Ustalar acil yardım. Aracım 1.5crdi 3 silindir accent. Aracıma nisan ayında sıfırdan motor yaptırttım (piston segman krank yatak vs vs.) sadece blok ve turbo değişmedi. Aracımda son 1.5 aydır yağ kaçağı var. Park halinde oluyor bu, araba çalışırken ışıklarda vs olmuyor. Kontağı kapattığım an damla damla yağ damlıyor. Oralara en yakın bileşenler karter, onun üstünde de turbo var (motorun tam altından kaçırmıyor). Herhangi bir duman atma, çekişten düşme motor kapaklarında üfleme vesaire yok. Arabada orta susturucuda varex var egzozlar da orijinal değil çift çıkış. Egzosun üstünde çok çok az siyahlık oluyor ama o kara duman pololar gibi değil. İşin komik kısmı arabada conta yanık testi yaptırdım conta da temiz ve yağda aman aman bir eksiltme de yok. Ayrıca çubuktaki yağ hafif açık renk akan yağ da simsiyah. Boschta turbodan kaçırıyor demişlerdi sadece ama bu arabaya da bakmayız dediler. O yüzden istanbula dönünce uludağ otomotive gitmeyi planlıyorum. Sorum şudur ki sizce bu kaçak başıma iş açar mı (1 aydan evvel istanbula dönmeyeceğim ve uzun bir yol beni bekliyor) sizce nerden akıtııyordur? |
Bildirim