Şimdi Ara

Yabancı Film ve Dizilerdeki Türk Öğeleri (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.487
Cevap
147
Favori
194.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok güzel bir konu. Transporter 3'deki İsmail YK ve Müslüm Gürses posterlerine koptum.

Bu sahnelerde James Bond The World is not Enough filminden. Filmin son 40 dakikası Kız Kulesi'nde geçiyor ama filmde Kız Kulesinin altına denizaltı giriyor.

Değiştirilme Sebebi: Yazım Yanlışı

Yabancı Film ve Dizilerdeki Türk Öğeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuak29 -- 17 Şubat 2009; 19:53:49 >

• James Bond'dan birkaç resim daha:

• Videosunu bulamadım ama Garbage'ın Run Baby Run klibinin büyük bir bölümü İstanbul'da geçiyor.
  • 40 days 40 night filminden bir sahne:

bu filmde benimde dikkatimi cekmişti
  • oyun derseniz assassin creed gibi birsürü oyun var ss ler yetmez
    mesela aklıma gelen fifa 2006 menu müzikleerinde atenanın şarkısı ve bir kadın cizeceksin şarkısı vardı
    chaky chan in istanbulda gecen 2 tane filmi var ss koysan ss yetmez :D film yarısı istanbulda geciyor :D

assassins creed de türk kalesinin icindeki görevlerde askerler türkce konusuyor
  • http://www.imdb.com/title/tt0090217/

Turk 182 nasıl yazılmamış

Filmde bütün bir stad Türk diye bağırır, aslında her yerde Türk yazar çünkü Jimmy karakteri itfaiyeci abisinin intikamını şehrin her yerine Turk 182 grafitileri çizerek alır, Türk Jimmy nin abisinin lakabıdır, cesur olduğu için itfaiyeci arkadaşı kendisine bu lakabı takar, 182 de abisinin yaka numarasıdır.

2. James Bond filmi olan Rusyadan Sevgilerle nin büyük bir bölümü Türkiye de geçer, hatta filmde o dönemin Yeşilçam artisleride rol almıştır.

http://www.imdb.com/title/tt0057076/

1964 yapımı Topkapı filmide adından anlaşılacağı üzere Türkiye ile ilgili bir filmdir, Kaşıkçı elmasının çalınmasını konu alır, yine birçok Yeşilçam artisti filmde rol almıştır.

http://www.imdb.com/title/tt0058672/

Oceans Eleven da ilk kez Türkler tarafından uygulanan bina yükseltme yöntemi anlatılır ve soygun bu yöntemle yapılır.

Prison Break de Lincoln Burrows u Türk lakablı bir mahkum öldürmeye çalışır (1. sezon)
    Lost da Benjamin Linus "Türkçe biliyor musun" diyerek hepimizi sevindirir (4. sezon)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haydoot -- 20 Şubat 2009; 8:16:54 >

• süperler yaa
  • Ben de bugun taken ı izlerken itimat ve efe rakıyı gormustum.. ama zaten eklenmis
  • http://www.imdb.com/title/tt0402158/

Jean Reno nun oynadığı The Empire of Wolves var... Filmde bol bol Türkiye görülebilir, Türk mafyası konu ediliyor, Jean Reno ülkücü işareti dahi yapar.

Son dönemin gişe yapan filnlerinden Body of Lies'da İncirlik teröristler tarafından bombalanır... filmin kötü adamının adıda Hani Paşa. (Paşa yı Osmanlılar kullanırdı der Di Caprio kendisine Hani Paşa diye hitap edince)

Mel Gibson'ın oynadığı Conspiracy Theory de Türkiye deki 7 küsürlük depremden bahsedilir...

Ayrıca Mel Gibson ı üne kavuşturan filmlerden olan Gallipoli/Gelibolu yu unutmamak lazım

http://www.imdb.com/title/tt0082432/

Son olarakta Samuel L. Jackson'ın oyadığı The House on Turk Street var...

http://www.imdb.com/title/tt0292610/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haydoot -- 20 Şubat 2009; 23:22:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

harbiden resim Atatürk'e cok benziyor.

Bildiğin Atatürk yahu
  • Nip Tuck dizisinde parti anındaydı sanırım. tam sexy kızlar falan vardı sanırım bir adamla bir kadın öpüşüyordu.. Bu sırada başka birinin sesi geliyordu bir kaç tane şehir saydı Lizbon,Istanbul kısmını duydum ve şaşırdım.

ayrıca:

Türk lafını 1 kez olsun duymadım filmde

Ayrıca Galatasaray-Deportivo Maçını konu alan bir film vardı:

http://www.amazon.co.uk/One-Day-Europe-Galatasaray-Depor/dp/B000FII108
    Gösterime girdiği Türkiye'de de büyük ilgi gören "Berlin Almanyada'dır" isimli filmi ile adından bahsettiren Alman yönetmen Hannes Stöhr'ün yeni filmi, adını dört yıl önce Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gerçekleşen Galatasaray- Deportivo La Coruna maçından alıyor. Deportivo'lulara Türk denmesi, hatta maçlarında her daim sahada Türk bayrağının bulunması, söz konusu maçın "Turkos contra Turkos / Türkler Türkler'e karşı" muamelesi görmesine yol açmış. En azından filmde Miguel de Lira'nın canlandırdığı, futbolsevmez İspanyol polis memuruna göre o kadar önemsenen maçın absürdlüğü burada yatıyor.

