Şimdi Ara

Yagli Radyator almaliyim Biraz Yardim Lutfen..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze iyi gunler veya iyi Aksamlar duruma gore,

Arkadaslar ben yurt disinda duruyorum ve kisin ortasinda Turkiyeye gitmem lazim 15 gun bu nedenle evi isitacak bir sey ariyorum 15 gun icin soba kurmak istemiyorum,
    Bu Yagli radyatorler baya bi gozume girdi bu Delonghi dragon TRD1025 Ve dragon TRD0820ER i arastirarak buldum ve ikisinin arasinda kaldim bana bu konuda yardim ederseniz cok sevinirim hangisini secmem lazim hangisi daha cok isitir cunku birde Bebek var daha 1 aylik, oda 15 ile 20 m2 en fazla ama evde yalitim pek hos degil bu yagli radyatorler yeterli olurmu isinmak icin benim icin onemli degil aslinda ama iste Bebek.
    bu arada denizliye yakin bir yerde kaliyorum ocakta -10 lari gormusler bu yagli radyatorler isitirmi disarisi bu derece iken ? ev 0 veya 5 derece olur sanirim en fazla 19, 20 dereceye cikarir mi ?
    Cok sey sordum kusura bakmayin ilk cocuk oldugundan elim ayagim bir birine dolaniyor biraz

Simdiden Zaman ayirip Cevap yazan Herkeze Cok TSKLER....

Not: Turkce karakterleri kullanamadigim icin ozurdilerim klavyede yoklar

• quote:

Orijinalden alıntı: hababam25

Herkeze iyi gunler veya iyi Aksamlar duruma gore,

Arkadaslar ben yurt disinda duruyorum ve kisin ortasinda Turkiyeye gitmem lazim 15 gun bu nedenle evi isitacak bir sey ariyorum 15 gun icin soba kurmak istemiyorum,
    Bu Yagli radyatorler baya bi gozume girdi bu Delonghi dragon TRD1025 Ve dragon TRD0820ER i arastirarak buldum ve ikisinin arasinda kaldim bana bu konuda yardim ederseniz cok sevinirim hangisini secmem lazim hangisi daha cok isitir cunku birde Bebek var daha 1 aylik, oda 15 ile 20 m2 en fazla ama evde yalitim pek hos degil bu yagli radyatorler yeterli olurmu isinmak icin benim icin onemli degil aslinda ama iste Bebek.
    bu arada denizliye yakin bir yerde kaliyorum ocakta -10 lari gormusler bu yagli radyatorler isitirmi disarisi bu derece iken ? ev 0 veya 5 derece olur sanirim en fazla 19, 20 dereceye cikarir mi ?
    Cok sey sordum kusura bakmayin ilk cocuk oldugundan elim ayagim bir birine dolaniyor biraz

Simdiden Zaman ayirip Cevap yazan Herkeze Cok TSKLER....

Not: Turkce karakterleri kullanamadigim icin ozurdilerim klavyede yoklar

arkadaşım bu tür ısıtıcalarla allah kosurn çocuğu hasta edersiniz soba kurun. havalar baya kırıldı ama çocuk çok küçük daha Allah nalı babalı büyütsün. işinizi sağlama alın. mesela bugünden ,tibaren 10 derece soğuyacak havaalrın sağı soluda beli olmuyor. bu yıl ege akdemiz marmarada afzla kış olmadı ama yıllardır aynı gidiyor hava bir ısınp bir soğudmuda daha çok hasatalık riski var.

• Haklisin Kardesim de Soba bulup ve kurmasi bayagi zor is zaten 10 veya 15 gun malum biz genelde yaz dan yaza gittigimizden boyle seyler pek lazim olmuyor 2 tane alsam 2000W lik is gormezmi ? veya baska birsey boyle basit olucak ayni gun icinde alip calismasi lazim.
  • Yardim edicek baska kimse yok mu arkadaslar... ?
  • quote:

Yardim edicek baska kimse yok mu arkadaslar... ?

kardeş, ben size esas çözümü söyleyeyim. sonuçta o ev sizin anladığım kadarıyla. kaliteli bir klima alın. 1 günde takılır o klima. heralde 1 günde kalacak yakın akrabanız vardır. sabah alsanız klimayı öğle sonun maontajınız bitmiş olur. sonrasında yazın geldiğinizdede rahat olursunuz kışın geldiğinizdede ısıtıcı almazsınız.

