Fujifilm X-S20, 16-50(55mm) kit lens. Cuban Negative similasyonu ile çekildi. |
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (520. sayfa)
-
-
*** Samyang 75mm f1.8 lensi nasıl bilirsiniz dostlar, X-S10 gövdenin üzerinde kullanacağım.
Boyutları & ağırlığı gövdeye uygun olsun, fiatı da beni üzmesin istiyorum. Orta tele portre vs için.
30mm f2.8 macro lensimin yanında 2. prime lens olacak.
Otofokus başka ne olabilir? önerisi olanlardan rica ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 28 Ağustos 2024; 12:46:1 > -
-
-
Sigma 56mm 1.4 alternatif olarak düşünülebilir oldukça keskin ve güzel bir lens. Ancak Samyang 75mm 1.8 i deneyimlemedim fakat Sigma muhtemelen daha keskin sonuçlar verir diye düşünüyorum özellikle de açık diyafram ile f2.8 aralığında. F2.8 den sonra hemen hemen tüm lensler keskin oluyor ama o zamanda alan derinliği kayboluyor. O yüzden de en açık diyaframlardaki keskinliğe odaklanmak kararınızı kolaylaştırır diye umuyorum.
-
Çok güzel emeğinize sağlık. Renkler tam tab edilmiş analog gibi bayağı hoşuma gitti.
-
*** Yanıt için teşekkürler.. 56mm biraz geniş kalıyor, 75mm bile yetersiz gibi ama bu lens özellikle boyut ve fiat / kağıt üzerinde kalite olarak (MTF değerleri iyi gözüküyor) hoşuma gitti, biraz daha uzun olsa 90-100mm gibi düşünmeden almaya çalışırım. Hafif ve kısa olması (69mm) önemli. Sanırım bu lensi pek kullanan yok.
-
90mm F2 vardı bende yakın zamanda elden çıkarmıştım. Muazzam bir lens ama oldukça ağır malesef. En iyi alternatif size m43 tarafında 75mm 1.8 olacaktır ama M43 body kullanmaya devam ediyor musunuz bilmiyorum.
Açık diyaframa çok ihtiyacınız yoksa 70-300mm optimum bir seçenek olabilir. Hem hafif hemde dar açıda epey seçenek sunuyor.
1.8 olarak Viltrox 85mm 1.8 e de bakabilirsiniz o da epey keskin ve hızlı bir lens. 90-100mm kadar olmasa da en yakın değerlerde bir lens.
-
*** Teşekkürler... Boyut ve ağırlık olarak düşündüğüm sınırları aşmasın istiyorum.
Biraz daha düşüneceğim. Elimdeki 50-230mm ile idare ediyorum... Prime lensim keyfi başka.
-
Anladım hocam o halde 75mm 1.8 oldukça ideal seçenek duruyor. Ben hacim olarak bu kadar küçük olduğunu bilmiyordum.
Keskinliği de yeterlidir diye düşünüyorum. Aksi durumda Body markaları (Fujifilm, Sony, Nikon vb) 3. Parti lens üreticilerine gövdelerini kötü ve kalitesi gösterdikleri için dava açıyorlar o yüzde kendi içinde sistemleri var. Belli bir keskinliğin altında lens üretmiyorlar. Bence alınıp denenebilir. Sizle sohbetten sonra benim ilgimi çekti uzun vadede kendimde almayı düşünmedim değil.
-
*** Bu lens ile ilgili, Fuji gövde kullanıcı kaynaklı hiçbir bilgiye yoruma ulaşamadım yurt içinde.
Henüz keşfedilemiyen nadide bir elmas olabilirmi??!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 4 Eylül 2024; 20:31:15 > -
Şöyle :) Uzun süre oldu yazmayalı ve 3.parti çok lens aldım sattım kullandım :)
Sigma prime lensler son derece başarılı sonuçları var. Fiyatlar orta seviyelerde ve optik performansı son derece iyiler.
Samyang 12mm F2 AF kullandım. İmaj kalitesi güzel kötü değil. Hatta eski tamronlara benzettim hoşuma gitti. Fakat o kadar kötü bir AF deneyimi yaşattı ki...
3 kere güncellemeye götürdüm. Bu kadar geniş açıda bu kadar fazla netleme hatası alabileceğiniz başka bir lens yoktur.
Bu ön yargı ile 75mm f1.8 lense kesinlikle güvenerek almam.
Fiyat performans için Viltrox'un 23mm, 33mm ve 56mm f1.4 lensleri var. Ucuz lensler ve fiyatlarına göre fena olmayan performans verebiliyorlar. Af sistemleri Samyangdan iyiler.
Ters ışıkta her çin lensi gibi mıçıyorlar. Fakat fiyatına göre bakınca amaaaan boşver diyorsun :)
Viltrox Pro serisi diğer lenslerinden aşırı farklı... Hatta efsane diyebilirim.
13mm F1.4, 27mm f1.2 ve 75mm f1.2 bu 3 lens Fuji X sistemde kullanabileceğiniz 3.parti lensler içinde en iyileri diyebilirim. Şuan 27mm aktif olarak kullanıyorum ve inanılmaz keyif alıyorum.
