Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (522. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.434
Cevap
101
Favori
451.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 518519520521522
Sayfaya Git
Git
Giriş

amerikadan bir arkadasa valiz icinde 6 tane getirttim. minnacik bir pilmis. kendim makinayi acip pili switch ribbon u uzerinde buldum. ilk lehim basarisizdi. ikinci yaptigimda sorun cozuldu. su anda hem ayarlari unutmuyir, hem afc de takili olan focusu artik degistirebiliyorum hem de hibrid bakac calismaya basladi. ancak hybrid arada takiliyor. onun icin tekrar icini, bu sefer viewfinder kismini, bir acmam gerekecek gibi.

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

15 45 videoda çöp parlaklık değişiyor. Sabit diyaframda da aynı hikaye var mesela f 2.8 de f 8 de olsa fuji lensler mahvediyor görüntüyü. 10 senelik sony 6000 in kit lensle verdiği hareketi (görüntü kalitesi değil zoom yaparken ) fujinin 30 binlik 2.8 lensi veremiyor.

Fotoğraf için çok fena keskin bir lens bu arada daha önce kullandığım 18 55 ve 16 80 den daha iyi (zoom ve gece çekiminde 16 80 bunların en iyisidir)

Sigma her şeyi yapar ama fazla pahalı 16 80 tavsiye ederim. Xm5 de sabitleme mekanizması olmadığı için iyi gider. Ya da xs10 bakabilirsin ikinci el

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egzozdumanı -- 14 Nisan 2025; 23:13:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egzozdumanı E kullanıcısına yanıt

yorumlar için teşekkürler, 15-45'i daha ilk andan zaten elemiştim. 18-55 çok uygun fiyata bulunabiliyor. 16-80 benim makineye büyük gelir. sigma'da ois olmadığından ve videoda zoom yaparken sıkıntı çıkardığını okumamdan dolayı mesafeliyim. ama gerçekten iyi bir lensmiş.

xm-5 yerine sony zv-10 ii mi alsaydım, acele mi ettim diye düşünmüyor değilim. fotoda iyi ama videoda sony'nin gerisinde kalıyor gibi... yine de aradaki fiyat farkına (15-16k) iyi bir lens alınabiliyor, buradan avunuyorum. ayrıca xm-5'te mekanik perde var. inşallah pişman olmam.

2.el 23 mm f2 wr fuji aldım, şu andaki hedefim ise 10-24 ois wr.

ikinci el body'ye güvenemem, güvenemezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Nisan 2025; 0:34:2 >
  • arkadaşlar fujifilm makine ve ekipmanlar için bir forum, telegram grubu, bir şey var mıdır?

Dpreview ve Reddit sitelerine bakabilirsin hocam en aktif topluluklar buralarda.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

teşekkürler. reddit'e zaten bakıyorum, faydası da oluyor. dpreview'e bakmadım, bakayım.

aktif yerli topluluk yok sanırım? eğer yoksa çok enteresanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Nisan 2025; 12:5:52 >

Aslında burası çok aktifti fakat insanlar İnstagram ve Facebook gruplarına daldılar. Sonra da Pandemi oldu buralar böyle çorak kaldı.

Fakat paylaşım yapılırsa yavaş yavaş hareket olur diye düşünüyorum.

• jimi1984 J kullanıcısına yanıt

katılıyorum,söylemiş olduğunuz platformlara erişim daha kolay ve daha fazla insana ulaşılabiliyor

• Ben arada gelip fotoğraf atıyorumxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

X-H1 ve Xf16-55F2.8

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• Fujifilm X-T5 - Viltrox 27mm F1.2

Lens bu arada aşırı iyi çıktı :)

Keskinlik: 10/20 (Referans lens olarak kullanılabilir derecede iyi)

Bokeh:10/10

AF:10/9

Ters Işık Performansı: 10/5 (Güneş ve güçlü ışık kaynaklarına karşı terste Fujinon lenslere göre zayıf

• Aynı kombolar :)

X-T5 + Viltrox 27mm F1.2

• Selamlar arkadaşlar, Xt3 gövdemde bir hata var. Sanırım içindeki internal batarya şarj tutmuyor. Yedek bataryayı 3,5 saniye içerisinde takıyorum fakat tüm ayarlar gidiyor. Fabrika ayalarına dönüyor. Muhtemelen tek çözüm internal bataryanın değişimi gibi görünüyor.

Böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Tüm ayarları yeniden yapmam gerekiyor. Bir de şöyle bir durum var, diyelim bir fotomaratona katıldık ve orada kayıt için bizim fotoğraf numaramızı aldıklar. Batarya değişimi sonrasında aldıkları bilgiler gideceği için sıkıntı yaşayacağım.

Bu sorunun çözümünü nasıl yapabilirim? Fujifilm çok para ister mi acaba?ya da içindeki dahili bataryayı şoklama yaparak doldurabilir miyim?

teşekkürler

• Bu durumu teknik servis ile konuşmalısın. En doğru müdahaleyi onlar yapacaktır. Uzun süre kenarda duran ve batarya şarjlanmayan makinelerde oluyor. Anakarttaki batarya şarj tutamamaya başlıyor bu sebep ile :/

Geçmiş olsun. Fakat teknik servis ile görüş bence yardımcı olurlar.

• Fujifilm X-T5 + 27mm F1.2 Viltrox - Bu lense aşık oldum resmen xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx 

• 
Sayfa: önceki 518519520521522
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.