Şimdi Ara

Yabancı Sınırı Su Sekilde Getirilmeli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yabancı oyuncuya değil Türk oyuncuya sınır getirilmeli. Bence çok daha mantıklı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu içerisinde yerli oyuncu savunanlar dahi örnek olarak almancıları veriyor en fazla, şaka gibi. senin aklına gelen örnek bile almanya altyapısında yetişmiş hala burada sınırdır yerlidir bunları savunuyorsun.
  • Turk futbolu gelişsin istiyorsak bu iş sınırla filan olmaz. Hakkaten amaç buysa getirirsin 5 yıl boyunca her transfer döneminde yapılan transfer harcamalarının %50si kadar altyapılara yatırım yapma zorunluluğu. Senede 80m euro civarı harcıyoruz transfere süper lig olarak. 5 senede 200 milyon euro altyapılara yatırım yapılmıs olur.
    Almanya 2006dan sonra 600 milyon euro yatırım altyapılara yetmedi 2010dan sonra 500 milyon euro daha yaptı ondan sonra dünya kupası geldi
    Suan bizde altyapılar bir değer üretmiyor ki değer üretmeye baslasınlar ondan sonraki 5 yılda konusulur yabancı sınırı. Yetişmemiş adamı oynatsak ne oynatmasak ne sanki reuslar götzeler krooslar yetişiyor da kulüpler önlerini kesiyor.
  • Sast kullanıcısına yanıt
    Şuda var

2011 ocak ayinda 13 yasinda yigenimi genclerbirligi kucukler denemelerine goturmustum, cocuk acayip teknik, top cambazi degil ama topla durdugu yerde harikalar yapiyor yani karsisina oturup 1 saat sıkılmadan izlersin,

Neyse gittik denemelere girişte kayit aldilar 50tl ucretimizide yatirdik, 1 hafta boyunca gitti orada hopladi zipladi 1 hafta sonunda cocuk elinde kagitla eve gelmis kagitda ilginze teskur, sürat ve topla kosma yetenegi olmadığından uygun gorulmemistir diyordu,

O gunden sonrada bir daha takimlara denemeye gitme hevesi kalmadi, kendince hali sahada surda burda oynadi suan 19 yasinda universtede okuyor, fakulte futbol takimina girmis ve suan as kadro oyuncusu, oyununu izleyen herkes hayranlikla bakiyor,

Diyecegim o ki kluplerin altyapi isleri torpille ilerliyor bir torpili olsa eminimki suan milyonlara oynuyor olacakti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki ben gelsin dedim arkadas Bu adamlar getirecekler ben de eğer getireceklerse altyapıdan oyuncu zorunluluğu koysunlar bari dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafasıolmayandahi -- 21 Ağustos 2017; 19:57:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam maalesef torpil altyapilarda had safhada. Benim samsunun altyapısinda 6 sene oynamis bir arkadaşım var anlatsa ağlarız o derece cirkin bu torpil isleri.

Bir de altyapilar yetenek değirmeni gibi olduğu için genelde gencler okula/eğitime yonlendiriliyor aileler tarafından. Bir arkadaşım da fenere secilmisti altyapida stoper olarak sonra ailesi yollamadi kamu yönetimi okudu simdi memur. Bence altyapilardaki genclere egitim imkanini okul saglamali. Simdiki bakkal duzeniyle çocuğa hicbir katki yapmadan gelismesini beklemek hayalperestlik tamamen

• Bunak lucescu bi laf etti butün ülke her spor programında bunu tartışıyor , cahil bir toplumu kolaylıkla algısının değiştirildiğine basit bir örnek
  • Yabancı sınırında sorun yok.Asıl problem yerlilerin aldığı fazla maaşlarda, hedefleri olmamasında,altyapıda dönen olaylarda,adam akıllı teknik ekip olmamasında,adam akıllı tesis olmamasında ve taraftar ve yöneticilerin zihniyetinde...

• Yerli sınırı olunca avrupaya hiç kimseyi gönderemiyorsun ki?

Zaten az iyi yerli olacağı için takımlar kendileri ancak oynatabiliyor yerlileri.

Sınır gelince Avrupaya kim gönderir iyi yerli olunca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

Galatasaray bu kadar iyi oynamasaydı yabancı sınırı mevzu olmayacaktı.2011'de ki yapilanmamiz korkutmuş olacak ki, yine 4 senede 3 kere sampiyon olsak fark iyice açılacak, o zaman da bizi yabanci siniriyla durdurmuşlardi ama 2 yıldır Beşiktaş olduğu için buna gerek yoktu.

Her ne olursa olsun 2019-2020 sezonuna kadar anlaşma var zaten, herkes ona göre yapılandı.

Aynen öyle , ucuz milliyetçilik ayağına değil basbayağı Galatasaray korkusundan hortladı gene bu yabancı olayı.Daha önce de defalarca yaşamıştık.
  • Ülkede altyapı denen birşey yok hala sınır diyorsunuz. Yabancı sınırı gelsin futbol kalitesi dibe batar çöp türk oyuncular yüzünden

• Bence komple yabancı sınırı kaldırılmalı.
    14 15 yaşında genç yabancı futbolcular transfer edilebilmeli ve maçlarda
    oynatılabilmeli. Daha sonra bunları futbol federasyonu takip etmeli
    ve vatandaşlık verilerek Türk milli takımı forması giydirilmeli.
    Türkiye'de yetişen futbolcudan hayır yok arkadaş.
    %99'u çakallık peşinde, karı-kız peşinde, hovardalık peşinde.
    Kendini geliştirmek isteyen olmaz sınır oldukça.
    Sınır getirilsin bakalım hele oynayamayınca nasıl mecbur kendilerini
    geliştirmek zorunda kalıyorlar..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.