Şimdi Ara

YA SANALSAK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fahri atakoğlu

din yanlızca dayatıyor....yani dogmatik......sorularıma cevap veremiyor.....sanal oup olmadığını yazmıyor hiç bir yer....çünkü eğer sanalsak dinde yanlış oluyor.....kur anda istediği kadar allah var yazsın....eğer sanalsak yoktur değil mi??...yani dine kısacası inanmıyorum inandırıcı gelmiyor.....görmediğin bir şeye inanmanın güzelliği olayı ise çook saçma bir düşünce bence......bir şeye güzel olduğu için inanılmaz...gerçek olduğu için inanılır...

Matrix Filminin içindeki şifrede bu işte , insanları böyle düşünmeye yönlendiriyor ve biraz daha inandırıcı kılıyor....

yanlış anlama yukarıdaki yazına birşey demiyorum tam tersine katılıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: nejat_342

Dinimizin emrettiği Şehadet et, namaz kıl, oruç tut, zekat ver, paran varsa hacca git, yalan söyleme, kul hakkı yeme, kıybet yapma vs.

Sanalsa veya darvinin evrim teorisi doğruysa.

Şahadet etmek, hiçbi kaybım yok
    Namaz kıldım, günde 5 defa spor yaptım
    Oruç tuttum, yemek yemeyi düzene soktum
    Abdest aldım, hergün 5 defa elimi ayağımı yüzümü yıkadım temiz temiz dolaştım
    Zekat verdim, fakirleri sevindirdim
    Hacca gittim, gezip dolaştım
    yalan söylemedim, bir insanın yapmaması gerekeni yaptım
    kul hakkı yemedim, başkasının malını çalmadım
    kıybet yapmadım, başkasının arkasından konuşmadım
    vs.

Ya gerçekse vay o inanmayanların haline

ya kardeşlerim işte mevlananın mesnevisi gibi hayata ve HAK ka bir aşkla bakış açısı bu..

teslimiyet bu aşk bu..

klavyene sağlık kardeşim...

+100000000000000000000000000000000000000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarafeyn -- 2 Haziran 2006; 1:20:13 >

• quote:

Dinimizin emrettiği Şehadet et, namaz kıl, oruç tut, zekat ver, paran varsa hacca git, yalan söyleme, kul hakkı yeme, kıybet yapma vs.

Sanalsa veya darvinin evrim teorisi doğruysa.

Şahadet etmek, hiçbi kaybım yok
    Namaz kıldım, günde 5 defa spor yaptım
    Oruç tuttum, yemek yemeyi düzene soktum
    Abdest aldım, hergün 5 defa elimi ayağımı yüzümü yıkadım temiz temiz dolaştım
    Zekat verdim, fakirleri sevindirdim
    Hacca gittim, gezip dolaştım
    yalan söylemedim, bir insanın yapmaması gerekeni yaptım
    kul hakkı yemedim, başkasının malını çalmadım
    kıybet yapmadım, başkasının arkasından konuşmadım
    vs.

Ya gerçekse vay o inanmayanların haline

Bence inanç böyle birşey değil. Bunun gibi küçük hesaplarla ancak kendinizi kandırırsınız...

• ne düşünürseniz düşünün ama herşeyin sonu yüce bir yaratacıya çıkar.neye inanırsanız inanın sonunda aklınız sizi tek bir yaratıcıya götürecektir.sonuçta diyelimki sanalız kim saldı bizi buraya?eninde sonunda bi yüce yaratıcının varlığını kabul etmeliyiz.her türlü inanca saygılıyım ama hiçbirşeye inanmayanlara burdan başarılar diliyorum...
    bazı şeyler sorgulanamaz.sorgulasanızda biryere varamazsınız sadece kafanız bulanır derin düşüncelere girer içinden çıkamazsınız.din dogmatiktir.onu bölyle kabul etmek lazım.aksini ispat edemeyeyiz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okeyn -- 2 Haziran 2006; 1:33:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aza
    Bence inanç böyle birşey değil. Bunun gibi küçük hesaplarla ancak kendinizi kandırırsınız...

Nasıl bi şey anlatta anlayalım ben fikjirlerimi söyledim sende söyle bakalım
  • Herkez istediğine inanmakta veya inanmamakta serbesttir.
    Tartışmanın anlamı yok bence.
  • quote:

quote:

Bence sen korkaksın

Allah korkusu die bişi olmamalı insanda yani seni yaratandan neden korkucasksınki ?

