Şimdi Ara

Yabancı Film ve Dizilerdeki Türk Öğeleri (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.487
Cevap
147
Favori
194.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bırakalım bu kompleksleri ne olmuş yani bir kaç filmde Türk sembolleri varsa şimdi bir italyan böyle araştırma yapsa binlerce örnek bulur, biz kendimiz olalım onların reklamına ihtiyacımız yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguz_19811981

arkadaşlar bırakalım bu kompleksleri ne olmuş yani bir kaç filmde Türk sembolleri varsa şimdi bir italyan böyle araştırma yapsa binlerce örnek bulur, biz kendimiz olalım onların reklamına ihtiyacımız yok.

Ne alakası var? Konu onunla mı alakalı?
  • Bi süre giremedim foruma. Ne olmuş konu yahu :))
  • mel gibsonun komplo teorisi adlı filminin sonunundada türkiyede bir bombalamadan bahsediyodu yada bir suikastt.. onu tahmn ediyodu hatırlayan gören bulan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pSyCo

mel gibsonun komplo teorisi adlı filminin sonunundada türkiyede bir bombalamadan bahsediyodu yada bir suikastt.. onu tahmn ediyodu hatırlayan gören bulan varmı?

hayır bombalama veya suikast değil.
    hatta o dönem çok ses getirdi o sahne.sahnede 1999 yılında abd başkanı türkiyeye geliyor ve türkiyede 7 şiddetinde deprem oluyodu.bunu yapanda amerikanın kullandığı gizli bir deprem silahıydı.başkana suikast için.tesadüf film 97 yapımı ancak filmden 2 sene sonra gerçekten türkiyede deprem olmuştu hemde aynı şiddette.
  • abi olamaz böyle birşey konuyu yeni keşfettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rahatı Kaçan Ağaç -- 26 Aralık 2008; 15:56:58 >
  • How to Lose Friends & Alienate People (2008) dan bi sahne çektim dün izlerken..
     Yabancı Film ve Dizilerdeki Türk Öğeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziiX -- 26 Aralık 2008; 23:12:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

Karayip Korsanları ndaki 2 Laz ı unutmamak lazım..

Dün izlerken aldım SS'yi.

Telaffuzu süper ama.

• Lola Rennt

• BUFFALO SOLDİER

Vizyon tarihi 1 Ağustos
    Yönetmen Gregor Jordan
    Senaryo Eric Weiss
    Oynayanlar Joaquin Phoenix, Ed Harris, Scott Glenn, Anna Paquin, Haluk Bilginer

bu filmde de haluk bilginer amerikada ki türk mafyasını canlandırıyodu..güzel bi filmdi
  • peacemaker filmindede atom bombası peşindeki ajanlar türkiye üzerinden ortadoğu ve kafkaslara geçiyorlardı aslında tam öyle değilde basitçe böyle açıklamış olayım
  • Biraz önce 'The Alphabet Killer' ı izliyordum, birde ne göreyim bizim Meltem Cumbul'da oynuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziiX -- 3 Ocak 2009; 1:57:22 >

• How High filminde adamların odası kapıda Türk bayrağı asılı gördüğümde çok şaşırmıştım
    sanırım en iyilerinden birisi olur bu

• quote:

Orjinalden alıntı: bigknife

alın zamanında izlediğim süper ot filminden bir kare

• quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

harbiden resim Atatürk'e cok benziyor.

yuhh artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hayalét

Buda Covboy Bebop adlı animeden bir arkadaş yakalamış bir kaç sahne daha vardı böyle.Başka animelerdede gördüm ama aklıma gelmiyor şuan hiç.

• Chiko adlı alman filiminde isa Chiko adlı bir türk gencinin almanyada mafya babalıına kadar yükselen bir adamın hikayesi anlatılıyordu süper filim hep türklerden bahsediliyor du hatta izlediğim en iyi alman filimlerinden biri baktım şimdi alman yapımı türklerin oynadı bir filimmiş herkeze tavsiye ederim

http://www.imdb.com/title/tt1132474/
  • Biraz önce The Curious Case of Benjamin Button filmini izledim. Şöyle bir sahne dikkatimi çekti. Acaba "kısmet" kelimesi Türkçe mi, yoksa başka dillerden mi bizim dilimize girdi?

Çevirisi şu şekilde: Bunlar "kader" olmalı, ya da O'nun dediği gibi "Kısmet" mi diyelim?
  • Kısmet Köken: Ar

http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=veritbn&kelimesec=196277

Kendisi arapçadır kısmet kelimesinin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blue Fox

Chiko adlı alman filiminde isa Chiko adlı bir türk gencinin almanyada mafya babalıına kadar yükselen bir adamın hikayesi anlatılıyordu süper filim hep türklerden bahsediliyor du hatta izlediğim en iyi alman filimlerinden biri baktım şimdi alman yapımı türklerin oynadı bir filimmiş herkeze tavsiye ederim

http://www.imdb.com/title/tt1132474/

Yeni bir filmmiş bakmak lazım, teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.