Şimdi Ara

Yabancı dil bölümü okumak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim, ablalarım büyük ihtimal çoğunuzun benden büyük olduğu kanısında olduğumdan dolayı böyle hitap etme gereği duydum. Sonuna kadar okursanız sevinirim.

Lütfen asıl meseleye gelmeden önce size kendi özümden birşeyler aktarmama izin verin.
    Ben hayatım boyunca büyük paralar dönen bir meslek sahibi olmayı yada yat kat sahibi olmayı istemedim, hâla istemiyorum. Ama hayatım boyunca birkaç ülkeyi gezmiş olmayı, kendime ait ufak ama güzel bir ev olmasını en önemlisi tek başıma kendime yaşamak istiyorum. Lise 2 öğrencisiyim. Bu zamana kadar hiçbir amaç olmadan yaşadım ve yukarda bir yol göstericinin eksikliğini hissettim hep. Şuanda hâla hissediyorum ama buna rağmen inançlarımı kaybetmemeye çalışarak yaşıyorum. Neyse, bu yıl yeni yönetmelikle -alanlar- 11. sınıfta seçilmiş olacak biliyorsunuz, yani eskiden 10ncu sınıfta TM, Sayısal gibi alanlara ayrılırken şimdi 11'de olacak. Tam da bu aralar özellikle bu hafta gerçek anlamda bir alan seçmeyi düşünmeye başladım. Hayatımda şu son haftalara kadar hiçbir mesleğe çok yakın yada çok uzak hissetmedim kimine pilot kimine hakim olacağını söylemiş ama iç dünyamda hiçbir fikir bulunmayan sade bir insandım. Okul hayatımda dersi derste dinlemiş gerektiğince ödev yapmaktan çekinmiş üşengeç yapıya sahibim. Gel görki başarı anlamında hiçte fena değilim. Sınavlara hep son gün çalışır sayısal derslerden geçecek kadar ortalama üstü notlar, diğer derslerden ise iyi pek iyi sonuçlar alıyordum-alıyorum. Lise döneminde sadece TM ve Sayısal alanı seçme gibi bi zorunluluk doğurmuş sanki sistem ve çevre. Öncelikle İngilizce dersim çok iyi 85 90 üstü notlar alıyorum genellikle. Konuya dönecek olursak İngilizce daha doğrusu yabancı dile ilgim var fakat aynı zamanda biraz korkum var. Açıklamak gerekirse Dil Bölümü'nü seçersem ve gerçekten kendimi vererek çalışırsam olacağım meslekler gideceğim bölümler belli; Mütercim-Tercümanlık, İng. Edb. , ve İng. Öğretmenliği gibi. Tabiki zorlukların farkındayım ama ne zaman dil sınıfı seçecek olmayı düşünsem olumsuz yönde; ailenin bu bölümü ve bu bölümden çıkan meslekleri benim açımdan uygun görmemesi iyi meslekler olmadığını düşünmesi, bu mesleklerden özellikle tercümanlık gibi edinirsem işsiz kalacağım korkusu beni içim içim yiyor bitiriyor.

Yanisi,
    Abilerim, ablalarım Mütercim-Tercümanlık bölümüne girmeyi düşünüyorum bu sıralar hocalarıma ve rehberliğe'de danışmaya çalışıyorum. Size sorum dil bölümü seçmeli miyim, tercümanlık mesleğini edinirsem hem Mütercim Tercümanı olarak Tercüman olarak işsiz kalır mıyım. İş imkanları var mı? Parası çok önemli değil sadece biraz iyi olsun yeter ideallerimi yukarda bu yüzden belirttim yani Üniversiteden mezun olduğumda ailemin yanında kalmak istemiyorum tabi olursam. Ama sadece bir neden istiyorum şu en önemli yılda dil bölümünü seçersem sonuna kadar gitmek istiyorum ama geriye dönüp bakarsamda başarısız olacağımı biliyorum o yüzden bir neden istiyorum. Beni işsiz kalacağım korkusundan, başaramacağım korkusundan uzakta, bütün baskılara ve zorluklara rağmen bir neden verin yada birkaç. Bu alanda sonuna kadar ve emin şekilde sonuna kadar gideceğimi sağlayacak sadece bir cümle söyleyin bu meslekler hakkında yardımcı olun, bana bilgiler verin. Hangi üniversiteler en iyisi, nasıl kazanılır, bu bölümde lisede hangi sınavlara gireceğim nasıl bir çalışma planına sahip olacağım-olmalıyım. Çünkü eğer bu fikirden vazgeçersem eşit ağırlık, yada sayısal'a geçeceğim (çoğu mesleğin olduğu) diye seçilen sayısal'a. Açıkcası başarılıda değilim hayatımda sevmediğim sayılarla kalmış olacağım bu alanlardada çalışırım ama potansiyelim hangi mesleklere el verecek ? Diye düşünüyorum ve bu alanlarda bir meslek beğenmişte değilim açıkcası.

Ayrıca Mütercim-Tercümanlık bölümünde okursam bölümü bitirdikten sonra istersem İngilizce öğretmeni olabiliyor geçebiliyor muyum ? Eğer sizde böyle bir maceraya başlamış ve bitirmişseniz kendinizden, yaşadığınız hikayeyi bana anlatır mısınız? Neler yaşadınız bu süreçte neler gördünüz ?
    İlla Tercümanlık bölümüde olacak değil, bu alanın verdiği meslek yelpazesinide düşünerek yazılarınızı aktarabilirsiniz.

