Merhaba hocam ben 18 55 ten 23 f2 ye sonra da 16 80 e geçtim. Xh1 ile çok ağır oldu o yüzden ilana çıkardım. 16 80 in en iyi özelliği görüntü sabitlemesi çok iyi çalışıyor. 18 55 ile 1/4 saniye çekiyordum bu lenste elde bir yere dayanmadan 2 saniye çekebiliyorum. ( 80 mm de 1/2) Yani gece performansı F4 diyaframdan dolayı çok da kötü değil. Geniş açıda 18 55 daha keskindi ama 20 mm sonrası bu daha iyi. Malzeme kalitesi de daha sağlam hatta bana gereksiz ağır gibi geliyor. Netleme hızı 23 f2 ile aynı 18 55 ten daha seri Bir de zoom yaparken Fujilerin baş belası bütün ayarların değişmesi gibi bir durum vardı. Mesela 18 55 te diyaframı 5.6 yapıp zoom yaparsan parlaklık değişiyor 16 80 de böyle bir sıkıntı yok. Ama bu yazılımsal bir sıkıntı sonylerde yok mesela Son olarak zoom lenslerde 50 ile 55 arasında hissedilen bir mesafe farkı var. Yani 55 mm ve üstü dış mekanda fark ediyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (521. sayfa)
-
-
*** Teşekkürler bilgilendirme için @Egzozdumanı...
16-80mm tek lens için favori aralığım aslında. 80mm'ye kadar uzanması güzel. Kit lenste 50mm kısa kalıyor portreler için özellikle.
18-55mm lensin 18mm geniş açısında çok fazla fıçı deformasyonu oluyor, 22-24'den sonra sıkıntı çok aza iniyordu. 16-80mm lenste 16mm'si daha iyidir umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 24 Eylül 2024; 12:17:58 > -
Fujifilm mağazasında mesaj yayınlandı ve Ekim ayında zam yapılacak. Ekipman alacaklar elini çabuk tutsun
-
Bugün ankara'da ki şubeye uğradım kredi ile gf 80 f 1.7 lens almayı düşünüyordum. İng kampanyası bitti dediler. Sitelerinde mağazalarda geçerli olduğu yazıyordu. Vazgeçtim mecburen...
-
Arada bir fotoğrafçılık duygularım kabarıyor, Şuan vivo X100 Pro ile devam ediyorum mobil olarak ama arada makine alasım geliyor, 30K gövde olacak şekilde.
Bu bütçe ile gerçi gövde lens bile alınır ama A6600 veya Xt4 gibi modeller ilgimi çekmiyor değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X