Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yok ya ben renkli çekip siyah beyaz sonradan yapmayı seviyorum :) Arada fantezi olsun diye siyah beyaz'a sadece alıp onunla takılıyorum :) Siyah beyaz film takılı hesabı fantazi :)

@PHI

Eline sağlık :) Hacı dikkat etmemişim :)

@Ed -

Bilmiyorum ki ingilizce :) Ama büyük harflerde şapka olmaz onu biliyorum :D Ortaokulda ev ekonomisi hocamız ingilizce dersine girerken söylediği tek doğru şey :D :D
    Ik mık diyon da ingilizce bir kelime yaz bak ne oluyor :) Hatta deneyelim body , badi , budyy :D @ozturert hakkından gelir şimdi senin :)

Kış vakti iyice takıntılar ilerler :)

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Çocuk dediğin böyle delikanlı olur :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 26 Ocak 2014; 1:19:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Şu Fuji X serisinin imajlarında bi karakter var çok hoşuma gidiyor. İpeksi bi doku mu desem, bi mikrofiberlik mi desem, çok inceden bir pastel-keskinlik mi desem... tam olarak nasıl tanımlayabilirim bilmiyorum :) ince pastel keskinlik en yakın terim oldu :)

Bu kedi fotoğrafında da çok belirgin olarak var. Gerçi kedinin yüzüne yüzüne flaş verilmiş ama ona rağmen belirgin.

Aynı dokuyu daha önce paylaşılan şu fotoğraflarda da gördüm;

quote:

quote:

quote:

Bir de daha önce X100 kullanan bir arkadaşın bazı paylaşımlarında bu tat vardı;

quote:

quote:

ya bu x-trans sensörün bi numarası var, ya da bu fotoğraflarda ışık bir şekilde denk geldiğinden ötürü tanımlayamadığım bi güzellik görüyorum :) her fotoğrafta yok bu ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 26 Ocak 2014; 1:31:40 >

• Yansımalarla olan çekimler enteresan olmuş
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    Dua edelim FUJİFİLİM yazmadın :)

Gel hayrına bikaç ders ingilizce öğreteyim, ortamlarda rezil etme kendini :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

Dua edelim FUJİFİLİM yazmadın :)

Gel hayrına bikaç ders ingilizce öğreteyim, ortamlarda rezil etme kendini :D

Öğretmeyen ne olsun Ben gelirim hacı :)

Al bak bu senin aklını karıştıran imaj serisine örnek olabiliR :)

Tam boy bak anlarsın :)

@Fujifilm Türkiye Mrk.

Bu gün yansıma fetişim tuttu çok ağır hemde :) Teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 26 Ocak 2014; 2:17:15 >

Gel yahu, ayıp ettin. Fotoğraf çekmeye gelirimlerin gibi olmasın ama :)

Bu fotoda bi numara yok bu arada :) %100'de de o kadar iyi değil hatta. Ama benim kastettiğim şeyin %100 bakmakla bi ilgisi olduğunu pek sanmıyorum. Ayrıca %100 açıp foto incelemek iyi bişey değil, piksel incelemekten fotoğraf çekmenin zevkini unutursun, elindeki ekipmandan soğursun :)
  • quote:

Gel yahu, ayıp ettin. Fotoğraf çekmeye gelirimlerin gibi olmasın ama :)

Bu fotoda bi numara yok bu arada :) %100'de de o kadar iyi değil hatta. Ama benim kastettiğim şeyin %100 bakmakla bi ilgisi olduğunu pek sanmıyorum. Ayrıca %100 açıp foto incelemek iyi bişey değil, piksel incelemekten fotoğraf çekmenin zevkini unutursun, elindeki ekipmandan soğursun :)

%100 de bak ne kadar keskin demedim zati :) Ton ve kontrast dağılımı detaylarda nasıl ona bak diye :)

O zaman bir de şunlara bak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 26 Ocak 2014; 11:28:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: spex

Bir Canon kullanıcısı olarak @Fujifilm TM forumda olmasında ve yazmasında bir sıkıntı görmüyorum. Bu zamana kadar yazdıkları gayet bilgilendirici, seviyeli ve yardım&destek odaklı. Ben bir fotoğrafsever olarak, firma tarafının olaylara bakışı ve yorumlayışını yani madalyonun diğer kısmını da görmekten gayet memnunum...