Sen seni sevenimi seresin yoksa senden korktuğu için sölediklerini yapanımı ?

Yoksa seni sewnenimi yada YA WARSA dieyen tombalacıyımı ?

Yani bence sölediklerine paralel bir şekilde yaşıyan Müslüman cennetemi gider cehennememi ama bencim gözümde değersizdir

Mesala ben zekat hayatta weremem Trilyonum olsun bir insana nakit weremem kardeşim

Wersemde mutlu olmam bunu zorunlu olduğum için yaparım ama bu bana sebap kazandırmaz

Bana kazandıracağı sadece wede sadece sisitemin werimli çalışmasını sağlaması

Aynı şekilde İSTEMEDEN yaptığın her ibadet sanada bişi katmaz

Tekerleme gibi ezeberlnen dulardan kimseye hayır gelmez

İçinden gelmeli diorum ben sen öle YA WARSA lar ile nereye gidiceksin bilmiyorum

Bu arada namazı spor olarak algılamaya devam et ebnde günde 700 mekik çekiyorum bırakımı namazı?

• quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

quote:

quote:

Bence sen korkaksın

Allah korkusu die bişi olmamalı insanda yani seni yaratandan neden korkucasksınki ?

Yani bence sölediklerine paralel bir şekilde yaşıyan Müslüman cennetemi gider cehennememi ama bencim gözümde değersizdir

Mesala ben zekat hayatta weremem Trilyonum olsun bir insana nakit weremem kardeşim

Wersemde mutlu olmam bunu zorunlu olduğum için yaparım ama bu bana sebap kazandırmaz

İçinden gelmeli diorum ben sen öle YA WARSA lar ile nereye gidiceksin bilmiyorum

Bu arada namazı spor olarak algılamaya devam et ebnde günde 700 mekik çekiyorum bırakımı namazı?

Evet ben korkağım ama sadece Allahtan korkarım

“Ey insanlar, biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah katında en değerli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir ve her şeyden haberdardır.”

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/weboku.asp?id=674&yid=25&sayfa=15

• Valla ayet-i kerime de "hidayet ancak Allah'tan dir" yaziyor,yani kimse kimseyi hidayete erdiremez,Allah'a inandiramaz,zaten ispat olsaydi teklif kalkardi,bu iman meselesi,ispati yok sadece inanmaya goturen yollari, isaretleri vardir...Kur'an ise sadece Takva sahibi muslumanlara yol gostericidir,onlara rehberlik eder,bu da daha kuranin Fatiha'dan sonraki ilk suresinde yaziyor,Bakara suresinin ilk ayetleri..."bu kitap ,ki kendisinde hic suphe yoktur,takva sahiplerine yol gostericidir.Onlar gayba(bilinmeyene) iman ederler,namaz kilarlar,ve kendilerine verilen riziktan bagista bulunurlar(infak ederler)-zekat,sadaka gibi-"...Allah daha Kuranin basinda bu Kitabin kimlere hidayete dici ve yol gosterici oldugunu reher oldugunu ayeti kerimesinde buyurmus...devamini da okuyabilirsiniz 1-2 sayfa merak ederseniz...
    iman meselesinde zorlama olmaz,ispat da olmaz ancak isik tutmak olur,
    fikih olarak ise;imani meselelerin munakasa seklinde bahsi caiz degildir...(yani haramdir)-caiz ne demek caiz degil ne demek bilmeyenler icin aciklama yaptim-
    bunu uzatmamak lazim...sadece guzel bir uslupla anlatmak,anlatmak,anlatmak o kadar...ustelememek gerekir,bu sekilde kas yapim derken goz cikiyor...
    hoscakalin...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

quote:

quote:

Bence sen korkaksın

Evet ben korkağım ama sadece Allahtan korkarım

“Ey insanlar, biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah katında en değerli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir ve her şeyden haberdardır.”

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/weboku.asp?id=674&yid=25&sayfa=15

“Allahu Teâlâ’dan hakkıyla korkmak demek, O’nun bütün emirlerini yerine getirmek, nehyettiği her şeyden sakınmak, şüphelilerden uzak durmak demektir.”

