Şimdi Ara

Yabancı Müzik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yabancı müzik ne kadar dinlesem de bi' türlü kanım ısınmıyor.Hah bu sanatçı/parça tam bana göre diyemiyorum.Zira bu sorunum yeterli seviyede söylenilen dile hakim olamadığımdan kaynaklanıyor sanırım.Her dinlediğim şarkıdan sonra internetten türkçe çevirisine bakmak da abes geliyor,sizce ne yapmalıyım?

• İlla yabancı müzik dinlemek zorunda değilsin .Müzik dinleyip rahatlamak için dinlenir.İş değil ki bu .Kafana göre ne hoşuna gidiyorsa dinle
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

İlla yabancı müzik dinlemek zorunda değilsin .Müzik dinleyip rahatlamak için dinlenir.İş değil ki bu .Kafana göre ne hoşuna gidiyorsa dinle

Öyle tabii ama şarkıyı dinlerken bestesinden ziyade sözlerine bakarım.Anlamayınca da bir noktadan sonra sıkılıyor insan.Türk müzik sektörünü de yeterince takip ediyorum zaten.Arkadaşlarım aşırı derecede radiohead bağımlısı.Olanlardan bi' haber olduğum için bende heves edip dinlemeye başladım ve bir tat alamadığım için başladığım gibi bıraktım.Belki de Türk müzik sektörüne alıştığım için yabancı müzik atmosferinden anlamıyorum.

• neyi beğeniyorsanız onu dinleyin, insan sıkıla sıkıla müzik dinler mi, garip.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: combat-ant

quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

İlla yabancı müzik dinlemek zorunda değilsin .Müzik dinleyip rahatlamak için dinlenir.İş değil ki bu .Kafana göre ne hoşuna gidiyorsa dinle

Öyle tabii ama şarkıyı dinlerken bestesinden ziyade sözlerine bakarım.Anlamayınca da bir noktadan sonra sıkılıyor insan.Türk müzik sektörünü de yeterince takip ediyorum zaten.Arkadaşlarım aşırı derecede radiohead bağımlısı.Olanlardan bi' haber olduğum için bende heves edip dinlemeye başladım ve bir tat alamadığım için başladığım gibi bıraktım.Belki de Türk müzik sektörüne alıştığım için yabancı müzik atmosferinden anlamıyorum.

Benim içinde tam tersi.Türkçe şarkı dinlemem diyebilirim .

• anlamını bilmesende olur ezgisini bil yeter.. mesela benim dinledigim sarkıların %95 i ingilizcedir ama hic vazgecemedigim türkce sarkılarda vardır
  • Ritimlerde ziyade, sözler önemliyse şiir okuyun, zorlamaya gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Müzik birinci planda şarkı sözleri ikinci planda olursa seversin. Dinlediğim müziklerin yarısı sözsüz müziklerdir, ruhsal olarak gayet de rahatlatır. Zaten melodisi kulağa hoş gelen bir yabancı şarkının sözünü anlayarak hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Sonuç olarak aslolan müziktir söz sonra gelir.
  • arkadaşllar bildğiniz fransızca,ispanyolca ve ya italyanca şarkılar var mı__?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan.krc

arkadaşllar bildğiniz fransızca,ispanyolca ve ya italyanca şarkılar var mı__?

özellikle sonuncudan yığınla var fakat tarzını söyleyebilirsen iyi olur. çoğu 80 öncesi benim önereceklerimin, italyancada zaman skalam 2000leri de kapsar.
  • sen türk müziği dinlediğini mi sanıyorsun? her yaz çıkan hitler balkanlardan arak. en çokta yunanistandan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdinnand

özellikle sonuncudan yığınla var fakat tarzını söyleyebilirsen iyi olur. çoğu 80 öncesi benim önereceklerimin, italyancada zaman skalam 2000leri de kapsar.

genelde Blues ve ya Jazz müzik tarzında olabilir...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ferdinnand

genelde Blues ve ya Jazz müzik tarzında olabilir...

İtalyan ve İspanyollarda böyle sofistike türler bulmak zordur, akdeniz ülkeleri neticesinde, Fransızlarda vardır fakat benim hiç dinlemediğim türler bunlar. Yakın olarak aklıma gelen sadece "Irene Fargo" var:

• Orijinalden alıntı: ferdinnand

İtalyan ve İspanyollarda böyle sofistike türler bulmak zordur, akdeniz ülkeleri neticesinde, Fransızlarda vardır fakat benim hiç dinlemediğim türler bunlar. Yakın olarak aklıma gelen sadece "Irene Fargo" var:

Teşekkür ettim güzel parçaymış. blues dışında bu tarz ve klasik de olabilr tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.