Şimdi Ara

Yabancı Kuralı En Çok Fenerbahçe'ye Yaradı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Yabancı Kuralı En Çok Fenerbahçe'ye Yaradı

Spor Toto Süper Lig’de 2015-2016 sezonunda uygulanmaya başlanan, ’Yerli Kuralı’ ligin ilk haftasında etkisini gösterdi. Bu kuraldan en çok yararlanan takımlar ise Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu ve Gençlerbirliği oldu.

Yabancı oyuncu sayısının sahada serbestleşmesiyle birlikte Süper Lig’de mücadele eden takımlarda bu kuraldan yararlanmaya başladı. Süper Lig’deki 18 takımın oynadığı maçlarda ligin ilk haftasında 111 yabancı futbolcu kulüplerinde süre aldı. Öte yandan karşılaşma başına takımlarda forma bulan yabancı futbolcu sayısı ortalaması ise 6,1 olarak istatistiğe yansıdı.

Ligde yerli kuralını en minimum seviyeye indirgeyen iki takım ise Medicana Sivasspor ve Akhisar Belediyespor oldu. Geçen hafta sonu Medicana Sivasspor’un Galatasaray ile mücadele ettiği karşılaşmada Anadolu ekibi 4 yabancı futbolcusuna forma verirken, 9 yerli futbolcu tercihiyle sahada mücadele etti. Akhisar Belediyespor’da Torku Konyaspor deplasmanında 4’ü yabancı olmak üzere, 10 yerli futbolcuya forma şansı tanıdı.

FENERBAHÇE İLK HAFTAYA DAMGA VURDU

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 1. haftasında ilk 11’de 8 yabancı olmak üzere, oyuna sonradan giren Robin Van Persie ile birlikte Eskişehirspor karşısında 9 yabancı futbolcuyla sahada mücadele etti. Spor Toto Süper Lig’in 1. haftasında en çok yabancı futbolcuya forma şansı veren takım ise Fenerbahçe oldu. Öte yandan sarı-lacivertli takım Eskişehirspor maçı kadrosunda 11 yabancı futbolcuya yer vererek, ligin ilk haftasında kadrosunda en çok yabancı futbolcu bulunduran takım olarak da istatistiklere yansıdı.

Mersin İdmanyurdu ve Gençlerbirliği de yerli kuralından en çok faydalanan takımlar arasındaydı. İki ekipte sahada 8 yabancı futbolcuyla mücadele etti.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’IN YERLİ TERCİHİ

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Medicana Sivasspor’a karşı 6 yabancı futbolcuyla mücadele ederken, ilk 11’de sarı-kırmızılı formayla 5 yabancı futbolcu sahadaki yerini aldı. Galatasaray’ın yeni transferlerinden Lionel Carole oyuna sonradan dahil olurken, sarı-kırmızılı takımın 18 kişilik Sivasspor maç kadrosunda yer alan bir diğer yeni transferi Jose Rodriguez ise yerli kuralından yararlanamayan isimdi. Sarı-kırmızılı takım Medicana Sivasspor maçının 18 kişilik maç kadrosunda sadece 7 yabancı futbolcuya yer verdi.

Beşiktaş, ligin ilk haftasında Mersin İdmanyurdu ile oynadığı karşılaşmanın 18 kişilik maç kadrosunda 7 yabancı futbolcuya yer verdi. Siyah-beyazlı takımda teknik direktör Şenol Güneş, ilk 11’de 5 yabancı futbolcu tercihi yaparken, oyuna sonradan giren golcü Mario Gomez ile birlikte Beşiktaş Mersin deplasmanında 6 yabancı futbolcuya forma şansı tanıdı.

Yerli kuralının ilk kez uygulandığı Spor Toto Süper Lig’in 2015-2016 sezonu ilk haftasının tamamlanmasıyla birlikte Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü oynanan 9 maçta 111 yabancı futbolcu forma şansı bulurken, yerli futbolcuların sayısı ise 138 olarak istatistiklere yansıdı.

