Şimdi Ara

YA SANALSAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya herşey bir bilgisayar programı ise.....yani matrix gibi bir şeyse.....herşey sanalsa hepimiz kuklalarsak...veya bütün hisler tamemen sanalsa...hiç birimiz maddesel değilsek ya...tüm bunların aksini nasıl ispatlayabiliriz??....mesela bana bir cismin varlığını nasıl ispat edebilirsiniz diye bir soru vardır meşhur.....ve cevabıda yoktur....sonra sanırım yine bu forumdan birisi avustralyalı bilim adamlarının ışığı ışınladığını ve bu dünyanın sanal olduğunu ispat ettiklerine dair bir şeyler söylemişti......sizce tüm bunlar neyi ifade ediyor???

• Al eline bir Kuran,sanal mısınız değil misiniz öğrenin..!!!
  • baba sen bi uyu gel be
  • quote:

Orjinalden alıntı: GuiLTY

baba sen bi uyu gel be

+1111
  • ya ne zmaan böle bi konu açılsa denen iki şey var...ya kurandır islamdır bir muhabbet gider ya da uyu gez dolaş filan...ha zamanında bende dedim git uyu dolaş diye ama şimdi biraz daha ciddi bakıyorum bu olaya...ciddi şekilde konuşmak istiyorum...
  • biz seninle geyik mi yapıyoruz????

İnancım yok.Allah'a ve Kuran'a ve Peygamberlerine inanmam diyorsan o da senin bileceğin şey..
    Allah Rahmet eylesin sana..
  • bilim kültür bölümüne aç konuyu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps Plus'da kardeşlik var mı ?
    10 yıl önce açıldı
    TRGAMER E NE OLDU ??
    15 yıl önce açıldı
    DotA 2 de Hile var mı ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abi tamam ciddi de konuşalım, konuşurum da yani bizim de tartışmışlığımız var bunları ama dediğin gibi ne zaman nerede bu konu açılsa cevaplar aynı olur. bunu fazla irdelemeye gerek yok diye düşünüyorum. sonuçta bi yerde inanç noktasına gelip tıkanıcaz. Allah'a iman bu noktada devereye girer. sen Allah'a inanıyorsan Kuran-ı Kerim'i de kabul edersin. Kuran'da Allah'ın yarattığı her şeyin gerçek olduğunu söyler. Yok inanmıoyrum dersen araştırırsın. bişeyler bulursun veya bulmazsın. saygı duyarım senin seçimindir. Haa baba hep sen dedim ama yani kişisel olarak senden bahsetmiyorum. Genel olarak... yanlış anlaşılmasın da
  • ya sanallıkta başka bir programın ürünüyse
  • quote:

Orjinalden alıntı: tracy

ya sanallıkta başka bir programın ürünüyse

baba sen ne dedin şimdi yaa yaw tööbe töööbeee

• quote:

Orjinalden alıntı: GuiLTY

quote:

Orjinalden alıntı: tracy

ya sanallıkta başka bir programın ürünüyse

baba sen ne dedin şimdi yaa yaw tööbe töööbeee

geyiğe karşılık geyik... nolucak...

• allahımmm

yok yaa şaka bi yana arkadaşın kafasına takılmış ki sordu. kardeş ben düşüncelerimi yukarda yazdım. varsa üzerine söliicen bişe beklerim.. geyiğe vuruyoz bi yandan ama her zxaman açığım ben bunlara
  • ya bu dünyada hepimiz fakesek başka bi dünyada orjinallerimiz varsa
  • herşeyide kur an a dayandırmayın kafanızı kullanıp cevap bulun. ya arkadaş haklıysa o zaman kur an ın gerçekliğide kalmaz

ama sende takma sanalsak sanalız nolcak bunu düşünceğine yaşamana bak sanalda olsa zevk al hem öyleysek napcan zeon a mı ulaşcan bunları düşünme anı yaşa
  • din üzerine tartışmak istemiyorum ama....şunuda söylemeden edemeyeceğim kuranın gerçek veya allahın var olup olmadığını nasıl bilebilirim???bilemem yanlızca sizler gibi inanabilirim....ama ben şüphe duyuyorum....istiyorsanız hemen inanayım...müslüman olayım namaz kılayım kurana allaha inanayım....ama sizce ne kadar samimi olabilirim??tıpkı siz allaha inanmamakla nasıl samimi olabilirseniz bende inanmakta o derece samimi olabilirim......şüphelerimin olduğu şeylere nasıl bağlılık gösterebilirim boyun eğebilirim(islamın sözcük anlamı)...sizinki bir inanç....benimkide farklı bir inanç ya da inançsızlık ne diyorsanız artık....ben ateist te değilim....yanlızca neye inanacağımı bilmiyorum.....hiçbirşeyden emin değilim....çünkü kimse ne bana allahın varlığını nede olmadığını kanıtlayabilmiş değil...ben bu olana kadar böyleyim.....ve soruyorum...varsa bir bildiğin cevap ver yoksa vermezssin

• ya birşey paylaşmak istiyorum sizinle ,

küçükken hatırlıyorumda hep şunu düşünürdüm , bu dünyada sadece gerçek olan benim diğerleri sanal yada robot , tek hissedebilen düşünebilen yalan söyleyebilen benim falan....

acaba neden böyle bir düşünceye kapılmışımki küçükken ? arasıra aklıma geliyor ve uzun uzun düşünüyorum fakat bir sonuca varamıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

ya birşey paylaşmak istiyorum sizinle ,

küçükken hatırlıyorumda hep şunu düşünürdüm , bu dünyada sadece gerçek olan benim diğerleri sanal yada robot , tek hissedebilen düşünebilen yalan söyleyebilen benim falan....

acaba neden böyle bir düşünceye kapılmışımki küçükken ? arasıra aklıma geliyor ve uzun uzun düşünüyorum fakat bir sonuca varamıyorum...

bende düşünürdüm arada sırada şimdi pek düşünmüyorum.biz sonsuzuz ve tüm acılırımız birer ilizyon ...(bi şarkı sözüyle bitirmek istedim düşüncemi)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sydbarret

quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

ya birşey paylaşmak istiyorum sizinle ,

Tam terside olabilir ama?biz sonsuzuz ve tüm acılarımız birer ilizyon ...(bi şarkı sözüyle bitirmek istedim düşüncemi)

• Bu dünya ve sen sanalsan, seni programlayanı düşün.
  • sana bi cisim değilde nesneyi ispat edebiliriz.

mesela bezbol zopasini kafana yiyğince bütün soruların cevap ını buluyosun.Buda benim buluşum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.