Şimdi Ara

YABANCI DİL NE KADAR ÖNEMLİ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben karınca kararınca yurt içi her fırsatta gezmeye çalısıyorum. Yurtdışına hiç çıkmadım bu güne kadar. Mevzu dil. İngilizcem yok denecek kadar az. Yurtdışına çıkacaklar için dil muazzam derecede önemli midir? Yoksa amaaan tarzanca olsun da her şey hallolur mu? Dilim olmasa da çok fazla araştırmacı ruhlu biriyim. Artık offline sözlükler de var. Siz ne dersiniz?? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• Dil tabiki önemli fakat bugün ülkemize gelen biri fiyat fiyat dediğinde veya ben nasıl bulmak Ayasofya dediğinde yardımcı olunabiliyor.Oturup sohbetler etmek işte yurtdışında bir müzeyi bir tarihi yeri gezerken sorular sorma ihtiyacı duyuyor insan.Bundan dolayı İngilizce'nin gerekliliği ortaya çıkıyor.E tabi soru sormadan da internet aleminde her şeyi bulabilirsiniz fakat orda bilgi almak önemlidir.Çok uzattım galiba :) özetle soru kalıplarını ezberlersiniz bir de tarzanca da olsa dil varsa öyle böyle gezersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

Dil tabiki önemli fakat bugün ülkemize gelen biri fiyat fiyat dediğinde veya ben nasıl bulmak Ayasofya dediğinde yardımcı olunabiliyor.Oturup sohbetler etmek işte yurtdışında bir müzeyi bir tarihi yeri gezerken sorular sorma ihtiyacı duyuyor insan.Bundan dolayı İngilizce'nin gerekliliği ortaya çıkıyor.E tabi soru sormadan da internet aleminde her şeyi bulabilirsiniz fakat orda bilgi almak önemlidir.Çok uzattım galiba :) özetle soru kalıplarını ezberlersiniz bir de tarzanca da olsa dil varsa öyle böyle gezersiniz.
    tarzanca denilen hangi seviye bilemiyorum ama en azından yurt dışında level 1 grammer level 3 vocabulary şart neyle karşılaşacağın bilinmez ama yeni insanlarla tanışmayı sohbet etmeyi düşünüyorsan kaçınılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hussein Genghis

tarzanca denilen hangi seviye bilemiyorum ama en azından yurt dışında level 1 grammer level 3 vocabulary şart neyle karşılaşacağın bilinmez ama yeni insanlarla tanışmayı sohbet etmeyi düşünüyorsan kaçınılmaz.

Alıntıları Göster
    Yeni insanlardan cok kültürü gözlemlemek ve mimari... Mimari öğelere asırı meraklıyım. Mesela bir köprü için yurt içinde 100 km yol uzattığımı bilirim :)
    Teşekkürler cevaplar için. Biraz soru kalıbı çalışmaya gayret edeceğim.

• yok denilecek kadar ingilizce ile kaybolsan yolunu bulamazsın. taksiden, restorandan kazık yesen hakkını savunamazsın. en basiti havaalanında neden geldiler deseler cevap veremezsin. olmaz yani.

bence intermediate 1 seviyesinin altında sıkıntı yaşanır. intermediate 3'ün üstünde ve kelime haznesi iyi biri tek başına avrupa'nın tozunu attırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boombip

yok denilecek kadar ingilizce ile kaybolsan yolunu bulamazsın. taksiden, restorandan kazık yesen hakkını savunamazsın. en basiti havaalanında neden geldiler deseler cevap veremezsin. olmaz yani.

bence intermediate 1 seviyesinin altında sıkıntı yaşanır. intermediate 3'ün üstünde ve kelime haznesi iyi biri tek başına avrupa'nın tozunu attırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi_superisi

Alıntıları Göster
    Selamlar,

Yabancı dilin önemi her koşulda karşımıza çıkıyor olsa iyi olur. Bunu bir araç olarak düşünün üst modellere binmek ne kadar sürüş keyfi ve konfor kazandırırsa bir insana, yabancı dil bilmekte gittiği ülkeyi daha iyi anlamak, kültürünü daha iyi yorumlamak adına iyi tecrübe kazandırır.