NTV

• galatasaraylılar her yerde sınır kalksın falan diyordu,biz yıldızları aldık onlar seyretti,yakında gs liler yabancı sınırı kalksın demeye başlarsa kimse şaşırmasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım bir şey var yabancı kuralı son 10 yılda 8 kere değişmiş ve her değiştiğinde yabancı sınırlaması biraz daha azalmış neden 2013 senesindeki kural yabancı sınırlaması arttırıp yabancı futbolcuları tribüne göndermiş ? Bu kuralın diğer yabancı kurallardan farkı diğer kurallar her sene yabancı sınırlaması biraz daha azaltırken bu kuralın 7 sene sonra ilk kez sınırlaması.
    Neden Galatasaray'ın Avrupa ve transferde en verimli sezonlarından birisini geçirirken ve Fenerbahçe men yemişken bu kuralı getirdiler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker

galatasaraylılar her yerde sınır kalksın falan diyordu,biz yıldızları aldık onlar seyretti,yakında gs liler yabancı sınırı kalksın demeye başlarsa kimse şaşırmasın

Yabancı sınırının aynen bu şekilde devam etmesini istiyoruz. Takım maddi açıdan belini doğrultunca o zaman bu ülkeye yine Avrupa da isim yapmış önemli futbolcular getirmeye devam edeceğiz.
  • Yabancı sınırları yıllara göre;
    1996: 3 + 1
    1997-1998: 4
    1998-1999: 5
    1999-2000: 5 + 1
    2005-2006: 6
    2007-2008: 6 + 1
    2007-2008 sezon arası: 6 + 2
    2010-2011: 6 +2+ 2
    2011-2012: 6 +2 + sınırsız
    2012-2013: 6 + 2 + 2
    2013-2014: 6 + 0 + 4
    2014-2015: 5 + 0 + 3

Kural her sene yabancı oynama hakkını arttırarak gelirken ne olduysa 2013'de birden yabancıları azaltma kararı almış, kulüpler birliği buna karşı çıkarken Fenerbahçe'nin itiraz edip kuralı desteklemesi de çok enteresan. Bizim en verimli dönemimizde kural koy yatırım yaptığımız futbolcuları tribüne gönder, Fenerbahçe'nin 2 yıllık meni kalkınca da kuralı kaldır oh ne ala memleket.
    Önceki gelen diğer 7 kural için bir tarih verilmezken nedense bu 6+0+4 kuralı için sadece 2013-2014 ve 2014-2015 sezonları için tarih verilmiş, 2015-2016 sezonu yani bu sezonu kapsamadığı ta o zamandan planlanmış, bunu anlamak için profesör olmaya gerek yok.

• Bana birisi adam gibi savunma yapsın bizim lehimize olan mesajları eksileyip, sizin lehinize olanları artılamakla olmaz bu işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tadeon

Bana birisi adam gibi savunma yapsın bizim lehimize olan mesajları eksileyip, sizin lehinize olanları artılamakla olmaz bu işler.

biz taa ne zaman önce istiyorduk sınırın kalkmasını ama aziz yıldırım vatan haini ilan edildi,o zamanlar fenerbahçe çok iyiyken gs iyi değildi kaldırmadılar sınırı,sonra biz 3 temmuz çelmesini yiyince siz kalkmasını istediniz buna ikiyüzlülük denir biz de sizin keyfinize göre hareket etmediğimiz ve sıkıntıda olduğumuz için kabul etmedik haklı olarak

şu anda eşit seviyedeyken sınır kalktı,adaletli durumda sınır kalkmışken neyin itirazını yapıyorsunuz onu anlamadım?tabi alışmışsınız adaletsiz ortamda fenerbahçe ile yarışmaya ortam adaletli olunca baş edemeyeceğinizden mi korkuyorsunuz yoksa?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fenerbahçeyi en iyi şekilde,rekabetin içinde tutmak için yapıldı bunu herkes biliyor. Tarık 5M Podolski 2.5M saçmalık ortada. Es kaza fener seneye 4. 5. Bitirsin yine değişir sınırlama. Bunu zamanında çok yazdım,eski mesajlarımada bakabilirsiniz. Fener CLye gideceği zaman bu kural değişir diye. Ama GS yönetimi gidip YD yi destekledikten sonra bıraktım artık. Kulübün başkanı yöneticisi kongresi buna karşı çıkmıyorken,benim kendi başıma çırpınmamım bir anlamı yok. Allah görüyor yapılanları bununda acısı çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Fenerbahçeyi en iyi şekilde,rekabetin içinde tutmak için yapıldı bunu herkes biliyor. Tarık 5M Podolski 2.5M saçmalık ortada. Es kaza fener seneye 4. 5. Bitirsin yine değişir sınırlama. Bunu zamanında çok yazdım,eski mesajlarımada bakabilirsiniz. Fener CLye gideceği zaman bu kural değişir diye. Ama GS yönetimi gidip YD yi destekledikten sonra bıraktım artık. Kulübün başkanı yöneticisi kongresi buna karşı çıkmıyorken,benim kendi başıma çırpınmamım bir anlamı yok. Allah görüyor yapılanları bununda acısı çıkar.

bunddan önceki senelerde de sizi yarışta tutmak için sınır kalkmadı ona ne diyeceksin birader?bi kere objektif yorum yapın,siz muslera melo ları alırken biz bienvenu orhan şam kesimal gibi adamları almak zorunda kalmıştık 3 temmuz zamanında,o zamanda sınırın kalkmasını istemeniz de çok manidar dimi ama?

