Şimdi Ara

Egzozdan Gelen Dinmeyen Buhar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımdan gelen yoğun buhar var motor ısınsa bile devam ediyor ne olabilir bu sorun normalde motor ısınınca dinmesi lazım demi bu arada aracım 2008 golf benzinli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Egzozdan Gelen Dinmeyen Buhar

Motorlu araçların egzozlarından, özellikle soğuk havalarda, buhar çıkması yaygın bir durumdur. Bu buhar, aracın egzoz sisteminden çıkan su buharından oluşur.

Egzozdan buhar çıkmasının nedeni, motorun yanma odasındaki yakıtın yanması sırasında oluşan su buharıdır. Bu su buharı, egzoz sisteminden dışarı atılır ve soğuk hava ile karşılaştığında yoğunlaşarak buhara dönüşür.

Soğuk havalarda, egzozdan çıkan su buharı daha yoğun bir şekilde yoğunlaşır ve daha fazla buhar gözlemlenir. Bu, özellikle kış aylarında belirgindir.

Egzozdan dinmeyen buhar genellikle endişe verici bir durum değildir. Ancak, aşırı buhar çıkması veya buhara eşlik eden diğer belirtiler (örneğin, motor arıza ışığı yanması, güç kaybı) varsa, bir tamirciye danışılması önerilir.

Egzozdan buhar çıkmasının nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

• Motorun normal çalışması
    • Soğuk hava koşulları
    • Egzoz sisteminde sızıntı
    • Motor soğutma sisteminde arıza

Egzozdan buhar çıkması ile ilgili endişeleriniz varsa, aracınızı bir profesyonele kontrol ettirmeniz önemlidir. Zamanında tespit edilen ve onarılan sorunlar, daha ciddi arızaları ve masraflı onarımları önlemeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sıcak havada yoksa sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Sıcak havada yoksa sorun yok.

Sıcak havada sorun yok sabah ve akşam çok oluyor ama 20 km yol gitsem bile halen devam ediyor

• Araçta sorun var o kadar buhar normal değil hararet normal seviyeye geldiğinde buhar falan gelmemesi lazım

• yakıt buharı olabilir enjeksiyonlu araçlarda sabah daha kolay çalışsın diye bir miktar benzin fazla yollanıyor aynısı motosikletimde de oluyor altına çalıştırmadan önce bir siyah veya gri nesne tutun üstüne sıçrıyorsa ve benzin kokuyorsa sıkıntı yok
  • Benim aracımda hiç buhar falan çıkmıyor çıkmamasıda sağlıklı diye biliyorum araca baktırın sorun var belliki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

Benim aracımda hiç buhar falan çıkmıyor çıkmamasıda sağlıklı diye biliyorum araca baktırın sorun var belliki

Hic ciikmiyosa egzozun tikalidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Silindir de yanma ve kimyasal tepkime sonucu zaten su buharı da meydana gelir.Özellikle soğek havalarda bariz belli olur.Soğuk havalarda ışıklardan kalkarken, özellikle vw lere dikkat edin. Egzosttan 1-2 damla su aktığını görürsünüz. Eğer aracınızda su eksiltme ya da performans düşüklüğü vb.yoksa hiç kurcalamayın bu konuyu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

Benim aracımda hiç buhar falan çıkmıyor çıkmamasıda sağlıklı diye biliyorum araca baktırın sorun var belliki

Hic ciikmiyosa egzozun tikalidir.

Yoo egzoz tıkalı olsa araba gaz yemez buhar çıkmaması zaten iyi bişey değil mi? ben öyle biliyorum

• Buhar her araçtan çıkar

• yakıtın için deki su oranı artıkça buhar yapar . yada araç soğuk olunca kısa süreliğine yapar.radyetör suyunu da kontrol edin motorun içine su kaçağı olabilir . yakı aldığınız yeri değiştirin birde öyle kontrol edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibon nobi

yakıtın için deki su oranı artıkça buhar yapar . yada araç soğuk olunca kısa süreliğine yapar.radyetör suyunu da kontrol edin motorun içine su kaçağı olabilir . yakı aldığınız yeri değiştirin birde öyle kontrol edin

Su eksilme yapıyor ama hızlı bir eksilme değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.