siz şimdi 2 daet 2000 watt ısıtıcı alsanız işiniz görülür sanırım ama emin değilim yağlı radyatör kullanmdım hiç. tek bildiğim forumdan okudklarıma göre ısıtmayı yavaş yapıyor bu cihazlar ve oldukçada çok tüketiyor. klima ise çok daha çabuk daha etkin ve çok ekonomik ısıtır. 2 adet yağlı rad. saatte 4000 wat tüketirken klima ise en fazla 6-7yüz watt tüketir. 9000 btu inverter bir klima yeter size. 20m2 geçmedikçe. yazınsa keyfini sürersiniz geldiğinizde. ben bunları söyleyebilirim. yağlı radyatör kullanan arakadaşalrda var forumda o arkadaşlara pm yaparak sorarsınız. bugün istanbulda kar atıştıryor okadar soğukki gece bir ara - lere düştü. şuan sadece tek klima kullnıyorum 9000 btu 16m2 odada 25C ayarlı oda 26C kapı açık mutfaktada klima var ama çalıtırmıyorum orada fanlı elektrikli ısıtıcıyı çalıştırdık 1500 wattlık 10dk de ısındı mutfak inanın koçtaşın sitesinden görünüz her hangi bir marakda olsa olru mutlak burusunuz pratik taşoırsınız mutfağınıza hatat banyo yaparken bile banyoyu 5 dk de ısıtır. http://www.koctas.com.tr/elektrikli-isiticilar/seramik-fanli-isitici-ptc01/6002/

çok etkin ısıtıcıdır fanlı olduğu için çok çabuk ısıtır fanlı ısıtma aletleri herzaman daha etkilidir klima gibi. bence yağlı radyatörden kat kat iyi ve ucuzdur. yağlı radyatörün avantajı geç ısıtır havayı biraz daha az kurutur. siz her şeye karşın bir adette soğuk buhar cihazı alırsınız 50-60 tlye havanız kurumaz bebe için çok iyidir. evin ortamını biraz kireç kapalr ama onada katlanacaksınız. bir adette eczaneden gliserin alın suyun içine 2 damla damlatırsınız sudaki mikroby kırar. keşke sıcak buhar bulabilseniz çok yakar ama mikrop sorunu yoktur. kafanızı çokta karıştırmayayım uzatıp. beb toptan yazdım:))

• soyle birsey nasil tam olarak Klima degil ama sizin dediginiz mantikta bir sey sicak hava ufuruyor bi nevi klima tarzi, tek farki 100Tl olmasi
  • quote:

soyle birsey nasil tam olarak Klima degil ama sizin dediginiz mantikta bir sey sicak hava ufuruyor bi nevi klima tarzi, tek farki 100Tl olmasi

Klimanın 10 katı elektrik çeker.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    urun tavsiyeniz lutfen...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

soyle birsey nasil tam olarak Klima degil ama sizin dediginiz mantikta bir sey sicak hava ufuruyor bi nevi klima tarzi, tek farki 100Tl olmasi

bunlar yaramaz kardeş kullananlar benşim önderdiğim cihazları öneriyorlar. bu cihazları belli bir yüksekliğe takmam gerekir ama ısıtmanın mantığı nekadar aşağıdan olursa okadar dağılım fazla olur. bu cihazlar klimalr gibi güçlü değildir. o açıdan tutup siz bunu pencere altına monte ederseniz (pencre derken yükseklik seviyesi diyorum) hem gülünç olur hemde yeterince ısıtma yapamazsınız.

siz en iyisi 2 adet alın koçtaşın cihazlarından hemen yapın ödemesini bir akarabanız göndersinler sizn oralrda koçtaş yoksa. gelince denersiniz para değil çünkü. sizin verdiğiniz resimdeki cihazlar görüntüden ibaret hemde pahalı ama iş gören emin olun bendeki modeller.. bendeki daha eski model taş gibi inanın koaly kolay arızalanmaz tek arızası termostad otomatiği bu gibi aızalarda koçtaş hemen yenisini veriyor ama gereksiz içini açıp termostadı düz bağladınızmı canavar gibi oluyor. ben tam tarif edemedim teknik bilgim yok termostatta yapıyor yine bu cihazlar. farklı bir kablo unuttum şimdi zamanında çalıştığım firmadaki teknik servisteki arkadaşlarla tamir etmiştik birisini bizde 3 adet var.

benim esas önerim yine klimadır sizin için.