• Fenerbahçe'nin en verimli Avrupa ve transfer sezonunda 2 kere değiştirilen yabancı kuralı

2007-2008: 6 + 1
    2007-2008 sezon arası: 6 + 2

Galatasaray'ın en verimli Avrupa ve transfer sezonunda değiştirilen yabancı kuralı

2013-2014: 6 + 0 + 4
    2014-2015: 5 + 0 + 3

07/08 sezonundaki yabancı kuralı 2 kere değiştirilerek takımların yabancı futbolcu sayısını arttırırken, 13/14 sezonundaki yabancı kuralı 18 sene sonra İLK KEZ yabancı sayısını azaltmıştır. 1996 senesinden beri gelen her kural yabancı sayısını arttırırken ne tesadüf ki 13/14 sezonundaki kural bunu azaltmıştır.
  • ünal aysal varken kaldıramadılar medya adamın üzerine geldi o zaman kural olmasaydı olcanlar endoğan adililer olmayacaktı sneijder drogba ayarı adamlar gelecekti sınır varken sneijder geldi 2 gün sonra drogba gelince fb ve bjklileride gördük biz ağlıyorlardı

hala lafımızın arkasındayız sınır saçma böyle devam edilsin.
  • ne yazıyorsunuz abi boşverin kendi bildiklerini savunacaklar işlerine geldiği gibi konuşsunlar sallamayın.
  • Arkadaş sizi görende yabancı sınırını Fenerbahçe tek başına zorla kaldırttı(düzenletti) sanacak. O dönemin Galatasaray başkanı "çok yerinde bir karar" derken ve yine Beşiktaş başkanı "bu uygulamanın karşısında değiliz" derken niye ses çıkarmadınız? Ve madem Fenerbahçe, Yıldırım Demirören aracılığıyla istediğini yaptırabiliyorsa TFF seçiminde Galatasaray ve Beşiktaş neden Yıldırım Demirören'i destekledi?

Bugün yapılan transferlere baktığımızda Beşiktaş yanılmıyorsam hiç Türk oyuncu almadı. Galatasaray Jem ile Bilal'i, Fenerbahçe ise Ozan, Şener ve Volkan'ı aldı.
  • quote:

Bana birisi adam gibi savunma yapsın bizim lehimize olan mesajları eksileyip, sizin lehinize olanları artılamakla olmaz bu işler.

2005-2006 sezonu sonrası kasamızda yüklü bir miktar para vardı. O sezon kalksın dedik, lakin parası olmayanlar alamayacak, Türk futbolu gelişemeyecek diyerek bunu red ettiler.
    İlahi adelet işte, parası olan başkanınız varken aynı durum sizin içinde geçerli oldu. Bu seferde bizim çıkarlarımıza bağdaşmayan karar olacağı için istemedik, buna rağmen belirli bir süreden sonra kalksın dedik,
    Bu seferde Beşiktaş bana sınır var dedinz, ben ona göre adam aldım, olmaz kalkmaz dedi.
    Bu sezon herkes istiyor ama, FFP cezanız olduğu için, kural bir işinize yaramıyor. Belki gelecek sezon, ceza almazsınız, O zaman işinize yarayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

quote:

2005-2006 sezonu sonrası kasamızda yüklü bir miktar para vardı. O sezon kalksın dedik, lakin parası olmayanlar alamayacak, Türk futbolu gelişemeyecek diyerek bunu red ettiler.
    İlahi adelet işte, parası olan başkanınız varken aynı durum sizin içinde geçerli oldu. Bu seferde bizim çıkarlarımıza bağdaşmayan karar olacağı için istemedik, buna rağmen belirli bir süreden sonra kalksın dedik,
    Bu seferde Beşiktaş bana sınır var dedinz, ben ona göre adam aldım, olmaz kalkmaz dedi.
    Bu sezon herkes istiyor ama, FFP cezanız olduğu için, kural bir işinize yaramıyor. Belki gelecek sezon, ceza almazsınız, O zaman işinize yarayabilir.

