Şimdi Ara

Yağ yakımı ve antrenman sonrası basit şeker?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşırı yüklenmeden yaptığım ağırlık antrenmanları sonrasında 20 dakikalık interval kardiyo yaparak antrenmanımı bitiriyoum, temel hedefim yüzde 11 civarındaki yağ oranımı biraz daha aşağıya çekmek, bu tarz bir antrenman sonrasında üzüm suyu gibi bir basit şeker almak gerekir mi? Basit şeker yağ yakımını yavaşlatır mı?

• bende aynı şekilde antreman yapıyorum. bitirdikten sonra çikolatalı süt içiyorum
  • umitdulger U kullanıcısına yanıt
    Uzman degilim ama antrenman sonrasi alinan her turlu gida yag yakimini durduruyor gibi geliyor. Seker olayina gelince uzum suyunu sormussun, yarim bardak bile yeter bence. Ben bir olcek protein tozu aliyorum. Icinde zaten 3 gr karbonhidrat var. Az ama olsun bu da baska bir alternatif.

Edit: Bir küp seker 2,8 gr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 27 Temmuz 2015; 14:34:03 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde boşalan glikojen depolarını tekrar doldurmak icin basit şeker alınıyor
    ama şöyle bir şey var ki savaş hoca da diyor bunu bizim yaptıgımız antrenmanlar glikojen depolarını boşaltıcak kadar sert olmuyor(imiş)
    bana da mantıklı geldi sonuçta küre giren adamlar ile bizim yaptıgımız antrenman şiddetinin farkı ortada
    2. bir şey ise antrenmandan sonra direk insülin spike iyi bir şey değil yani whey aldıgınız zaman insülin i biraz arttırıyoruz(icindeki basit şeker) zaten(kullananlar icin)onun dışında insülini çok arttırmamak gerekli
    antrenman sonrası insülin ve diğer hormonlar hakkında şu videoyu izlemeni tavsiye ederim yanlış biliyorsam beni de bilgilendirin arkadaşlar
    https://www.youtube.com/watch?v=CbNz1FedBLs

• Cevaplar icin tesekkur ederim, ben de az once tesadufen Savaş hocanin glikojen hakkindaki videosunu izledim ve basit seker alimini birakmaya karar verdim, zaten kendimi cok fazla zorlamadan temel amaci yag yakmak olan bir antrenman yapiyorum durduk yere yag yakimini durdurmanin anlami yok, kas kaybetmek de cok basit bisey degil anladigim kadari ile...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antreman sonrası basit şeker gereksizdir bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.