Şimdi Ara

yagmur far sensör (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
40.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dün yolda yürürken aklıma bir soru geldi malum bazı araçlarda kontak çalışında farlar otomatik yanıyor o zaman bu araçlarda far sensörü yok anlamına mı geliyor yoksa yine far sönsörü var ve ışıgın azaldıgı ortamda mesela tünelde ışık dozajınımı arttırıyor?
  • otomatik kararmalı ayna bence de gereksiz. Zaten araçlarınızda mandalı çekince karartma olmuyor mu?
  • Yağmur sileceklerinin orda ayar var yağmur sensörünü açıp kapata biliosun ve hassasiyet ayarı var mesala lagunada c4 varmı bilmiorum minimum ve maximum hasassiyet . onlara bakman lazım minimum hassassiyette bazen bozuk gibi calışmıo maksimumda hemen calışır bir onlara bak istersen
  • Sıfır aracımda bu donanımlar yok.Bu,far ve yağmur sensörlerini piyasadan alsam,yetkili serviste montajını yaparlar mı,aracın garantisi bozulmadan.Bir de bunların montajında kablolar nerden geçiyor?Orjinalinde olan araçlar gibi mi oluyor?Bir yerlerini sökmeleri gerekiyor mu aracın?Sonradan ses mes yapmasın oralar?Son olarak sigortada,elektrik sisteminde sakatlık yapar mı bu eklemeler acaba?
  • yagmur sensörü için sanırım ön konsol sökülüyor far sensörü içinde direksiyon altındaki kısım açılıyro yanlış bilmiyorsam
  • Yağmur yağarken yollar dere olmuşken yanınızdan bir araba geçiyor ve ya siz bir araba geçiyorsunuz o sırada ön cam yanınızdaki arabanın su sıçratmasıyla su doluyor görüşünüz etkileniyor derken yağmur sensörü siz elinizi dreksiyonda hiç oynatmadan devreye giriyor ve görüşünüz eski halini alıyor.

Bende çok gerekli görmezdim ancak tecrübe edince nasıl bir yararı olduğunu anladım.

Aynı şey far sensörü içinde geçerli bir anda tünele girildiğinde v.s devreye girmesi güzel bir şey.
  • Far sensoru cok ucuz ama ben gece gunduz farımı yakarım.Yagmur sensorununde ıyı calısmadıgını duydugumdan almadım
  • ben far sensörü saglam buldum ama yagmur sensörleri tam uyumlu degil anca aracın orjinalinde varsa çıkma felan alıp taktırmak lazım onunda bir ayarı varmı bilmiyorum

bunları toplasanız 500 tl etmez maliyeti fabrika çıkışında ama böylesine sürüş güvenligini arttıran şeyler ya yok yada ekstra parayla satılıyor malum ülkemizin bir bakanıda kardeşim benim ülkemde bu yıldan sonra satılacak araçlarda yagmur sensörü ,far sensörü ,kontokla beraber otomatik yanan gündüz farları vs standart olacak en boşunda bile siz maliyetine ekleyin demiyor .Bulmuşalar firmalar türk tüketicisini kırmızı beyaz vs sloganlar ile soyuyorlar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 22 Haziran 2010; 7:02:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

Yağmur yağarken yollar dere olmuşken yanınızdan bir araba geçiyor ve ya siz bir araba geçiyorsunuz o sırada ön cam yanınızdaki arabanın su sıçratmasıyla su doluyor görüşünüz etkileniyor derken yağmur sensörü siz elinizi dreksiyonda hiç oynatmadan devreye giriyor ve görüşünüz eski halini alıyor.

Bende çok gerekli görmezdim ancak tecrübe edince nasıl bir yararı olduğunu anladım.

Aynı şey far sensörü içinde geçerli bir anda tünele girildiğinde v.s devreye girmesi güzel bir şey.

iyide yağmur sensörü kick yapmadan yani siz devreye sokmadan silecekleri aktif etmeden çalıştırmadan devreye girmez.. yani eliniz gene yanınızdan kamyon geçsede o sileceğe gidicek yollar dere değil göl olsada gene silecek koluna gidicek. tabi aracınız mercedes bmw gibi 100 bin euroluk bir araç değilse onda akıllı sensörler var hıza göre sensör kendini açıp kapatıyor mesela düşük hızlarda yağmur sensörü gene siz silecek kolunu çalıştırmadan devreye girmiyor ama yüksek hızlarda size sormadan devreye giriyor..

yani yağmur sensörü öyle cama su gelir gelmez devreye girmez bunun nedenleri çokdur aracınızı yıkamaya soksanız o zaman kendi kendine devreye girer benzinlikde otomat robot yıkamadan geçseniz gene kendi kendine devreye girer.. yani kısaca her su gördüğünde olup olmadık saçma sapan gereksiz yerlerde devreye girer..

• Arkadaşlar bunların montajı nasıl yapılıyor. Ön konsol direksiyon filan sökülüyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metemym

Arkadaşlar bunların montajı nasıl yapılıyor. Ön konsol direksiyon filan sökülüyor mu?

+1
  • Döneceğinde sinyal verenlere veya şerit değiştirme de si yal vermeyenlere babam dahi olsa soruyorum arkadaş...
    Ben turizmde şöförlük yapıyordum 3 hafta öncesine kadar inanin hele hele uzun yolda o kadar faydalı oluyorlarki anlatamam...
    Yağmurun şiddeti surwkli değişiyor ve sürekli silecek kollarıyla oynuyordum.
    Kendi arabam için düşünürken bulldum bu konuyu iyi oldu

• Golf 6 için yağmur far sensoru otomatik kararn dikiz ayna montajı yapılabiliyor mu ? Urunu buldum
    OEM Auto headlight switch Rain Light Wiper Sensor Anti-glare Dimming Rear View Mirror For VW Tiguan Jetta MK5 5 Golf 6 MK6 VI
    http://s.aliexpress.com/f2yUN36R
    (from AliExpress Android)
    Montaj da sıkıntı çıkar mı araç golf 6 2011 pulse modeli.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.