Kuralın kalkması şuan kimse yararsan yarasın Türk futbolu için olumlu bir gelişme olduğu kesin, Türkiye'ye gelen oyuncularda onu gösteriyor zaten.
    Benim takıldığım nokta şu kural 20 senedir sürekli yabancı futbolcu sınırını arttırarak geliyor ama 13/14 sezonunda neden yeni kural ilk kez bunu kısıtlıyor ? 2012-2013 sezonundaki kural ne güzeldi o sezon kimsenin şikayeti yoktu, zaten Aysal yönetimi de transferlerini bu 6+2+2 kuralına göre yaptı ama bir sonraki sezon neden kısıtlanıp 6+0+4 oldu ? Hayır madem kuralda yabancı sayısını arttırmayacaksın neden azaltıyosun bırak 6+2+2 aynı kalsın, bizim takıldığımız nokta da bu.

• quote:

quote:

Biz yabancı kontenjanından dolayı transfer yapamadığımızda arttırılsın dedik kimseden ses çıkmadı.

Bu olaydan bir tek siz mağdurmuşsunuz gibi konuşmak saçma.

• quote:

quote:

quote:

Kuralın kalkması şuan kimse yararsan yarasın Türk futbolu için olumlu bir gelişme olduğu kesin, Türkiye'ye gelen oyuncularda onu gösteriyor zaten.
    Benim takıldığım nokta şu kural 20 senedir sürekli yabancı futbolcu sınırını arttırarak geliyor ama 13/14 sezonunda neden yeni kural ilk kez bunu kısıtlıyor ? 2012-2013 sezonundaki kural ne güzeldi o sezon kimsenin şikayeti yoktu, zaten Aysal yönetimi de transferlerini bu 6+2+2 kuralına göre yaptı ama bir sonraki sezon neden kısıtlanıp 6+0+4 oldu ? Hayır madem kuralda yabancı sayısını arttırmayacaksın neden azaltıyosun bırak 6+2+2 aynı kalsın, bizim takıldığımız nokta da bu.

Terim, oyuncu bulamıyorum, 3 büyüklerden oyuncu çıkmıyor diye ağladığı için, Güya yerliye yatırım yapınca, Türk futbolu gelişecek sanıldı, grublarda 2 3 kötü sonuç alınca böyle oldu. Adamlar zaten kanka, Demirören ne isterse yapıyor. Sizi bırakıp bile gitti ya işte. Adam biraz öc aldı sanki. Ondan sonrada aranız bozuldu zaten adamla, seven pek kalmadı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Fenerbahçeyi en iyi şekilde,rekabetin içinde tutmak için yapıldı bunu herkes biliyor. Tarık 5M Podolski 2.5M saçmalık ortada. Es kaza fener seneye 4. 5. Bitirsin yine değişir sınırlama. Bunu zamanında çok yazdım,eski mesajlarımada bakabilirsiniz. Fener CLye gideceği zaman bu kural değişir diye. Ama GS yönetimi gidip YD yi destekledikten sonra bıraktım artık. Kulübün başkanı yöneticisi kongresi buna karşı çıkmıyorken,benim kendi başıma çırpınmamım bir anlamı yok. Allah görüyor yapılanları bununda acısı çıkar.

bunddan önceki senelerde de sizi yarışta tutmak için sınır kalkmadı ona ne diyeceksin birader?bi kere objektif yorum yapın,siz muslera melo ları alırken biz bienvenu orhan şam kesimal gibi adamları almak zorunda kalmıştık 3 temmuz zamanında,o zamanda sınırın kalkmasını istemeniz de çok manidar dimi ama?

Biz istemedik ki. Oynamayın yalama olu dedik. Her sene düşürdüler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yabancı kuralındaki değişim kulüpten daha çok milli takımın gidişatıyla da alakalı.
  • quote:

galatasaraylılar her yerde sınır kalksın falan diyordu,biz yıldızları aldık onlar seyretti,yakında gs liler yabancı sınırı kalksın demeye başlarsa kimse şaşırmasın

biz para/gelir olduğu zaman sınır kalksın dediğimiz de siz istemiyordunuz çünkü avrupadan men cezanız vardı şimdi bitince nasılda rast geldiyse artık yabancı sınırı kaldırıldı transferler ortada.. böyle devam eder kural (umarım) bizimkiler sizden 5 yıl önce gördüler türk futbolcularla başarı gelmeyeceğini sonra biz ayağa kalkıp yürümeye başladığımızda yabancı sınırı yeniden bize rast gelmesin başka bir şey istemeyiz..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.