Şimdi Ara

YA SANALSAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Kelepce

sana bi cisim değilde nesneyi ispat edebiliriz.

mesela bezbol zopasini kafana yiyğince bütün soruların cevap ını buluyosun.Buda benim buluşum

arkadaşlarda öle dio işte ama yok sanmyorum pek
  • bence de sen bu konuyu bilim-kültür bölümüne aç millet geyiğe vurdu burda
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahri atakoğlu

din üzerine tartışmak istemiyorum ama....şunuda söylemeden edemeyeceğim kuranın gerçek veya allahın var olup olmadığını nasıl bilebilirim???bilemem yanlızca sizler gibi inanabilirim....ama ben şüphe duyuyorum....istiyorsanız hemen inanayım...müslüman olayım namaz kılayım kurana allaha inanayım....ama sizce ne kadar samimi olabilirim??tıpkı siz allaha inanmamakla nasıl samimi olabilirseniz bende inanmakta o derece samimi olabilirim......şüphelerimin olduğu şeylere nasıl bağlılık gösterebilirim boyun eğebilirim(islamın sözcük anlamı)...sizinki bir inanç....benimkide farklı bir inanç ya da inançsızlık ne diyorsanız artık....ben ateist te değilim....yanlızca neye inanacağımı bilmiyorum.....hiçbirşeyden emin değilim....çünkü kimse ne bana allahın varlığını nede olmadığını kanıtlayabilmiş değil...ben bu olana kadar böyleyim.....ve soruyorum...varsa bir bildiğin cevap ver yoksa vermezssin

bak arkadaşam. görmediğime inanmam diyosun sen. ya da ispat edilmeyen bişeye inanmam diyorsun. Allah ben size şahdamarınız kadar yakınım diyor. sen hala hissedemiyor musun ? hissedemiyorsan çevrene bak. kafanı kaldır ve bak. hiç mi bişey göremiosun ? bunların hepsinde yaratanın bi parçası var. sende bile. Allah demiyormu ben sizi kendi nurumdan yarattım diye. bence kafana takma asıl güzellik senin görmeden inanman. zaten Allah görünse herkes inanırdı. öyle değil mi ? ama işte sorun burda görmeden bu inancı yaşabilmek, tadabilmek. ama şunu bilki herşeyin bir yaratıcı var, programcısı değil.

• 13th floor u izle

Hepimizin aslında 3250 yılında bir çoçuğun 6. yaş hediyei olarak werilmiş bireyler olma şansımız war

Aynı karıncalar çifliği gibi

Ama bunun için Ewrenin sonlu olması lazım yani anca sonlu bişi İnsan yapısı olabilir

Ama ewrenimizin her gün buyudüğü fln söleniyor aslındda bunun sölenmesi bu yuzdendir

Ewren her gün buyumeseydi ozaman söylediklerin çok mantıklı olurdu

Kısacası hala olma şansı war [Bu yazıyı yazarken çarpıldım walla demmik yokmuş]

[NOT: walla çarpıldım]
  • bakalım konu ne kadar gidicek
  • ya gidin be zaten mattan seneye kalmışım alla alla

havada sıcak zaten

what is matrix beeee
  • quote:

Orjinalden alıntı: gur_cann

ya bu dünyada hepimiz fakesek başka bi dünyada orjinallerimiz varsa

aklımdan gecmediyse serefsizim..............
  • Valla bilgisayar sisteminin içinde olsaydık türkler şimdiye fatal error verdirdiydi
  • Dinimizin emrettiği Şehadet et, namaz kıl, oruç tut, zekat ver, paran varsa hacca git, yalan söyleme, kul hakkı yeme, kıybet yapma vs.

Sanalsa veya darvinin evrim teorisi doğruysa.

Şahadet etmek, hiçbi kaybım yok
    Namaz kıldım, günde 5 defa spor yaptım
    Oruç tuttum, yemek yemeyi düzene soktum
    Abdest aldım, hergün 5 defa elimi ayağımı yüzümü yıkadım temiz temiz dolaştım
    Zekat verdim, fakirleri sevindirdim
    Hacca gittim, gezip dolaştım
    yalan söylemedim, bir insanın yapmaması gerekeni yaptım
    kul hakkı yemedim, başkasının malını çalmadım
    kıybet yapmadım, başkasının arkasından konuşmadım
    vs.