Allah'dan korkup günah işlememek, Allah'dan korkmak demek, O'na karşı sorumlu olduğumuz görevlerde kusur etmekten korkmak demektir. Yoksa mümin, Allah'ı sever, O'nu sayar. Allah'ı severek ibadet etmek, azabından korkarak ibadet yapmaktan daha faziletlidir.

• ya bunlar boş işler bırakın bunları yaz geldi çıkın dışarı gezin dolaşın öpüşün koklaşın daha önemli iş mi kalmadı
  • gerçek olan pek bişey yok zaten herşey hislerden algılamalardan mevcut güzel kardeşim ,sen aşık olduğunda ya yalansa mı diosun hayır inadına seviyorsun şimdi niye yalan olduğunu kendine ispatlamak için çabalıyorsun bu dünyaya gününü gün etmeye gerçeği bulmaya geldin ,ya gerçek ol ya yalanböyle mantık dışı sorularla oyalanma, ya ibadet et ya da şeytanla ortaklık kur ,bu sorular anca şeytanın seninle ortaklık anlaşmasıdır imzanı atma bence yalan olursun program olursun restart atamazlar işlemciyi yakarsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhammetaksoy

gerçek olan pek bişey yok zaten herşey hislerden algılamalardan mevcut güzel kardeşim ,sen aşık olduğunda ya yalansa mı diosun hayır inadına seviyorsun şimdi niye yalan olduğunu kendine ispatlamak için çabalıyorsun bu dünyaya gününü gün etmeye gerçeği bulmaya geldin ,ya gerçek ol ya yalanböyle mantık dışı sorularla oyalanma, ya ibadet et ya da şeytanla ortaklık kur ,bu sorular anca şeytanın seninle ortaklık anlaşmasıdır imzanı atma bence yalan olursun program olursun restart atamazlar işlemciyi yakarsın

neden her inanmayana satanist gözüyle bakıyorsunuz kitanrıya inanmamak şeytana inanmak demek değildir

• quote:

Orjinalden alıntı: fahri atakoğlu

ya herşey bir bilgisayar programı ise.....yani matrix gibi bir şeyse.....herşey sanalsa hepimiz kuklalarsak...veya bütün hisler tamemen sanalsa...hiç birimiz maddesel değilsek ya...tüm bunların aksini nasıl ispatlayabiliriz??....mesela bana bir cismin varlığını nasıl ispat edebilirsiniz diye bir soru vardır meşhur.....ve cevabıda yoktur....sonra sanırım yine bu forumdan birisi avustralyalı bilim adamlarının ışığı ışınladığını ve bu dünyanın sanal olduğunu ispat ettiklerine dair bir şeyler söylemişti......sizce tüm bunlar neyi ifade ediyor???

O zaman bu filmdeki figüran değil de asıl olan oyuncu olmaya bak.Belki o zaman kurtulursun.
  • ben şeytana inanmak demedim ki, onun oyununa gelmek dedim satanist gözüyle hiç bakmadım çünkü bizde bazen böyle düşünebiliriz ama o an şeytana yenik düşmemek için bişeyler yaparız
  • peki hem şeytana hem tanrıya inanmayan neyin oyununa gelmiş oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cliff Burton

peki hem şeytana hem tanrıya inanmayan neyin oyununa gelmiş oluyor

Cliff felsefik tarafından kalkmış gördüm seni
  • quote:

Orjinalden alıntı: er_dem

quote:

uyumadım ki kalkıyım
  • quote:

quote:

quote:

uyumadım ki kalkıyım

benim yerime de uyu ya kardeş sana zahmet hatunu mersine ailesinin yanına gönderdim işim zor valla ya

• quote:

quote:

quote:

quote:

uyumadım ki kalkıyım

benim yerime de uyu ya kardeş sana zahmet hatunu mersine ailesinin yanına gönderdim işim zor valla ya

ne zaman uyurum bilmiom ama uyursam senin içinde uyurum merak etme kardeşim

zor valla uzakta zor olur ayrılık zor şey

yalnızlık paylaşılmaz
    paylaşılsa yalnızlık olmaz

takma kafana daha da güçlenir ilişkiniz uzaktayken kıymetini bilirsiniz beraber geçirdiğiniz her saniyenin ya ben napıım yaz geldi herkes cıvıl cıvıl ben yalnızım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.