İngilizceniz yok ise, gidilemez mi ?

Cevap gidilir, gitmeden önce biraz ingilzice çalışılır, kelime cümle ezberlenir bir adet turist sözlüğü alınır. Yola devam :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hangi ülke olduğuna bağlı.İngiltereyse orta seviye falan bilsen yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3506E4896

hangi ülke olduğuna bağlı.İngiltereyse orta seviye falan bilsen yeter.
    Bilmeden olmaz, okuldan aşinalık var nasılsa , bir de gerekli olan biçimler çalışılmalı...
  • Kısaca bır hıkaye anlatayım. Gittiğim bir ülkenin lisanından bir kelime bile bilmıyordum + yazılarınıda okuyamıyordum ve pek zorlanmadım , onlar biraz zorlandı benı anlamak için. Şaka değil gerçek. Başka bir ülkeye gitmiştim ve oranın lisanınıda bilmiyordum ve orada da pek zorlanmadım. Birazıcık ingilizce ve birazda türkçe bildikten sonra heryerde yolunu bulur insan. Bazan sokaklarda kör insanlar görüyorum ve sanki benden iyi görüyormuş gibi yürüyorlar. Bazı kör arkadaşları durdurup muhabbet edıyorum ve onlarada söylüyorum. Sizin gözünüz belki kapalı ama kalp gözünüz sonuna kadar açık ki bizim zor yürüdüğümüz sokaklarda korkmadan yürüyorsunuz. Kör insan yürüyebiliyor ise korkusuzca sokaklarda gören insana lisan lazım olmadan dünyayı gezebilmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0FLU

Kısaca bır hıkaye anlatayım. Gittiğim bir ülkenin lisanından bir kelime bile bilmıyordum + yazılarınıda okuyamıyordum ve pek zorlanmadım , onlar biraz zorlandı benı anlamak için. Şaka değil gerçek. Başka bir ülkeye gitmiştim ve oranın lisanınıda bilmiyordum ve orada da pek zorlanmadım. Birazıcık ingilizce ve birazda türkçe bildikten sonra heryerde yolunu bulur insan. Bazan sokaklarda kör insanlar görüyorum ve sanki benden iyi görüyormuş gibi yürüyorlar. Bazı kör arkadaşları durdurup muhabbet edıyorum ve onlarada söylüyorum. Sizin gözünüz belki kapalı ama kalp gözünüz sonuna kadar açık ki bizim zor yürüdüğümüz sokaklarda korkmadan yürüyorsunuz. Kör insan yürüyebiliyor ise korkusuzca sokaklarda gören insana lisan lazım olmadan dünyayı gezebilmeli
    Of lu kardeş , senin dediğin gibi olmuyor bu iş, gözleri görmeyenin gitmesi gibi olur diyorsan uygundur...

• quote:

Orijinalden alıntı: tunçmes

Of lu kardeş , senin dediğin gibi olmuyor bu iş, gözleri görmeyenin gitmesi gibi olur diyorsan uygundur...

Alıntıları Göster
    Tabiki yer içer gezersin ama bilmende her zaman fayda var.En basiti hostelde kalacaksan pazarlık yaparsın gezdiğin gördüğün yerlerle alakalı birşeyler öğrenirsin.Arkadaş edinirsin,beğendiğin bir kızla iletişim kurabilirsin .Yani yolculuk daha zevkli geçer.Genel olarak yaşlı kesim hariç avrupa da çoğu kişi ingilizce bilir.Diğer türlü senin için trene binmek,alışveriş yapmak,yemek, yani herşey sıkıntı olur birine bağlı kalırsın veya deneme yanılma ile öğrenirsin.Yani süper ingilizceye zaten gerek yok kendini ifade etsen yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

