyut ve agirligida nispeten fazla 18-55 ise emsalleri ile kiyaslandiginda super bir lens. Kucuk,hafif,ucuz ve OIS var bir turlu karar veremedigim icin 16-55 den sonra 2.el olarak 18-55 ide satin aldim. |
fujifilm xt2 + 14mm 2.8 |
Konuya renk gelsin :D
Xt1, Xc16-50mm, Raw, Lightroom Nature by Baris Demirel, on Flickr Adana Sunset by Baris Demirel, on Flickr Ünye Sunset by Baris Demirel, on Flickr Karakuş Kümülüsü by Baris Demirel, on Flickr Pan by Baris Demirel, on Flickr Hasat by Baris Demirel, on Flickr Türk Askeri by Baris Demirel, on Flickr Merzifon by Baris Demirel, on Flickr Alone by Baris Demirel, on Flickr |
arkadaşlar kendi kullandığınız ve beğendiğiniz fuji film simulation reçeteleriniz varsa paylaşır mısınız? ben bir link atayım burda birkaç reçeteyi girdim makineye fena sonuç vermiyor. |
Bir kaç manzara fotoğrafı koyalım, X-H1 + XF16-55F2.8 |
Valla çok teşekkür ederim onur duydum :) X-Pro3 + 16mm f1.4 |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 21 Haziran 2013; 10:15:20 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 24 Haziran 2013; 15:42:33 > |
|
|