Şimdi Ara

yağmacı insanlar hakkkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • haberin linkini bulamadım belki duymuşsunuzdur, karpuz dolu tır devriliyor ve yola saçılan karpuzları insanlar arabasına doldurup götürüyor. bir diğer haberde yine linkini bulamadım, depremde göçük altında kalan kadının kolundaki bileziklerini almak için elini koparıyorlar. yine edirne civarında bir nehirin taşması sonucu civarda biriken eşyaları toplayıp satıyorlar. vs.

şimdi bu yağmacı insanlar hakkında ne demeli?
    tdk, yağma;
    Birçok kişinin zor kullanarak ele geçirdikleri malı alıp kaçması, talan.
    yani bir nevi hırsızlık.

şuradan başlayalım. acaba insanlık çizgisinin bayrak taşıyanı avrupada genel olarak(istisnalar olacaktır) böyle olaylar var mıdır? ya da başka bir soru soralım: insan neden bir kişinin hakkını gasp eder, yağmalar? cevabı kitlesel birlik mentalitesinin, millet şuurunun olmaması bunu açıklar. insanlar m.ö. 7 binde göbeklitepe'de bir araya gelmeden evvel kendi klanları/grupları ile beraber yaşıyordu ve başkasının grubundan birisini öldürmesi, onun hakkını gasp etmesini kendisine mazur görüyordu. göbeklitepe olgusu vuku bulunca bu klan genişledi ve aynı tanrıya inanan insanlardan oluştu ve bu kişinin kendisinden gördüğü çember ileri tarihlerde şehir devlet, millet ve hatta "dünya insanına" (hümanizm) kadar genişledi. şimdi tekrar geriye dönersek insanın kendi millet/devlet sınırları içerisinde dünya insanını geçtim, kendi milletinden vatandaşın hakkını/malını yağmalaması, onun mentalitesinin kaç bin sene geride olduğunu gösterir?

istediği kadar kanun koysun istediği kadar yasaklama yapsın devlet, böyle insanlar eninde sonunda o yasağı delecektir. böyle olan/davranan, türkiyede şayet milyonlarca insan varsa o devlet nasıl yaşamını sürdürebilir?

• O tarz haberlerin bir çoğu uydurma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkurt02 kullanıcısına yanıt
    Değil, o dere yatağının taşmasıyla ilgili haberi ben de izlemiştim. Hatta dünyaya kendi çabasıyla gelmiş at suratlının teki "neden insanların eşyalarını alıyorsunuz ayıp değil mi" diye soran muhabire "seni bile alırım" demişti.

Vanda deprem olduğunda gönderilen yardım malzemelerini bir kısım Kürt çalıp, karaborsada satmıştı. Yine büyük İstanbul depreminde Romanlar ölü soyuculuktan tut çocuk kaçırmalara kadar bir çok rezilliğe imza atmıştır. Yine şu İstanbulda yıkılmak üzere olan ve tahliye edilen binanın içine hırsız girmişti fırsattan istifade edip daha çok örnek var böyle.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    bir insanı hayvandan ayıran şey nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Değil, o dere yatağının taşmasıyla ilgili haberi ben de izlemiştim. Hatta dünyaya kendi çabasıyla gelmiş at suratlının teki "neden insanların eşyalarını alıyorsunuz ayıp değil mi" diye soran muhabire "seni bile alırım" demişti.

Vanda deprem olduğunda gönderilen yardım malzemelerini bir kısım Kürt çalıp, karaborsada satmıştı. Yine büyük İstanbul depreminde Romanlar ölü soyuculuktan tut çocuk kaçırmalara kadar bir çok rezilliğe imza atmıştır. Yine şu İstanbulda yıkılmak üzere olan ve tahliye edilen binanın içine hırsız girmişti fırsattan istifade edip daha çok örnek var böyle.
    Olabilir ancak haberlerin nasıl yapıldığını biliyoruz. Bire on abartıyorlar. İnternetten buldukları videoların altına yazı yazıp yayınlıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erkurt02 kullanıcısına yanıt
    istediğin kadar inkâr et. bu toplumun özü bozuk; ortadoğu coğrafyasında yaşayıp da böyle olmayan toplum mu var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O karpuzlar çöpe gidecek zaten. İsraf edilecek. 3,5 karpuzu vatandaş alıp yemiş nolmus yani bu kadar büyütüyorsunuz. Adamlar ülkeyi soyup soğana çevirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: postman41

O karpuzlar çöpe gidecek zaten. İsraf edilecek. 3,5 karpuzu vatandaş alıp yemiş nolmus yani bu kadar büyütüyorsunuz. Adamlar ülkeyi soyup soğana çevirdi.
    öyle bir şey yok konuyu sulandırma. tır orada devrilmiş, sağlam olanlarını toplayabilirdi, çevresindeki insanlar ona yardım edebilirdi. hırsızlığın yağmanın büyüğü küçüğü olur mu?

tersten düşün adamlar ülkeyi soymasaydı başkası gelip soyacaktı? devletin malı deniz yemeyen keriz demiş bu millet değil mi canım benim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

istediğin kadar inkâr et. bu toplumun özü bozuk; ortadoğu coğrafyasında yaşayıp da böyle olmayan toplum mu var?
    Toplumun özü bozuk değil, Avrupa için bahsettiğin istisnalar bizim toplumumuz için de geçerli. Toplum bu tır yağmalama olayını ayıp ve utanç kaynağı olarak gördüğü için haberlere çıkıyor ve gündem oluyor. Toplumun büyük kısmı zaten bu durumdan şikayetçi ama o yağmayı yapacak potansiyeldeki insanımızın sayısı Avrupa'nın geneline vurursak biraz daha fazla orası gerçek.

Sen, ben ve bu konuda yazan insanlar biz de bu toplumun parçasıyız biz o yağmayı yapar mıydık, sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tadeon

Toplumun özü bozuk değil, Avrupa için bahsettiğin istisnalar bizim toplumumuz için de geçerli. Toplum bu tır yağmalama olayını ayıp ve utanç kaynağı olarak gördüğü için haberlere çıkıyor ve gündem oluyor. Toplumun büyük kısmı zaten bu durumdan şikayetçi ama o yağmayı yapacak potansiyeldeki insanımızın sayısı Avrupa'nın geneline vurursak biraz daha fazla orası gerçek.

Sen, ben ve bu konuda yazan insanlar biz de bu toplumun parçasıyız biz o yağmayı yapar mıydık, sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    bakış açın güzel ama bağlamın yanlış. kendimden bahsedeyim. ben olsam o yağmaya bulaşmazdım. neden? lisans derecem var (gerçi bu yeterli değil ya neyse) o kadar yıl kitap okudum, birçok ahlak, etik sorunu üzerine düşünmüşlüğüm var, kendi halkımın ne menem olduğunu iyi biliyorum vs. şimdi benim böyle olmamı bütün anadolu halkına yayabilir miyiz? ben mi azınlığım yoksa o yağmayı yapanlar mı?

sanki osmanlı halkı, anadolu halkı refah içinde kalkınmış bir şekilde yaşıyormuş da bir anda istisnalar belirivermiş gibi bir hava katmışsın. milletin iqsu 87. kültürü pislik. eğitilmez. lümpen. fazla bir beklenti içine girmemek gerek.

• Büyük çalmak lazım,haklısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.