Şimdi Ara

Ya herkesin kendine ait bir evreni varsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, haftalardır bunu düşünüyorum, saçma gelecek büyük ihtimal fakat bana mantıklı geliyor. Bildiğiniz üzere dünyaya artık fakir zengin ve orta düzey kavramları geldi. Ve acaba aslında hepimizin kendi evrenimi var. Yani bunu açıklamak çok zor fakat kısaca şöyle olabilir, Allah herkese aynı yaşamı sunacak ve ona göre sorgulanacak. Sizce hayatı iyi olan birininmi günah işlemesi daha yüksek oran yoksa sokaklarda yaşayan parası olmayan insanlar mı daha çok günah işler. Beyin fırtınasını size bırakıyorum...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hepimiz senin evreninin senaryosunun basit parçalarıyız. Aslında hiç birimiz yokuz  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 13 Ağustos 2020; 1:48:14 >
  • Yazdıklarından hiçbir şey anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir şey olumuştum. Kişi Allahı nasıl bilirse öyle tanırmış ve tanıdığı gibi yaratılırmış

"Cennet cennet dedikleri
    Birkaç köşkle birkaç huri
    İsteyene ver onları
    Bana seni gerek seni"

Bir de çocuk yaşta ölen birisi ile şehit olan birisi .... Kıyas edilemiyecek çok şey var.

• Tanrı yok.Sahte kavramlar bunlar.Tanrının olmaması adaletin olmamasıyla yakından ilişkili.Adaleti getirebilirse düşünebilirim

• Bir kurdun kuzuyu parçaması adaletsizlik mi_?

• Bence felsefik olarak herkesin kendi alternatif gerçekliği var. Fiziksel bir gerçeklik olarak olmasa bile herkes kendini ve kendi dünyasını farklı zannediyor. -ben de dahil-

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diyelim dünya oluştuğundan yok olana kadar 700 milyar insan yaşayacak.İşte sen bu 700 milyar insanın yaşadığı tüm hayatı yaşayacaksın fakirde olacaksın zenginde olacaksın orta düzeyde olacaksın..Poliste olacaksın, jandarmada olacaksın, öğretmen ve doktor da olacaksın.Afrikada yaşayacaksın, Abd de yaşayacaksın.

Bu 700 milyar insanın yaşadığı tüm hayatı birebir yaşayacaksın,ve 700 milyar adet de paralel evren olacak bundan dolayı.İşte gerçek adalet o zaman ortaya cıkacak.Tüm insanlaarın hayatını yaşayıp günah-sevap ortalaman alıncak cennet veya cehenneme gittiğin orada belli olacak

Not: Uydurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafatopu07 -- 13 Ağustos 2020; 2:24:3 >
  • kafa gitmiş kardeş :)

• O bazen benim de aklıma gelir ancak Allah'ın herkes için ayrı evren yaratmaya ihtiyacı yok. Onun ilmi sonsuzdur o tek bir evreni öyle ayarlar ki herkes için ayrı evren gibi bir matematik mucize meydana getirir.

• Bu dünya için değil ama ölüm ötesi alem için ben de bir ara aynısını düşünmüştüm. Demek ki yalnız değilmişim. Misal iki kişi de cennete gitse bir tanesi cennette onunla vakit geçirmek istemese ama diğeri devamlı onun yanında olmasını istese nasıl olacak? Sonuçta cennette üzüntü yok her şey istediğin şekilde olacak.

Ya da zaman kavramı Dünya'daki gibi olmadığı için ruh aynı anda bir çok yerde bulunabilecek. Allah bilir. Sadece beyin fırtınası yapıyoruz.

• filozof reis geldi aklıma.

• GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    Onu ben bir hocaya sormuştum,aldığım cevaba göre o istediği kişinin kendisi değil sureti gelicek dedi yani biz onu nasıl istiyorsak öyle olacak. Gerçek hali ise durduğu yerde kalmaya devam edecek

• Yoksa bir şey olmaksızın mı yaratıldılar, yoksa yaratıcılar onlar mıdır? Yoksa gökleri ve yeri mi yarattılar? Hayır. Onlar yakınen bilmezler. Kur'an, Tur Suresi, 35. ve 36. ayetler

• torbacının adresini ver.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.