Merhaba hocam ben 18 55 ten 23 f2 ye sonra da 16 80 e geçtim. Xh1 ile çok ağır oldu o yüzden ilana çıkardım. 16 80 in en iyi özelliği görüntü sabitlemesi çok iyi çalışıyor. 18 55 ile 1/4 saniye çekiyordum bu lenste elde bir yere dayanmadan 2 saniye çekebiliyorum. ( 80 mm de 1/2) Yani gece performansı F4 diyaframdan dolayı çok da kötü değil. Geniş açıda 18 55 daha keskindi ama 20 mm sonrası bu daha iyi. Malzeme kalitesi de daha sağlam hatta bana gereksiz ağır gibi geliyor. Netleme hızı 23 f2 ile aynı 18 55 ten daha seri Bir de zoom yaparken Fujilerin baş belası bütün ayarların değişmesi gibi bir durum vardı. Mesela 18 55 te diyaframı 5.6 yapıp zoom yaparsan parlaklık değişiyor 16 80 de böyle bir sıkıntı yok. Ama bu yazılımsal bir sıkıntı sonylerde yok mesela Son olarak zoom lenslerde 50 ile 55 arasında hissedilen bir mesafe farkı var. Yani 55 mm ve üstü dış mekanda fark ediyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (521. sayfa)

-
-
*** Teşekkürler bilgilendirme için @Egzozdumanı...
16-80mm tek lens için favori aralığım aslında. 80mm'ye kadar uzanması güzel. Kit lenste 50mm kısa kalıyor portreler için özellikle.
18-55mm lensin 18mm geniş açısında çok fazla fıçı deformasyonu oluyor, 22-24'den sonra sıkıntı çok aza iniyordu. 16-80mm lenste 16mm'si daha iyidir umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 24 Eylül 2024; 12:17:58 > -
Fujifilm mağazasında mesaj yayınlandı ve Ekim ayında zam yapılacak. Ekipman alacaklar elini çabuk tutsun
-
Bugün ankara'da ki şubeye uğradım kredi ile gf 80 f 1.7 lens almayı düşünüyordum. İng kampanyası bitti dediler. Sitelerinde mağazalarda geçerli olduğu yazıyordu. Vazgeçtim mecburen...
-
Arada bir fotoğrafçılık duygularım kabarıyor, Şuan vivo X100 Pro ile devam ediyorum mobil olarak ama arada makine alasım geliyor, 30K gövde olacak şekilde.
Bu bütçe ile gerçi gövde lens bile alınır ama A6600 veya Xt4 gibi modeller ilgimi çekmiyor değil.
-
X-M5 e bak çok iyidir.
-
Yok hocam aslında o kadar küçük makina istemiyorum alacak olursam sağlam tutuşa sahip bir model olur.
Sorun A6600 X-T4 gibi modellerin benzer fiyatlarına A7 III olması
-
Evet Sony ilginç bir firma...
Benim en çok şaşırdığım A6000 hala piyasada sıfır olarak bulunabiliyor. Demek ki adamlar üretiyor :D
2014 yılındaki bir makineyi 10 yıl üretme ve fiyat olarak yeni teknoloji çıkan ürünlerden aşağı da tutma güzel taktik :)
A7 III de sanki öyle olacak gibi :)
-
Kesinlikle öyle şaşırılacak bir durum A6000 gibi bir modelin hemen heryerde sıfır olarak bulunabiliyor olması.
Gerçi bütçe dostu olarak iyi bir lens ile hala çok iyi performans verebilecek bir model.
A7 III bu bütçe ile en ideal makina olabilir lakin lens boyutları düşünüldüğünde gerçekten çok fark ediyor apcs modellere göre.