Film Avrupa hakkında. Böyle olunca da, kıtanın buluşma noktalarını temsilen, 'ortak din' futbol, bir arka plan olarak devreye girmiş. Film dört 'Avrupa şehri'nde, İstanbul, Santiago de Compostela, Moskova ve Berlin'de geçiyor, ve komedi yönü ağır basıyor.

Geçtiğimiz aylarda, istanbul çekimlerinin tamamlandığı Galatasaray-Depor filmi 2005'te gösterime girecek. Filmin İstanbul'da çekildiği mekanlar, Eyüp Ebu Suud İlköğretim okulu, Kumkapı, Galata ve Beyoğlu bulunuyor.

Filmin konusu 2006 yılında Moskova'da oynanan Şampiyonlar Ligi Finali ve Finalistler Galatasaray ve Deportivo La Coruna. Bu film ile ilgili röportaj yapılan ünlü yönetmen kendisine zorulan sorulara büyük bir içtenlik ile cevap veriyor..
    İşte Hannes Stöhr'ün ilginç cevapları:

- Neden Galatasaray?

Hannes Stöhr: Ben Berlinde yaşıyorum. Avrupa kupasını kazandıkları zaman tüm Berlin 'cim bom bom cim bom bom ' Avrupa avrupa duy sesimizi' (Stöhrün tezahuratları Türkçe olarak söylediğini ekleyelim) diye inlemekteydi.

- Sizde bir futbol fanatiğimisiniz?

Hannes Stöhr: Bir bakıma. Bende 15 yıl futbol oynadım. Ama takımlar bu filmde ülkelerin kültürlerini temsil eden birer 'sembol' sadece..

- Galatasarayı bir takım olarak nasıl buluyorsunuz?

Hannes Stöhr: Fenerbahçe Şampiyon olunca şaşırdım ve hayal kırıklığına uğradım. Oysa biliyorum ki Galatasaray, Fenerbahçe'den daha büyük bir klüp ve her zaman çok iyi bir takımdı. Ama sanırım Hagi varken daha iyiydiler.

İŞTE FİLMİN KÜNYESİ:

Filmin İsmi: Galatasaray-Depor
    Tür: Komedi
    Yapım Tarihi: 2004
    Yönetmen: Hannes Stoehr
    Fotoğraf Direktörü: Florian Hoffmeister
    Editor: Anne Fabini
    Müzik: Florian Appl
    Prodüksiyon: Moneypenny Film/Berlin, in co-production with Film Nova/Spain
    Cast: Florian Lukas, Erdal Yildiz, Rachida Brakni, Tom Jahn, Julia Jaeger, Bons Arguier
    Süre: 100 Dakika
    Dil: Almanca, Türkçe, Rusça, İngilizce, İspanyolca, Bulgarca
    Çekim Yerleri: Santiago de Compostela (İspanya), Moskova (Rusya), İstanbul (Türkiye), Berlin (Almanya)

www.onedayineurope.de
    4 cities, 8 languages and a wave of robberies on the day of soccer’s Champion’s League final. Welcome to Europe!

Four colorful and light-hearted stories about quirky characters and the amusing misunderstandings that cross-cultural communication often provides. All take place on one single day in different cities, and in each case those language barriers are compounded by a chaos of another sort: on this particular day, the whole of Europe is in high fever over soccer’s Champion’s League final between Galatasaray Istanbul and Deportivo La Coruña which is taking place in Moscow…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 21 Şubat 2009; 0:58:59 >

• birde prison breakte turk diye bir adam vardı scofieldin abisini öldürmeye çalışıyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ketcap98

oyun derseniz assassin creed gibi birsürü oyun var ss ler yetmez
    mesela aklıma gelen fifa 2006 menu müzikleerinde atenanın şarkısı ve bir kadın cizeceksin şarkısı vardı
    chaky chan in istanbulda gecen 2 tane filmi var ss koysan ss yetmez :D film yarısı istanbulda geciyor :D

assassins creed de türk kalesinin icindeki görevlerde askerler türkce konusuyor

+1 ben de gordum ass creed i
  • The IT Crowd 2. Sezon 4. Bölüm

Ayrıca da up olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: IvIu®@†

Bas gaza JASON bas gaza

Kim tutar seni bas gaza

• .....en unutulmaz GODFATHER serisinin ilkinde en büyük düşmanları türk lakaplı bir türkdü...nitekim genç alpacino öldürdü bizim türkü
  • quote:

Orjinalden alıntı: deliyimbiraz

bu arada haberiniz olsun prison break 17 nisanda başlıyor. bu sene son sezonu olan dizinin 21. bölümünün adı da Turk Connection

http://www.imdb.com/title/tt1395529/

• Taken-96 saat filminde bi sahnede arka fonda İTİMAT markalı bi fırın görünüyomuş. İzleyen, elinde film olan bi baksın. hangi sahnede bilmiyorum. Bugün bi arkadaş söyledi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Taken-96 saat filminde bi sahnede arka fonda İTİMAT markalı bi fırın görünüyomuş. İzleyen, elinde film olan bi baksın. hangi sahnede bilmiyorum. Bugün bi arkadaş söyledi.

bn yukarda yazmıştım başka şeylerde var ayrıca
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_seko

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Taken-96 saat filminde bi sahnede arka fonda İTİMAT markalı bi fırın görünüyomuş. İzleyen, elinde film olan bi baksın. hangi sahnede bilmiyorum. Bugün bi arkadaş söyledi.

bn yukarda yazmıştım başka şeylerde var ayrıca

Doğru yahu. Unutmuşum ben onu
    Vizelerden dolayı kafa bir milyon. Mazur görün.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.