LÜTFEN yardımcı olun bu aralar çok dolaşıyorum parklarda, çok düşünüyorum ama korkuyorum işte. Dünyaya geldiysen insanlar ne çok düşünmeye başlıyor değil mi yaşamaktan ölene kadar. Son olarak yanlışım varsa kendimi ifade edemediysem burdan yada özelden ulaşın bana. Sırf yardımcı olmanız için neler yapmalıyım daha onuda söyleyin yapayım yeterki fikrinizi deneyimlerinizi önerilerinizi bana verin, benimle paylaşın. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimajör -- 4 Aralık 2014; 18:02:03 >

• Dostum özet geçebilirsen çok iyi olur zaman yok okuyamam.Ama şöyle diyeyim ben 2 sene boş durduktan sonra ailemin zoruyla inglizce çebirmenlik kazandım.hazırlık vardı önünde muafiyet sınavonı geçtim direk 1e başladım ama mal gibi baka kaldım.bilmediğim birçok şey var en basit şeyleri bile yapamıyorum.zaten meslek lisesi mezunuyum 11-12de hiçbir kelime ingilizce konuşmadık sonrada iki sene boşta durunca paslandık biraz tabi.eğer sende ingilizce bölüm okuyacaksan ve ing iyi değilse mutlaka hazırlık oku.gerçi zaten ing iyi değilse muafiyeti geçemessin muhtemelende.ama ben nası geçtim anlamıyorum 90 sorudan 71ini yaptım 70 geçer not.zaten benim için iyi birşey olsaydı geçmezdim anasını satayım.bu hafta sınav vardı 9 ders var 5inden sıfı alacam büyük ihtimal.hafif okudum tercümanlık okursan işindede iyi olursan işsiz kalmassın ve 3000 kayme alırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kafaya takılacak bişey yok rahatlayarak karar vermelisin bir dilci olarak şunu söyleyebilirim severek ve isteyerek seçtim pişman değilim senin için henüz erken yani zamanın var çalıştığın sürece çok iyi yerlere gelebilirsin durumunu gayet iyi anladım bana da benzer baskıyı yapmışlardı arada sırada da keşke falan diyolar takmıyorum kısacası senin ne istediğin önemli bi süre sonra alışılıyo yani üniversite çalışma planı vs için de iletişim kurabilirsin yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35mhmt -- 10 Aralık 2014; 16:59:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizcen çok çok iyi seviyedeyse yani dil sınıfına gittiğinde bir şeyler kazanamayacağını düşünüyorsan başka bir bölüm seç, ama dilde hala eksiklerin var ve ileride sadece dil odaklı bi iş yapmak istersen dil bölümünü seçebilirsin, bildiğin şeyleri tekrar tekrar gördüğün zaman çok sıkacak seni.Ben mesela daha çok şey var sanırken yıllarca gördüğüm konuları görünce biraz keyfim bozuldu diyebilirim,öğrenecek şey o kadar çok değil onu demek istiyorum,bunu başka bir meslekle ileriye taşıyabilirsin.
  • Ygs ve LYS-5 sınavlarına girersin DİL-1 puanın ile bahsettiğin bölümlere girersin. İngilizce kullanılarak gelişir başka açıklaması yok. Kitap oku bilmediğin herşeyi üşenmeden çevir ve altına ya da üstüne yaz. Cümle yapılarını anlamaya çalışarak oku dizi ve filmleri ilk önce Türkçe altyazılı izle kalıpları anla sonra İngilizce altyazı ile izleyip yazılışını ve telaffuzunu öğren mesela Türkçe altyazılı izlerken acaba bu hangi kelimeyi söyledi diye düşünürsen ardından izlediğin İngilizce altyazı fayda sağlar. Online oyun oynuyorsan yabancı serverda oyna genelde ingilizce konuşulur ve sohbette aktif ol uzun sohbetlere katılmaya çalış. Younow'a gir ingiliz yayıncılarla yazış Skype gir onlarla ayrıca online oyunlardan da Skype'ta konuşabileceğin yabancı arkadaşların olur. Dili çözdüysen sınav için kelime ve fiil kapasiteni arttırmak en hayırlısı olur basit kelimelerle cümle kurmak yerine zengin kelimeler kullan.

• mimajör M kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarını okudum. Ben de Gazi Üni'de İng. Öğretmenliği 2. sınıftayım. Olay şu, eğer İngilizce'yi seviyorsan, konuşuyorken ya da çeviri yapıyoken içinden gelerek yapıyorsan seç derim. Dil işi öncelikle sevme işi, hayatının bir parçası olmalı.

Tercümanlığın puanları genelde öğretmenliklerden de yüksek. Boşta kalmazsın, bir dil bir insan demişler. Devlette olmazsa özelde iş imkanı çok.

Başka bölüme geçiş işi karışık biraz. Her üniversitenin kendi yönetmeliği var, kimisi başka bölümü kabul etmez, kimisi 3.5/4 ortalama ister. Duruma göre değişiyor yani.

(Danışmak istersen pm atabilirsin.)
  • merhaba su an ben de tam olarak ayni durumdayim. ne yapiyorsunuz su an :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.