Şimdi Ara

Şanzıman Neden Yağ Eksiltir (Kaçak Yok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabam manuel vites Seat İbiza, Yağ filtre bakımı yaptırdım sanayide. Şanzıman yağına da bakın dedim, eksikmiş, tüp gibi bişeyden 3 tur yağ koydular. Alt taraftan her yerine baktım en ufak yağ lekesi yağ kaçağı yok, Bu yağ nasıl eksilir bileniniz var mı?
    Bi de sonradan aklıma takıldı, nasıl bi yağ koyduklarını bilemiyorum, önceki yağla karışınca bi zararı olur mu?

• http://motorbilgileri.blogspot.com.tr/2012/01/sanzman-ve-sanzman-yag-degisimi-sanzman.html
    Burada yazana göre, yağ eksilmesinin nedeni keçelerde sorun olmasıymış.Belki çatlak gibi birşey de olabilir.Ya da benim aklıma gelen ;daha önceden üsulüne göre yağ konmamış,yani eksik konmuştur.
  • Araca baskı balata değişimi önceden yapılmışsa büyük ihtimal eksik yağ konulmuştur.
  • Muhtemelen haklısınız. Araba 1 buçuk yıldır bende, bu 3. yağ filtre bakımım ve her seferinde kontrol edin derim, hep sorun yok diyolardı, demek ki geçiştirmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 14 Kasım 2015; 15:51:56 >
  • benim aracımda da kaçak olmamasına rağmen yağı eksik çıktı.megane 2
  • Belki de yağ hiç eksilmemiştir? Usta sizden daha fazla para almak için numara çekmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

benim aracımda da kaçak olmamasına rağmen yağı eksik çıktı.megane 2

Aracı 2. el mi aldınız siz de? Ve ne kadar yağ koydular tamamlamak için?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motor yağı neden artar ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • koydukları yağ yarım litre felandır,sanayide benzincide ayrım yapmadan hep aynı yağı ilave ediyorlar,bende ilave ettirmiştim bi zararını görmedim.
    yağ eksilmesi normaldir sonuçta yağlama yapıyor,aşırı olmadıkça.

• 3 tur koydular, gerçi bilmiyorum bi tur ne kadar oluyor?
  • tam bilmiyorum ama 1 lt yi geçmez.millete fazla aldırıyolar makinede kalanıda gelen müşterilere satıyolar işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

quote:

Orijinalden alıntı: ototube

benim aracımda da kaçak olmamasına rağmen yağı eksik çıktı.megane 2

Aracı 2. el mi aldınız siz de? Ve ne kadar yağ koydular tamamlamak için?

2.el almıştım.Araç 125 bindeydi bakım yaptırıyodum usta bir de şanzuman yağına bakayım demişti ki 1.5 litre eksik çıktı.Baya eksikmiş dedi.Araç sanırım hiç baskı balata da değiştirmemiş ozamana kadar sanırım fabrikasyon yağ bi şekilde artık buharlaşma mı yaşadı bilmiyorum çünkü hiç kaça yok şanzumanda ve megane 2lerde byu durumu yaşayanlar olmuş.Yağ kaçağı olmamasına rağmen eksilme yaşamışlar bu da sanırım uzun süre yağa bakılmaması ve de debriyaj baskı balata değişiminin çok ileri kmlerde gerçekleşmesi sanırım.Çünkü maşallah diyeyim aracım 143binde ve henüz hiç baskı balatası değişmedi diye biliyorum.

• bu durum arabadan arabaya değişebilir, eski opeller motor yağını eksiltir aşırı olmadıkça normaldir.
  • Motor yagi degil bahsedilen...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.