Imzami atayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fujifilm X-E2 ile tanışma:) 2050 metre yükseklikte Gito Yaylasında çektiklerim. 18-55 mm objektif
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• Fujifilm X-E2 ile tanışma:) 2050 metre yükseklikte Gito Yaylasında çektiklerim.

35 mm objektif
    Bazılarında Antika Makina filtresi kullanıldı
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• Fujifilm X-E2 ile tanışma:) 2050 metre yükseklikte Gito Yaylasında çektiklerim.

18-55 mm objektif ile panoramik çekim.
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22maximus -- 26 Ocak 2014; 11:36:13 >

• Hapşırık Kapadokya dan bildiriyor :) Ben yokken herkes çok güzel resimler yüklemiş ellerinize sağlık. Buralarda feci bir yağmur var o yüzden fazla resim çekemedim. Havada kapalı , kapalı havalarda fazla resim çektiğim söylenemez o yüzden buradaki üstatlardan kapalı havada resim çekme tüyoları alabilirim Bu arada önceki konularda bir dream kit olayı gördüm. Çabuk fiyatlayın dönmeme 1 hafta kaldı.

Bunlarda da bi numara yok :) Sen yapamıyosun o denk geliyo

Her fotoğrafta olmuyor. Yukarıda gösterdiklerimde çok belirgin var. Özellikle kedide ve senin vapur fotoğrafında. Senin fotoğrafta ışık homojen gerçi büyük ihtimalle o sebeple öyle çıkmış

Bu biraz manipülasyonlu olsa da burda o karakteristik var. X100S;

• quote:

Her fotoğrafta olmuyor. Yukarıda gösterdiklerimde çok belirgin var. Özellikle kedide ve senin vapur fotoğrafında. Senin fotoğrafta ışık homojen gerçi büyük ihtimalle o sebeple öyle çıkmış

http://500px.com/photo/6732614

Merhaba ED, senin fotoğrafında photoshop müdahalesi var mı?

• ferrolifer F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hangi fotoğraftan bahsediyorsunuz? En son 500px'den alıntı yaptığım ise bence net bir şekilde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 26 Ocak 2014; 13:13:41 >
  • quote:

http://500px.com/photo/6732614

Bence bahsettiğiniz renk/kontrast algısı Astia/soft film kipi gibi geliyor bana.
    Kedi çekiminde çok karakteristik... Yukarda 22maximus un çektiklerinde de var bazı karelerde... Msl sağ tarafta ahşap klübe olan çekim...

• Evet, o fotoğraf ve altta şu fotoğrafta da var :)

quote:

• Ed - kullanıcısına yanıt
    Buradan en üst sıra sağdaki fotoğrafa bakarmısınız. Bu Astia kipi ile çekilmiş. Diğerleri Provia ve Velvia ile...
    Ben eskiden çok yoğun slide filmleri kullanıyordum analog dönemde, sanırım bahsettiğiniz renk karakteri bu film kipi ayarlarından geliyor... Yani ben öyle anladım...

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x_e2/sample_images/
  • Gerçi bu fotoğrafta o kadar belirgin değil, bu dediğiniz daha çok yoğun/doygun ışıkta sanki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

Gerçi bu fotoğrafta o kadar belirgin değil, bu dediğiniz daha çok yoğun/doygun ışıkta sanki...

Yok hocam ben cozdum arkadasi :)

Sevdigi fotograf soguk havada cekilmis ve sifir nemde :)

Hava kapali yada ciliz fakat homojen dagilmis isik kosullarinda oluyor. Her makine o zaman tam karakterini belli ediyor gozlemledigim kadariyla...

Bizim Ed surekli karanlikta fotograf cekmekten gunduzisik kosullarinin fotografa etkisini unutmus :)

Yagmur sonrasi veya hemen yagmur oncesi isik homojense makinelerin karakteri hayvan gibi belli olur berrak temiz fotolar alindigi icin :)

Tabi mevsimde cok onemlidir. Gunesin egikligi/dikligi - gucu vs...Ben bu yuzden en cok kis vakti fotograf cekmeyi seviyorum. Yaz vakti bu tadi alamiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.