Hocam ne yapıyorsun az daha siteye gidip alıyordum |
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (519. sayfa)
-
-
Valla ne güzel günlerdi :/ Keşke alsaydım hemde daha çok :D
-
Benim de hayalim orta format, ilerleyen dönemlerde kısmetse
-
Merhaba arkadaşlar, balıkgözü(fisheye) lens hakkında soru sordum ama arada kaynadı, balıkgözü lens kullanan var mı aranızda?
7 artisans 7.5mm f2.8 lensi alma arefesindeyim, bunu kullananlar tavsiye eder mi? veya Balıkgözü olarak ne kullanıyorsunuz?
-
Dostum selam kusura bakma görmedim. Umarım almamışsındır :D
Şöyle bir süre kullandım. Oldukça keyifli fakat perspektif kontrolü sıfır o lenste...
Hiç bir zaman köşeleri dengeleyemiyorsun.
Daha önce Samyang / Rokinon 8mm f2.8 kullanmıştım. O gerçek anlamda bu konuda fiyat performans olarak harikadır.
Samyang 10/10 ise 7Artisans 10/5 diyebiliriz. Oda fiyatından dolayı :)
İkinci el olarak Samyang bak. Seni gerçekten mutlu edecek.
Optik olarak harikadır.
-
Benim bir arkadaşım Fuji'nin 8mm lensini kullanıyor. Ben de kendisinden alarak kullandım bir süre ama çok geniş açıyı sevmediğimden sıcak bakmıyorum. Arkadaşım özellikle mimari çekimlerde kullanıyor ve geniş açıdan dolayı deforme olan yerleri photoshop/lightroom ile düzeltiyor.
-
Sağol hocam, yok almadım hala kararsızdım ki senin yorumunu görünceye kadar hatta alma niyetim de vardı ama almamak daha mantıklı olacak anlaşılan.
Araştırmalarımı samyang 8mm f2.8 üzerine yoğunlaştırayım.
Teşekkür ederim.
-
balıkgözü hoşuma gidiyor bir de f3.5 astro fotoğrafçılıkta biraz daha sönük kalıyor. f2.8 kesinlikle daha iyi bir değer.
teşekkürler
-
X-H1, 50 230
-
Arkadaşlar bir süredir kullanmadığım X-A1'i bir yurt dışı seyahati için çantasından çıkarıp kontrol ettiğimde makinenin bazen açılmadığını, açılsa bile rastgele (random) kapandığını gördüm. Yeni batarya aldım ama çözüm olmadı. Bazen açılıyor, dakikalarca hiç sorunsuz çalışıyor, bazen de açılır açılmaz tekrar kapanıyor, biraz kurcalayınca deklanşöre basarak makineyi açabildiğimi fark ettim. Zaten sorun da açma-kapama / deklanşör'de gibi görünüyor.
Benzer bir sorunu yaşayan oldu mu,olduysa nasıl çözdü paylaşırsa sevinirim. (yurt dışı forumlarda sorunun yaygın/kronik olduğunu gördüm)
Dönüşte servise vermek gerekirse, Ankara'da kime götürebilirim, yetkili servise mi vermek gerekir?
-
Slm Murat hocam sözünü dinledim dün bir samyang 8mm f2.8 aldım, evet perspektif kontrolü oldukça dengeli lensin, gayet başarılı bir lens. Yakın zamanda fotoğraf ta atarım buraya. 3 hafta sonra şehir ışıklarının az olduğu bir bölgeye gideceğim. Bu lensle orada samanyolu ve yıldız pozlamalarını yapmak için sabırsızlanıyorum. Verdiğin bilgi çok kıymetli, tecrübe çok önemli. Yeniden teşekkür ederim.
syg.
-
Makine çok eski olduğu için menüsünü tam hatırlayamıyorum ama ingiliz anahtarının içinde güç seçenekleri olacak. Orada otomatik kapanma süresine bak.
Eğer sorun o değilse Ankara Fujifilm Showroom'a teknik servise ver. Sorunun kaynağı için teknik servisten bilgilendirme yapılır size :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: iwd35Slm Murat hocam sözünü dinledim dün bir samyang 8mm f2.8 aldım, evet perspektif kontrolü oldukça dengeli lensin, gayet başarılı bir lens. Yakın zamanda fotoğraf ta atarım buraya. 3 hafta sonra şehir ışıklarının az olduğu bir bölgeye gideceğim. Bu lensle orada samanyolu ve yıldız pozlamalarını yapmak için sabırsızlanıyorum. Verdiğin bilgi çok kıymetli, tecrübe çok önemli. Yeniden teşekkür ederim.
syg.
Çok iyi yapmışsın :) Bol bol fotoğraf paylaş valla forum sayfası fakirledi :( Bende flickr tarafı el değiştirip kota getirince paylaşım nasıl yapacağım diye durdum ve soğudum açıkçası :/ Bildiğim denediğim şeyler hakkında bilgim varsa paylaşırım tecrübe artık 40'lık olduk :D 20 yıldır da fotoğraf ile haşır neşir olunca insan zamanın ne kadar hızlı geçtiğini şok geçirerek anlıyor :)
-
-
X-t50 hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?
Video ağırlıklı x-s20 den vazgeçip alınır mı? -
Zevk meselesi... Makine oldukça iyi fakat elindeki makinede çok iyi olduğu için bence değmez. Fakat elindeki lensler yüksek MP destekleyen optikler varsa o zaman değecektir. Fakat ben olsam ihtiyacım olan bir lens alırdım.
Zevk meselesi dediğim ise makine kullanım alışkanlığı yada isteği... Birisi DSLR makine gibi (X-S20) diğeri ise SLR makine gibi :)
-
Bence gereksiz pahalı, xs10 ve üzeri için ihtiyaç fazlası özellikleri var. Ayrıca gövde xt3 t4 gibi karizma modellerin yanında biraz mahcup olabilir
-
Fujifilm x T3 için önerebileceğiniz uygun! fiyatlı lensler varsa sevinirim arkadaşlar.
Bir de hafıza kartı önerisi :)
-
Bütçeniz düşük ise manuel netlemeli 7artisans, TTartisans lensleri düşünülebilir.
Bütçeniz orta seviyede ise Sigma lensler düşünülebilir. 56mm f1.4 olanını kullanıyorum ve çok memnunum.
Hafıza kartında ise bütçeniz var ise V90 kartlardan alın, ileriye yönelik de kullanırsınız.
-
Tamamdır önerilerinizi değerlendiriicem çok teşekkür ederim. 🙏
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X