-
Ben o tarafta açık diyaframcı olduğum için FF fazla geliyor. Hem boyut hem kilo artıyor. Fakat yeni nesil lenslerin ağırlıklarını düşürüyorlar. Ama fiyatları daha da artıyor :( Bu yüzden APS-C Candır :D
Viltrox 27mm f1.2 + Fuji 56mm f1.2 WR tertemiz set oldu :D
30mm makro ve 16mm f1.4 ile yollarımı ayıracağım sanırım :/
Onların yerine de 18mm F1.4 mü gelse eceba :D :D diye kendimi gıdıklıyorum :D :D
-
Fujinin 16mm 1.4'ü ender ve en çok sevilen lensi olabilir gördüğüm kadarıyla
-
Merhabalar,
x100F ve X T-30 sahibiyim. normalde nikon kullanicisi oldugum icin fuji makinalarim hafif tasimam gereken seyahatlerde yanima aldigim aletler ve bu nedenle cok nadir kullaniliyor. pandemide hic foto cekmedigim icin fujiler rafta 2-3 sene hic kullanilmadan kaldi.
X100F te hybrid bakacta sorun, AF-C modundan cikamama ve pili cikartinca tarih unutma problemleri basladi. redditten ogrendigime gore sebep MS414GE-FL26E kodlu board uzerindeki minik yuvarlak pilin bitmesiymis. rafta uzun sure duran fujilerin basina geliyor. pil oluyor ve bu nedenle fonksiyonlarin bir kismi calismamaya basliyor. tasarim hatasi demeyelim de tasarim tercihlerinde kotu bir secim diyelim.
seiko uretimi bir pil oldugunu ogrendim. temin edebilecegim bir yer bilen var mi aranizda? hayyam pasajinda falan sordum. yuzume bos bos baktilar. saatcilerde falan var midir acaba?
-
Fujifilm Türkiye teknik servisine bırak makineni ve bataryanın bittiğini söyle yardımcı olurlar.
Pandemi döneminde bir çok makinenin bataryası kullanılmaz hale geldi. Fakat bu bir çok elektronik cihaz için geçerli bir durum.
Bataryalar kullanılmadığı zaman güç tutmamaya batarya olduğunu unutmaya başlar :) Buna pil uykusu denir.
Aslında yaşadığın durum son derece normal. Uzun süre kullanılmayan bataryası değişebilen/değişemeyen tüm elektronik cihazları ayda bir kere
batarya tam dolu olsa da şarja takmak lazım.
AF-C konumundan çıkmama sebebi yüz göz tanıma açık mı diye kontrol edin.
Makine manuel netlemede bile olsa Yüz tanıma açarsanız makine netleme yapmaya çalışır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 23 Ocak 2025; 23:9:45 > -
Merhaba,
Bu dedigim batarya cihazın ribbon kısmında kucuk yuvarlak bir dugme pil. tekrar sarj edilebilir bir sey. resmini asagi koyuyorum. bu pil normalde cooook uzun yillar birazcik bile sarj tutsa sikintisiz kullanilabilir bir sey. yani aslidna beklenen kullanim omru cok uzun bir pil. ancak rafta uzun sure durunca olebiliyormus. board degisimi falan gibi bir sey yazarlarsa astronomik rakamlara cikacak. tas catlasin 10 dolarlik pil ve isi tabancasi olan herkesin acip degistirebilecegi bir sey. Bu pil kullanilmaz hale geldiginde AF-C den cikamiyor, cunku ayni switch ribbon i uzerinde. buna ek olarak hibrid bakaca kucuk parcanin kalkabilmesi icin enerji de gonderilemiyor. bir de herhalde anakart pili olarak da kullanildigindan buyuk pili cikardiginizda alet butun ayarlari herseyi unutuyor.
ilgili reddit basligi
reddit
From the fujifilm community on Reddit: Fujifilm X100F Focus Selector Switch Repairhttps://www.reddit.com/r/fujifilm/comments/14b2mm1/fujifilm_x100f_focus_selector_switch_repair/?rdt=56711
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namessar -- 11 Şubat 2025; 1:45:4 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X