Şimdi Ara

yağ eksiltme ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
9.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: türbülans

quote:

Orjinalden alıntı: nisay50

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

quote:

Orjinalden alıntı: nisay50

Peki arkadaşlar yakın zamanda yağ değiştireceğim için bu yağ değişimi enjeksiyonlu 16 valf araçlar için önerdiğiniz yağ markası,cinsi ve Lt ne kadardır...Araç 2001 TOYOTA COROLLA TERRA 1,4 VVTI

o model corollaların 1.4 ve 1.6 vvti motorlarının yağ tüketimi biraz fazladır..toyota servisleri 10w/40 Mobil Super S marka yağ kullanır..kapasite 1.4 lt motor için filtre dahil 4 lt dir...

Peki bu önerdiğiniz yağ markasını o oranda aracımıza koyduğumuzda acaba maksimum kaç km de değişilmesi gerekiyor.Birde Castrol marka 10w/40 öneriliyor.İki yağ arasındaki fark hakkında bilgi verirseniz...Hangisi daha uzun km yapabilmekte ve hangisini önerirsiniz...Tşkrler...

bu araçlarda yağ değiştirme periyodu normalde 10.000 km de birdir..fakat daha önce dediğim gibi bu motorlar önceki ve sonraki nesil toyota motorlarına göre biraz fazla yağ tüketirler..o yüzden daha erken kilometrelerde değiştirilmesi veya takip edilerek eksilme olduğundan tamamlanması önerilir..castrol da çok kaliteli yağdır ama castrol eğer magnetec ise mobilden biraz daha pahalıdır..castrol magnetec daha uzun ömürlü bir yağdır..

Bu bilgi için tşkrler...Daha önce dediğim gibi yağ çubuğu Min tam üzerinde...Ama benden önceki araç sahibi yağ değişimini yapmış.En azından ben öyle biliyorum yalnız kafamı karıştıran araba üzerinde direksiyonda takılı araç yağ kartında araç yağ değişim zamanı km 127000-132000 diye yazılı ve araç yağı markası castrol 10w/40 yazıyor...Ben ise şu an 132500 km'deyim...Şimdi diğer topiklerde ve sizin verdiğiniz bilgiler dahilinde normalde 10000 veya en az 8000km deniyor bu yağlar için... ama araç yağ kartı 5000 km yazılmış.Acaba bu castrol yağ magnetec olmadığı içinmidir.Yoksa yanlış yazılmamıdır.Bu yüzden dolayı hiç yağ ekleme yapmadan en iyisi yağı değişmek ve bu önerdiğiniz yağ mobil veya castrol magnetec koyup 10000 takibi yapmak olsa gerek...Tşkrler...

• Türbülans usta yardım Arabam yağ eksiltmeye başladı son ölçümlerimde 1500 km de 1 lt yağ eksiltiyor arabam spring 212 binde motor hiç açılmamış aslında her 1500 km de yağ ekleyip 5000 km de komple yağ değiştiririm diye düşünmüştüm eksozdan ses gelmeye başladı eksozu değiştireli 7 ay olmuştu eksozcu arabamın yağ yaktığını eksozunda kurumla dolduğunu yeni eksoz takarsak 3 ay içinde onunda dolacağını söyledi en kısa zamanda servise gideyim ustalaramı ve sizce ne kadara mal olur ne yapmam lazım ACİL CEVAP...... ve 10000 km önce yağ katkısı koydum acaba ondanmı kaynaklandı.. bu arada eksozdan gelen duman sabahları beyaz normaldede pek değişiklik yok ve benim araç ne kadar daha km yapar...
  • En iyisi bir kompresyon testi yaptirin motora oncelikle. Normalde 12-13 bar kompresyon cikmasi gerekir saglikli bir 1.4 renault spring motorunda. Eger 10 bar veya daha az cikarsa, veya silindirler arasinda 1 bardan fazla fark varsa motorun rektifiye edilmesi uygun olacaktir.

Motor acilmadan rektifiyenin ne kadar tutacagini bilmek zor. 500 de tutabilir 1500 de. Ama eger arabaya uzun sureler daha binmek istiyorsaniz en azindan piston-segman-gomlek takimi ile subap takimini komple degistirmenizi tavsiye ederim. Tabi bunun disinda eger asinmislarsa yataklar, yag pompasi dislileri, egzantrik mili, subap itici ve kulbutorleri, egzantrik zinciri ve gergisi, deforme olmussa komple silindir kapagi da kontrol edilerek degistirilmelidir.

Bu motor piyasada parca maliyeti olarak en uygun fiyatli motorlardan biridir ayrica.

Ayrica motor acilmisken butun keceleri(krank,kam)ve contalari degistirin ki ilerde yag sizdirma v.s. sorun olmasin.
  • 2010 model 1,4 benzin+lpg li otomatik ford fiestam var. araç 47.000 km'de. 45bin bakımını henüz yaptırmadım. Bugün çalıştırdım ve kısa süre sonra yağ lambası ve motor lambası yandı. Hemen istop ettirdim. Birkaç dakika sonra tekrar çalıştırmayı denedim ama çalışmadı. Nedeni ne olabilir? Ne gibi hasar ve masraflar beni bekliyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur ozgur -- 23 Ağustos 2012; 21:16:16 >
  • İyi günler 2 hafta önce yağ değişimi yaptım yağı kontrol ettim hiç yağ kalmamış servise tekrar gittim turbo yağ basıyor dedi 400-800 arası masraf çıkar Dedi sizce neyden olabilir

araç 2005 model Kangoo 1.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramazanakar5 -- 27 Ekim 2020; 10:54:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.