Şimdi Ara

Yağ Seçimi ve Özellikleri??Neden ince yağ?neden kalın yağ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
25.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yağınızın ilk günki gibi temiz çıkmasının iki adet yorumu olabilir.

Birincisi arabanız çok az km yapmış ve bu nedenle yağ temiz çıkmış olabilir.
    İkincisi ise yağınız görevini yapmıyordır. Çünkü yağınızın en öenml görevlerinden birisi temizlik yapmaktır.

Olaya şu gözle bakarsanız ne demek istediğim daha açık olacaktır.
    küçük bire senaryo yazalım,
    Arabanızın kirli olduğunu düşünün ama siz aracınızı görmüyorsunzu .Temizliğe verdiniz ilk hafta A isimli yıkama size bakın dedi ,işte arabanızdan çıkan suyun rengi
    sonraki gün aynı şekilde kirlenmiş aracınız ile başka bir B yıkamacısına gittiniz.O da size aynı aracı yıkayıp zift gibi kapkara olmuş bir su getirdi.

şimdi soru şu hangi yıkamacı görevini en iyi yaptı.Temiz olan suyu getiren A mı yoksa kirli suyu getiren B mi? cevabınız yağ için olanla aynı olacaktır.onun cevabını da ilk satırda verdim zaten

belki aklınızdan geçer peki arabam ya temizse ne olacak
    quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

ercan_wrc benim arabanın yağı 14.000de değişti en son 16.11.2006da değiştirdim bu yarı sentetik yağlar 20-50 gibi az kmde değişmez 14.000 kmde olmasına rağmen emin ol yağ ilk günki gibi rengi bile aynı kaldı bizzat yağ boşaltılırkende baktım dediğim gibi biri 10.000lik diğeri 15.000lik usta milletine bakma onlara kalsa 2.000de yağ değişirler arabamın kullanım kılavuzunda yağın kmsi ya da 1 yıl yazıyo zaten senede 9.000 falan yapıyom seneden seneye değiştircem bu arada ELF kullanıyorum

• ince yag kalın yag

0-20w cok ınce yag

5-20w daha kalın yag

5-30w dahada kalın yag

arac yenıyse pıston aralıgı daha azdır o yuzden ınce yag konur,zamanla pıston aralıgı genısler surtunme zaman farkı,o zaman daha kalın yag konur

mesela arac ılk bakımda km 10 bın cıvarıysa en ınce yag konur pıston aralıgı az dıye

sonrakı bakımlarda pıston aralıgı azdaha genısler tam oturur,orta kalın yag konur,arac 200 bın km ustuyse o zaman azdaha kalın yag konur

• bace3434 kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    mesela arac ılk bakımda km 10 bın cıvarıysa en ınce yag konur pıston aralıgı az dıye
    sonrakı bakımlarda pıston aralıgı azdaha genısler tam oturur,orta kalın yag konur,arac 200 bın km ustuyse o zaman azdaha kalın yag konur

Öyle birşey yok.

Aynı motor yağı motoru ilk çalıştırdığınızda 3°C'de "kalınlığı" Çalışma sıcaklığı olan 100°C'de olduğundan 15-20Kat daha kalın.

Senin bahsettiğin kalın ince yağ arasında 5% civarı fark var.

Senin mantığına göre soğukta motorun yanma odasinin yağsız kalması gerekir.

Motorun ısınması da dizel motorlarda 20-30 dakika alır. Benzinlerde 15dakika gibi diyelim.

Bu kadar süre motorun yağsız çalışması ne gibi sonuçlar doğurur bir düşün bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 5 Şubat 2022; 10:48:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benım arac yenı dıye 0-20w ınce yag koydular normalde 5-30w fala o zaman fabrıka hatamı etmıs oluyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.