• ben yazarken mat35 te yazmış durumu. evet 10 kat olmasada ısı ihtiycınız çok olacağı için en yüksek derecede çalıştırcaksınızç zaten termostad meselerini aramayın bunlarda yağlı radyatörlerdede aynı olabilir 1 saat boyunca çalıştımı y.rd. 2000 benim önerimdeki 1500 watt çeker. klima ise hemen kendisini 20 dk de kısar ve 650-550 wattlar düşer. inanın yeni bir klimam var daikin ftxjv modeli 9000btu montajı bile bir miktar sorunlu oldu. 25 derecede 300 watlara düşürüyor kendisini.

o açıdan arkadaşın cümlesi 10 kat diyorsa haklı konuma geçiyor. bu klimayı 30 derecede çalıştırdımmı 550-560 watt çekiyor. bir klimam daha var mitsubishi electric 12000 btu bu klimayıda yeni denedim 30 derceye aldım üflediği alan 43m2 kadar inanın süper kısyor oda 600 wattlar iniyor. birçok kişinin 22-23 dercelerde çalıştırıdğı ayarda ise klima 5 dk çalışıp 15 dk duruyor. yani okadar ekeonomik.. ayrıntıya girdim ama siz devamlı yüksek çalıştırcaksınız ev ısınınca belli bir süre sonra hamam gibi olacak 25-26 lara düşüreceksiniz belkidhada aşağı çekeceksiniz. ama hiçbir lektrikli ısıtıcdan beklemeyin buekonomiyi. zaten performans konusuda meçhul. biraz zahmetine katlanırsınız ama ömür boyuda dua edersiniz bizlere. hele yazın sıcağında ne dua alırız:))

• Hocam Haklisin simki Klima ile isi garantiye almis olucaz ama Benim daha su ana kadar kisin turkiyeye geldigimin sayisi 2yi gecmedi yazin ise hic sicaklik ile bir sorunum olmadi antalya olsa tmm klimasiz durulmaz ama denizlide nemli bir hava olmadigindan rahatsiz etmiyor, birde gelelim isin asil kismina Fiyat bayagi bir tuzlu:)
    15 Gun icin o fiyati vermeye degmez.( Bence)

Sizin onerdiginiz urun ile butun odayi esit sekilde ve en onemlisi en az 20 dereceye kadar isitabilir miyim? Birde isinma suresi onemli degil bi kere isindiktan sonra bir daha kapatmayi dusunmuyorum , parasi onemli degil 15 gun icin tutsa tutsa 150 200 tutar yeterki Bebegim usumesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hababam25 -- 16 Mart 2013; 22:09:10 >
  • quote:

Hocam Haklisin simki Klima ile isi garantiye almis olucaz ama Benim daha su ana kadar kisin turkiyeye geldigimin sayisi 2yi gecmedi yazin ise hic sicaklik ile bir sorunum olmadi antalya olsa tmm klimasiz durulmaz ama denizlide nemli bir hava olmadigindan rahatsiz etmiyor, birde gelelim isin asil kismina Fiyat bayagi bir tuzlu:)
    15 Gun icin o fiyati vermeye degmez.( Bence)

Sizin onerdiginiz urun ile butun odayi esit sekilde ve en onemlisi en az 20 dereceye kadar isitabilir miyim? Birde isinma suresi onemli degil bi kere isindiktan sonra bir daha kapatmayi dusunmuyorum , parasi onemli degil 15 gun icin tutsa tutsa 150 200 tutar yeterki Bebegim usumesin

yazın ihtiyacınız yoksa. bence rahat 20 yi bulur odanın derecesi al 3 adet 2sini karşılıklı koy çocuğun odasına. birinide seyyar olarak taşırsınız sağasola hatta 4 adette alsan zararın olmaz fiyat açısından. devamlı çalıştıracağınız için icabında arasır birini yedeğe alırısnız yorulmasın cihaz diyerek. siz bakın olmazsa bir adette yağlı radyatör alırsnız bence rahat idare eder sizi.