Ya gerçekse vay o inanmayanların haline
  • kardeş eline bi toplu iğne al ve kaba yerlerine bi batır o zaman anlarsın sanal mısın gerçek mi

ayrıca çok FAKE bi durum

gereksiz yine havadan bi topic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FANATİK_25 -- 1 Haziran 2006; 22:41:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sydbarret

quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

ya birşey paylaşmak istiyorum sizinle ,

küçükken hatırlıyorumda hep şunu düşünürdüm , bu dünyada sadece gerçek olan benim diğerleri sanal yada robot , tek hissedebilen düşünebilen yalan söyleyebilen benim falan....

acaba neden böyle bir düşünceye kapılmışımki küçükken ? arasıra aklıma geliyor ve uzun uzun düşünüyorum fakat bir sonuca varamıyorum...

bende düşünürdüm arada sırada şimdi pek düşünmüyorum.biz sonsuzuz ve tüm acılırımız birer ilizyon ...(bi şarkı sözüyle bitirmek istedim düşüncemi)

zonk ! hayır ben gerçeğim siz değilsiniz kimse değil bigün uyanıcam bu rüyadan

tövbe Yarabbim affına sığınıyoruz .. Amin

• quote:

Orjinalden alıntı: nejat_342

Dinimizin emrettiği Şehadet et, namaz kıl, oruç tut, zekat ver, paran varsa hacca git, yalan söyleme, kul hakkı yeme, kıybet yapma vs.

vs.

ya kardeşlerim işte mevlananın mesnevisi gibi hayata ve HAK ka bir aşkla bakış açısı bu..

teslimiyet bu aşk bu..

klavyene sağlık kardeşim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarafeyn -- 1 Haziran 2006; 23:22:08 >

• Matrix Bir Yaşam Biçimidir Neden Olmasın
  • San nerden alınır ??
  • Bence biraz daha dinle alakalı araştırma yapın yada baştan sona bir kuran okuyun o zaman anlarsınız sanal mı gerçek mi
  • din yanlızca dayatıyor....yani dogmatik......sorularıma cevap veremiyor.....sanal oup olmadığını yazmıyor hiç bir yer....çünkü eğer sanalsak dinde yanlış oluyor.....kur anda istediği kadar allah var yazsın....eğer sanalsak yoktur değil mi??...yani dine kısacası inanmıyorum inandırıcı gelmiyor.....görmediğin bir şeye inanmanın güzelliği olayı ise çook saçma bir düşünce bence......bir şeye güzel olduğu için inanılmaz...gerçek olduğu için inanılır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: c@neer

quote:

Orjinalden alıntı: gur_cann

ya bu dünyada hepimiz fakesek başka bi dünyada orjinallerimiz varsa

aklımdan gecmediyse serefsizim..............

acaba bu aklından geçen senin aklından mı geçti yoksa fakenin aklından mı geçti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gur_cann -- 2 Haziran 2006; 0:42:42 >

• quote:

fahri atakoğlu Tarih 2 Haziran 2006; 0:34:14
    din yanlızca dayatıyor....yani dogmatik......sorularıma cevap veremiyor.....sanal oup olmadığını yazmıyor hiç bir yer....çünkü eğer sanalsak dinde yanlış oluyor.....kur anda istediği kadar allah var yazsın....eğer sanalsak yoktur değil mi??...yani dine kısacası inanmıyorum inandırıcı gelmiyor.....görmediğin bir şeye inanmanın güzelliği olayı ise çook saçma bir düşünce bence......bir şeye güzel olduğu için inanılmaz...gerçek olduğu için inanılır...

iyi de elektriği de göremiyorsun sonuçlarını görüyorsun (pek bi eski yanıt oldu ya neyse) ama işin diğer yönü de var elektrik keşfedilmeden önce de vardı ve bunu keşfeden din değil bilimadamıydı.

melekler ve şeytanlar (dan brown) mutlaka oku derim okumadıysan.

• quote:

Orjinalden alıntı: fahri atakoğlu

din yanlızca dayatıyor....yani dogmatik......sorularıma cevap veremiyor.....sanal oup olmadığını yazmıyor hiç bir yer....çünkü eğer sanalsak dinde yanlış oluyor.....kur anda istediği kadar allah var yazsın....eğer sanalsak yoktur değil mi??...yani dine kısacası inanmıyorum inandırıcı gelmiyor.....görmediğin bir şeye inanmanın güzelliği olayı ise çook saçma bir düşünce bence......bir şeye güzel olduğu için inanılmaz...gerçek olduğu için inanılır...

quote:

Orjinalden alıntı: nejat_342

Dinimizin emrettiği Şehadet et, namaz kıl, oruç tut, zekat ver, paran varsa hacca git, yalan söyleme, kul hakkı yeme, kıybet yapma vs.

vs.

• bence sen agnostisizm i araştır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.