Yaklaşık 4/5 aydır makineden çıkartmadım :) 13mm ve 75mm'de almayı planlıyorum. Onlarında optik kaliteleri harika :) Fakat ters ışıkta kontrast kaybı ile harelenme inceden yapıyorlar. Ama en açık
diyafram performansını görünce dudak uçuklatıyor. Bokeh karakteri ve AF sistemleri de yine aynı şekilde üst düzey.
Samyang 75mm yerine kesinlikle Viltrox 75mm alın bana dua edin :)
Siuri serisi AF lensler çok ucuz. 16mm f1.2, 23mm f1.2, 33mm f1.2, 56mm f1.2 ve 75mm f1.2 lensleri var. Video tarafına asılmış bir firma olduğu için açık diyaframlarda lensler çok yumuşak karakterli.
Diyafram kısıldıkça keskinlik artıyor. Diğer lenslerden 1 tane alırken bunlardan aynı paraya 2 tane alabilisiniz :) Öyle de uygun fiyatlılar. Fakat bu seriyi hiç denemedim. Fakat ucuz olduğu için mor saçaklanma, harelenme, kontrast kaybı ve kötü AF her şey bolca vardır. Ama fiyata bakınca insan çokda umursamaz :)
@baygünay
Size sıralama yaparsak
1.Fujifilm 90mm F2 : mm olarak sizin kullanımıza daha uygun gibi gözüküyor. Fujifilm'in en iyi optiklerinden birisidir. Çok hızlı ve kararlı bir AF sistemi var. En açık diyaframda bile bıçak gibi keskindir.
2.Viltrox 75mm F1.2: Optik olarak kusursuz bir lens. En açık diyaframda (f1.2) deli gibi keskinlik veriyor. Bokeh karakteri de aynı şekilde muhteşem. Fiyat olarak baktığınız zaman 550 dolar civarı.
3.Siuri 75mm F1.2: En açık diyafram yumuşak, kontrast zayıf, AF orta şeker fiyatı en uygun olanı :) Diyaram yükseldikçe keskinlik ciddi olarak artıyor ve lens kendini toparlamaya başlıyor. Fakat köşeleri diğer
lenslerden oldukça zayıf. Hiç kullanmadım. 300 dolar civarı fiyatı vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 5 Eylül 2024; 17:42:47 >
-
Yeni çıkan bir lens olduğundan dolayı ve duygusal sebepler yüzünden sıfır lensler ulaşılamaz oldu artık. O yüzden de bu tip yeni lensleri kullananlara ulaşabilmek epey zor oluyor maalesef.
Ama bence uygun fiyata bulduysanız alınabilir, pişman edeceğini sanmıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
*** Geniş bilgilendirmeye ulaştım nihayet... Teşekkürler eski Pentaxyan Murat kardeşim...
-
*** Evet Burak... Lens hakkında olumlu kullanıcı yorumlarına ulaşmadan almak risk olacak gibi.
X-S10 ve benzeri gövdeler için Boyut ve ağırlık olarak çok uygun gözüküyordu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 6 Eylül 2024; 17:1:33 > -
-
Hop bir tane Süper Tele lens örneği atayım :)
X-T5 + Fujinon XF150-600mm
@baygünay adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
*** Geniş bilgilendirmeye ulaştım nihayet... Teşekkürler eski Pentaxyan Murat kardeşim...
Abi rica ederim ne demek :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 14 Eylül 2024; 23:16:8 >
-
*** Kit lens aralığında ne alabilirim.? 18-55mm daha önce almıştım, değişiklik olsun istiyorum. Çok büyük ağır ve pahalı olmasın diyorum.
16-80mm f4 düşünüyorum, ne dersiniz? Tam aradığım aralık, tak dolaş için çok uygun. Bu lensin kendine özel sorunları varmıdır?
Mesela, zum bileziklerinde sürüklenme varmı? Yukarı kaldırıldığında kendiliğinden kısalma veya aşağı doğru eğdirildiğinde kendiliğinden uzama gibi.
Optik olarak şikayetler varmı? netlik kayıpları veya benzeri..
vs. vs..
15-45mm ve 16-50mm kit lensleri de elemiş durumdayım.
Gövde olarak X-S10 kullanıyorum, alacağım lensin fiat/performans kadar ergonomik sıkıntı da çıkarmasın istiyorum.
-
Bence abi şu iki lense bakmalısın.
Fujifilm 16-50mm ile Sigma 16-50mm.
fujifilmshop.comFujinon XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WRhttps://fujifilmshop.com/katalog/urun/xf16-50-f2,8-4,8_r_lm_wramazonSigma FujiFilm X Dağı için 18-50mm f/2.8 DC DN Çağdaş Lens (Siyah)https://www.amazon.com.tr/dp/B0BMD377VK/ref=asc_df_B0BMD377VK1717302840000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B0BMD377VK&linkCode=asn&th=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 20 Eylül 2024; 16:23:17 >
-
*** Güzel lensler.. Sigma f2.8 ile dikkatimi çekti. Araştıracağım...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X