Tabiki yer içer gezersin ama bilmende her zaman fayda var.En basiti hostelde kalacaksan pazarlık yaparsın gezdiğin gördüğün yerlerle alakalı birşeyler öğrenirsin.Arkadaş edinirsin,beğendiğin bir kızla iletişim kurabilirsin .Yani yolculuk daha zevkli geçer.Genel olarak yaşlı kesim hariç avrupa da çoğu kişi ingilizce bilir.Diğer türlü senin için trene binmek,alışveriş yapmak,yemek, yani herşey sıkıntı olur birine bağlı kalırsın veya deneme yanılma ile öğrenirsin.Yani süper ingilizceye zaten gerek yok kendini ifade etsen yeter.

Alıntıları Göster
    geçen kış endonezyadaydım jakartada bir tane insan 1 tane ingilizce kelime bilmezmi ya . kafaları sıyrıdım . gezecek yerleri hep internetten araştirdık ve taksicilere sadece isimleri söyleyerek gittik.
    aynısı rusyada da geçerli çoğu insan inglizce bilmez ama allahtan rusçamız var.
    eğlenmek gezmek kız tavlamak istiyorsan dil şart

• quote:

Orijinalden alıntı: xrepla

geçen kış endonezyadaydım jakartada bir tane insan 1 tane ingilizce kelime bilmezmi ya . kafaları sıyrıdım . gezecek yerleri hep internetten araştirdık ve taksicilere sadece isimleri söyleyerek gittik.

Alıntıları Göster
    ben yaptım oluyor hiç dert etmeyin . lisede almanca öğrenememiş biri olarak keyfe keder çat pat ingilizce çalıştım,teleffuzum bu yüzden kötü -almanca sağolsun-
    bi yıl tırstığım için vakit kaybettim 2. yıl ailede sağlık problemi cıktı kaldı 3.yıl inat ettim gittim (o yıl bu yıl oldu ) ..aslında hedefim barcelona idi ama bir fantezi yapıp şubatta venedik -karnaval ,mayısta maraton kopenhag (malmö),haziranda sakız adası ,eylülde barcelona (sevilla -cordoba) ve ekim de amsterdam yaptım . ve bunların hiçbirine turla gitmediğim gibi ilk venedik ve ikinci copenhang ta tek başıma idim .hatta otelde değil evde oda kiraladım (airbnb)
    şunu söyleyeyim herşey sandığından daha kolay oluyor .pasaport kontrolde soru sorsa ne diyeceğim diye kafamda cümle evirip ceviriyorum ama soran olmadı daha .ilk venedik çok heyecanlı idi senin dilini bilen yok ve yalnızsın ama 24 saat sonra biraz bütçem olsa rahatlıkla bir yıl bile yaşardım orada . ne yiyeceğim nasıl gideceğim vs hepsi çözülüyor ..gitmeden biraz çalışman yeterli .
    tabi insanlarla tanışma muhabbet etme yeni şeyler öğrenme farklı kültür tanıma kısmı eksik kalıyor ,bu kısma burda da o kadar meraklı olmadığım için çok eksik gelmedi bana .
    internet sağolsun ispanya için mesela ülke içi ucak,tren bileti olsun konser ,tiyatro bileti vs almak hepsini buradan hallettim .

şimdi borçlarımı kapatma planı yapıyorum ama aralıkta prag,viyana,budapeşte turu 800tl uçak konaklama kahvaltı dahil ama tek başına gidemiyorsun işte turlarada ..hiçbirşey yapmadan sokakta avare gezsem yeter bana kışı sevmesemde.

cok yer görmüş sayılmam ama ilk yıl için fena değil gibi . mimari seviyorsanız venedik veya copenhang tan başlayın . durmayın bi kere gidin bir daha zaten durmayacaksınız !