• tskler kardesim yardimlarin icin...
    senin bana onerebilecegin saglam bi cihaz varmi?tek oda icin 2 cihaz yeterli olur mu? ve bir yagli radyator ve bi senin onerdiklerinden mi alayim? yoksa 2 tane senin dediklerin den mi? bunlarin vantilatorleri cok mu hava yapar bebeyi rahatsiz eder mi ?
    Senide biktiricam sonunda K.bakma ne yaparsin konu evlat olunca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

tskler kardesim yardimlarin icin...
    senin bana onerebilecegin saglam bi cihaz varmi?tek oda icin 2 cihaz yeterli olur mu? ve bir yagli radyator ve bi senin onerdiklerinden mi alayim? yoksa 2 tane senin dediklerin den mi? bunlarin vantilatorleri cok mu hava yapar bebeyi rahatsiz eder mi ?
    Senide biktiricam sonunda K.bakma ne yaparsin konu evlat olunca.

rica ederim kardeş.
    öneride bulunmak büyük paraya çıkmayınca insan korkuszca öneride bulunabiliyor.)) siz 2 demiş olduğum seramik fanlı cihazlardan alın. bunların hava debileri düşüktür çok fazla toz kaldırmaz. bir adette yağlı radyatör alın emniyette kalın. fanlı cihazlar odayı çabucak iklimlendirir sonrasında ise yağlı radyatörle devam etmeyi denersiniz. yağlı radyatörlerde az para değilmiş hani:)) 250-300 arası fiaytlarına şimdi baktım. üstelik birisi 10 birisi 8 dilim. daha çok önerilense 12 dilimdir güç açısından. şunu buldum http://www.hepsiburada.com/liste/delonghi-kh771225-cw-12-dilim-yagli-radyator/productDetails.aspx?productId=evdelkh771225&categoryId=17111 daha ucuz ama teknik farkı sanırım sizin bulduklarınızdan biraz daha düz. sizin bulduklarınızda hava sürkülasyonu sanki biraz daha fazla konveksiyon oranı yüksek. yanlız bu konuyu net bilemem.

zaten benim verdiğim linkteki cihazında indirimli fiyatı oda 250den aşağı değil başka sitelerde. hb sorunlu bir dağıtıcı sağlamdır ama geç gönedrir isterseniz hemen verin siparişini siz gelinceye kadar anca gelir. ayrıca bakınca daha değişik markalar da gördüm arçelik bile var 150 tl ye arçaelikte zass a yaptıryor bildiğim kadarıyla ürünlerini zass ın eski kalitesi olmasada genede iyidir. http://www.arcelikbayisi.com/Flavel-FLV-11-FT-Fanli-Timerli-Yagli-Radyator,PR-841.html

halbuki bunlarla uğrşana kadar 7-800 tlye market kliması alsanaız rubenis gree zass velene vs ürünler. hepsinden daha randımanlı çalışır. diycem ama sizin oralarda sorun olabilir nem yok diyorsanız klimacılık gelişmemiştir. iyi ustaalr olmayabilir. vkumsuz vs takarla klimayı sonra uğraş dur.

Vallahi arkadaşım bunları söyleyebilirim şimdilik alın 2 adet benim dediğm cihazlardan bir adette ister kendi istediğinizden bir cihaz alın ben şahsen almam en ucuzndan 1 tanesi ayarında 2 det ucuzundan alırımhttp://www.akakce.com/elektrikli-isitici/en-ucuz-sinbo-sfh-3322-fiyati,745416.html

benim dediğim cihazlarda zaten para tutumuyor 4 adet cihaz olur birz fazla ama ısnmanızda garanti olur nasıl olsa 15 gün kullnacaksınzı zaten 3-5 gün sornada havaalr baya kırılır.

• Tamamdir kardesim sagolasin ben bu yolda ilerliyeyim ozaman:)
    senin dedigin gibi 2 tane o cihazdan alicam birde yagli radyator yanina da hava nemlendirici insallah yeterli olur artik.
    birde bu fanli isiticilari uzun sure acik kalirsa bir sorun olur mu ? 8 veya 10 saat gibi ? butun gece yani?
  • quote:

Tamamdir kardesim sagolasin ben bu yolda ilerliyeyim ozaman:)
    senin dedigin gibi 2 tane o cihazdan alicam birde yagli radyator yanina da hava nemlendirici insallah yeterli olur artik.
    birde bu fanli isiticilari uzun sure acik kalirsa bir sorun olur mu ? 8 veya 10 saat gibi ? butun gece yani?

normal kullnım kılavuzunda herhang bir ikaz yok. ama çok basit plsatik cihazlar insan korkuyor. sizin yapacağınız ikisini birden çalıştırıp evi çabuk ısıtmak sonrasında y.rad. devreye almak zaman zamanda deseteklersiniz yine duruma göre hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.