Arkadaşlar ben 1.75 boyunda 105 kiloydum.1 aydır düzenli spor yapıyorum.Haftada 3 gün boks antrenmanı geri kalanlarda da cardiyo yapıyorum.L-Carnitine kullanıyorum.Şu anda kilom 99.6 gibi.Kondisyonum fark edilecek derecede arttı.Başladığımda 700 metre koşamazken şimdi 2.2 km'nin 1.7sini az eğimli ve yavaş tempoda yani 8.0-8.5 hızda durmadan koşuyorum(geri kalanı başlarken hızlanma yürüyüşü).Kendimi çok aşırı zorlamıyorum bunları yaparken yani limitime ulaşmıyorum.10 dakikadan fazla bisiklet yapamazken şimdi 25 dakika bisiklet yapıyorum.Uzay yürüyüşünü de 10 dakikadan 15-16 dakikalara çıkardım.Görüntümde sadece boynum ve kalçalarımda çok az bir fark gözüküyor şimdilik.Göbek pek azalmış durmuyor.Kahvaltıda , 3 yumurta , yağsız beyaz peynir , yeşil zeytin , domates ve salatalık , bir bardak light süt ve ekmek yerine bir avuç kuru üzüm yiyorum.Öğlen ve ikindi zamanlarında bazen bir kase çorba içiyorum ekmeksiz bol limonlu.Akşam antrenmandan sonra tavuk göğsü + yağsız salata veya light yoğurt veya light süt alıyorum. Neyse sorum şu ; Utanıyorum antrenöre soramıyorum.Ben bekarım.Kız arkadaşım da yok.Cinsel açıdan çok aktifim.Günde 3 veya 4 defa mastürbasyon yapıyorum.Protein açısından bana dezavantajı olur mu ? (Lütfen olayı sağlık , bilmsel ve kas yapma açısından değerlendirelim.)
Bunun kesin bir cevabı yok ancak 3 veya 4 defa mastürbasyonun spor yapan birisi için iyi bir şey olmadığı kesin. Protein olayına gelirsek, spermde pek fazla protein yok. Çoğunluğu yağ. Ancak hormonal dengeni acayip değiştirdiği için ki hormonlar çok önemli bir rol oynuyor, baya zararlı bir şey. Haftada 5-6 kez yapıyorum deseydin bir şey olmaz diyecektim ama günde 3 veya 4 çok fazla. Sana tavsiyem bilgisayar başında fazla kalmaman ve kendine uğraş bulman. Zamanla azaltabilirsin.
Buradaki, VG konusunda baya bilgili bir kişinin dediğine göre(o da uzman bir kişiye danışmış) ağırlık çalışmasından önce ve sonra 6 saat aralığınca mastürbasyon yapmamak gerekiyormuş.Nedenini söylememişti sadece bu bilgiyi vermişti kendisi.
yardır gitsin ya, malum filmlerdeki adamları görmüyormusun o kadar kası var hergün pompa
quote:
Orijinalden alıntı: blacklotus
yardır gitsin ya, malum filmlerdeki adamları görmüyormusun o kadar kası var hergün pompa
Hocam idman öncesi yapasan gücün azalır tam basamassın.İdmandan sonra da 6 saat içinde yapılmaması gerekiyor. Günde 3-4 fazla gerçekten bu miktar kas yapımını etkiler.Hormonal dengeyi bozuyorsun,protein kaybediyorsun,vücudu hırpalıyorsun.
Sen artık bağımlısı olmuşsun, zararlıdır desek bırakıcakmısın veya yararlı desek daha çokmu yapıcaksın?
Vücüt her boşalmadan sonra yavaşlıyor , metobolizma hızın düşüyor , yağ mağ yakmazsın ayrıca göbek yaparsın halin kalmaz ağır giremezsin vs vs.
Her gün akıllı adamın yapacağı iş değil ve belirttiğin sayıda.
haftaya sığdır bırakamıyorsanda,ayrıca koşarken göbek bölgeni terletecek band ( kuşak,poşet ) veya benzeri şeyleri kullanıyormusun.
Günlük 3-4 kez çok fazla Haftada 2-3 normaldir. Ama kardio çalışınca bendede enerji patlaması(o açıdan) oluyor. Tabi farklı şekilde atıyorum. Ben genelde gece sıkıldığım zamanlar yaparım. Galiba sen çok sıkılıyorsun Spor yapan birisi için çok zararlı azaltmalısın.
quote:
Orijinalden alıntı: Republic of İreland
Günlük 3-4 kez çok fazla Haftada 2-3 normaldir. Ama kardio çalışınca bendede enerji patlaması(o açıdan) oluyor. Tabi farklı şekilde atıyorum. Ben genelde gece sıkıldığım zamanlar yaparım. Galiba sen çok sıkılıyorsun Spor yapan birisi için çok zararlı azaltmalısın.
Spordan çıkınca böyle bir arzu beni çok tetikliyor boş zamanlarımdan kaynaklanmıyor yani...
quote:
Orijinalden alıntı: Necochea
quote:
Spordan çıkınca böyle bir arzu beni çok tetikliyor boş zamanlarımdan kaynaklanmıyor yani...
Spordan sonra yeşil çay içince o istek azalıyor. Yeşil çay için..
quote:
quote:
quote:
Hiç sevmem ama deneyeceğim...teşekkürler Kola içki kullanmam tek içtiğim 2 küp şekerli siyah çay onada bağımlıyım :)
Bağımlı olmak çok kötü bir durum (kendimden bilirim) biraz zor bırakırsın söyleyeyim
quote:
quote:
quote:
quote:
Hiç sevmem ama deneyeceğim...teşekkürler Kola içki kullanmam tek içtiğim 2 küp şekerli siyah çay onada bağımlıyım :)
Ne kadar güzel 2 şekerden bişey olmaz. Millet çok abartıyor
quote:
Orijinalden alıntı: ParZ
Bağımlı olmak çok kötü bir durum (kendimden bilirim) biraz zor bırakırsın söyleyeyim
Mastürbasyon bağımlılığı nasıl oluyor arkadaş
quote:
quote:
şöyle diyeyim günde 2-3 garanti yapıyorsun ve nasıl diyeyim yani penisin inikken bile canın istiyor zorla kaldırıyorsun yapıyorsun o derece artık yapmaktan penisin acıyor felan
quote:
quote:
quote:
şöyle diyeyim günde 2-3 garanti yapıyorsun ve nasıl diyeyim yani penisin inikken bile canın istiyor zorla kaldırıyorsun yapıyorsun o derece artık yapmaktan penisin acıyor felan
Tatlıyı,kuruyemişi fazla kaçırmayın
quote:
quote:
quote:
quote:
Tatlıyı,kuruyemişi fazla kaçırmayın
sigara gibi düşün bağımlısın :D enerjin olmadığı halde yapmak istiyorsun :D ergenliğin bir dönemi kapılmıştım oradan biliyorum yani