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbuli

ben yaptım oluyor hiç dert etmeyin . lisede almanca öğrenememiş biri olarak keyfe keder çat pat ingilizce çalıştım,teleffuzum bu yüzden kötü -almanca sağolsun-
    bi yıl tırstığım için vakit kaybettim 2. yıl ailede sağlık problemi cıktı kaldı 3.yıl inat ettim gittim (o yıl bu yıl oldu ) ..aslında hedefim barcelona idi ama bir fantezi yapıp şubatta venedik -karnaval ,mayısta maraton kopenhag (malmö),haziranda sakız adası ,eylülde barcelona (sevilla -cordoba) ve ekim de amsterdam yaptım . ve bunların hiçbirine turla gitmediğim gibi ilk venedik ve ikinci copenhang ta tek başıma idim .hatta otelde değil evde oda kiraladım (airbnb)
    şunu söyleyeyim herşey sandığından daha kolay oluyor .pasaport kontrolde soru sorsa ne diyeceğim diye kafamda cümle evirip ceviriyorum ama soran olmadı daha .ilk venedik çok heyecanlı idi senin dilini bilen yok ve yalnızsın ama 24 saat sonra biraz bütçem olsa rahatlıkla bir yıl bile yaşardım orada . ne yiyeceğim nasıl gideceğim vs hepsi çözülüyor ..gitmeden biraz çalışman yeterli .
    tabi insanlarla tanışma muhabbet etme yeni şeyler öğrenme farklı kültür tanıma kısmı eksik kalıyor ,bu kısma burda da o kadar meraklı olmadığım için çok eksik gelmedi bana .
    internet sağolsun ispanya için mesela ülke içi ucak,tren bileti olsun konser ,tiyatro bileti vs almak hepsini buradan hallettim .

şimdi borçlarımı kapatma planı yapıyorum ama aralıkta prag,viyana,budapeşte turu 800tl uçak konaklama kahvaltı dahil ama tek başına gidemiyorsun işte turlarada ..hiçbirşey yapmadan sokakta avare gezsem yeter bana kışı sevmesemde.

cok yer görmüş sayılmam ama ilk yıl için fena değil gibi . mimari seviyorsanız venedik veya copenhang tan başlayın . durmayın bi kere gidin bir daha zaten durmayacaksınız !

Alıntıları Göster
    İstanbuli seni tebrik ediyorum, borçla gidip gezmişsin o kadar yeri. Naktim olmasına rağmen gitme konusunsda çoğu zaman isteksiz davranıyorum:(

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdess

İstanbuli seni tebrik ediyorum, borçla gidip gezmişsin o kadar yeri. Naktim olmasına rağmen gitme konusunsda çoğu zaman isteksiz davranıyorum:(

Alıntıları Göster
    Turla gidiyorsan o kadar da gerekli değil aslında, temel fiilleri, sayıları bilsen yeter. Ama tursuz gideceksen şart derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calligiato

Turla gidiyorsan o kadar da gerekli değil aslında, temel fiilleri, sayıları bilsen yeter. Ama tursuz gideceksen şart derim.

Alıntıları Göster
    Kazıklanmamak istiyorsan yurtdışında en az 1 yabancı dil bil,ingilizce ile başlayabilirsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrepla

Geçen yıl Endonezya'daydım bende, İngilizce bilenlerin sayısı çok fazla idi. Çevremde İngilizce bilmeyen yoktu. Sömürü ülkelerin hemen hemen tamamı sular seller gibi konuşur ingilizceyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norsk

hangi ülke olduğuna bağlı.İngiltereyse orta seviye falan bilsen yeter.

İngiltere alaycı toplumdur. Orta seviye yetersiz gelebilir. Orta seviye ile anlaşırsın ama çok kafa bulurlar eziklerler. Tipik İngilizler uzak durmak lazım. Ayrıca pahalı ülkedir.
  • Skylined kullanıcısına yanıt
    Onu katmadım.Sadece anlaşmak için sordu söyledim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.