Bülbülü açıkta çok iyi yakalamışsın Eser hocam, kutlarım. Ömer hocam, Arapbülbülü de arı sineği de çok güzel kayıt. Kutlarım. (Keşke arapbülbülü kuzey bölgelere de gelse. :) )
Yine harika bir fotoğraf. Türü "Heliothis peltigera" olabilirmi acaba
Dementor-1
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkürler hocam. Dediğiniz tür olabilir. Google' daki fotoğraflar benziyor. :)
keynowskiK
kullanıcısına yanıt
Hocam bu pazartesi gelmeyi düşünüyorum size uyarsa. Çaprazgaga Kütahya'da hiç denk gelmedim çekmek isterim
Pseudoips prasinana - Green silver-lines (maalesef bu güzel güvenin Türkçe ismini bulamadım) Pentax K3II + Pentax DFA 100mm F:2.8 WR (aydınlatma cep telefonu flaşı) Pseudoips prasinana - Green silver-lines by Ömer KAYA, on Flickr
Çok güzel bir güve imiş. Elinize sağlık Ömer hocam.
Adem hocam ve Ömer hocam çok teşekkürler. Gökkuzgun, arıkuşundan daha iri ve kaslı duruyor. Karganın renklisi, hem de çok güzel renklisi. :) Arıkuşları daha narin görünüyorlar.
Çok teşekkürler Ömer hocam. İyi bayramlar. Güve çok çok güzelmiş. Doğada bir bitki üzerinde kanatlarını böyle açmış olarak görüntülemeyi çok isterdim. :)
keynowskiK
kullanıcısına yanıt
Kenan Hocam teşekkürler. Umarım birgün isteğiniz gerçekleşir. Pek dalda görünen bir tür değil galiba, ağaç gövdesine konup görünmez oluyorlar yada genel güve davranışı ile yaprak altına konumlanıyorlar. Yabancı sitelerde yaprak üstünde çekenler var, sizde yaparsanız Türkiye'de ilk olabilirsiniz :) http://dogalhayat.org/turler/problepsis-ocellata/
Doğa sürprizlerle dolu Ömer hocam, belli olmaz. :)