Şimdi Ara

yağmur kaydırıcı,buğu önleyici spreyler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
17.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

Orijinalden alıntı: xmiralay

quote:

quote:

quote:

Bi kere aldım buğu spreyinden , hiç bi işe yaramıyor.

Klima 'yı açtıgınız anda zaten gidiyor buğu hiç fanteziye gerek yok , (sıcak da olsa A\C açık olursa anında gider buhu. )

Su kaydırmak içinde , iyi bi wax güzel sonuçlar verebiliyor. Araca sürdükten sonra genelde camada uygulama yapıyorum.

Sen boşuna sarfiyata katlanıyorsun klimayı açmadan sadece kaloriferi cama yönlendir ve buhu gidene kadar ön camlardan birini hafif aralar isen daha ucuza cam buhusundan dan kurtulursun

Sarfiyat dediğin , 10 sn'ye sürmüyor camların buhusunu almak. Hadi taş çatlasın 1dk çalıştır. O kadar sarfiyatı düşünecekseniz klimalı araç almayın derim.

Ben imkanlarım dahilinde istediğim arabayı istediğin donanımı ile alırım size soracak değilim haddinizi aşmayın.
    Bilinçsiz bilgilendirme yapıyorsunuz bunun hatalı olduğunu söylüyorum sizin bunu okuduktan sonra tecrübe edip aldığınız sonuç üzerine yorum yapmanız lazım.

Peki bana açıklayın o zaman.

Sıcak hava ile aracınızı ısıtıyorsunuz ama A\c kapalı.

Digital klimalı araçlarda , cam bugu giderme düğmesine basınca neden otomatik olarak A\C 'yi devreye alıyor ?

Çünkü klima ortamda ki nem'i alıyor , havayı kurutuyor.

Ben size ne alıp almayacağınızı söylemedim , bu dediğim işlem ile cam bugusu 10 sn'ye içinde çözülüyor. 2008 octavia , kendi aracım , accord , jazz , clio , fluence , bütün bu araçlarda tecrübe ettim bizzat.

Bilinçsiz bilgilendirme yapıyor diyebilmen için benim anlattığımın olmayacağını ispat etmen lazım , sen gelmiş bana yakıt sarfiyatı diyorsun.

"MAKSİMUM 1 DK AÇIK KALACAK KLİMANIN YAKITINI DÜŞÜNECEKSEN , KLİMAlı ARAÇ SEÇENEKLERİNİZ ARASINDA OLMASIN BENCE"

Yazdım , sizi düşünerek. Yazdıklarımın da arkasındayım.

Aynı mantıkla kabinde pürmüzde kullanabilirsiniz eskiden kamyoncular cama asarlardı amaç camın buhusunu gidermek sonuç aynı olduktan sonra sadece ön camı açmakta yeterli rakı kolonyada dökerseniz buhu gider elbette. Dile getirdiğim yöntemin sizinkinden konforlu olur iddam yok.
    aynı şekilde sadece kalorifer ve camı aralamak ta 10sn sürer daha fazla değil.

Türkiye'de yaşıyoruz şöyle açıyım dünyadaki en pahalı benzini ile ulaşım sağlıyoruz bu ülkede extra benzin sarfiyatı olumsuz bir şeydir asl olan daha az tüketim ile aynı konfora ve sonuca ulaşmak.

• 10 saniye için yakacağınız yakit ile , 10 saniyede açıp kapatacagınız cam ve daha sonra kaybedeceğiniz sıcaklıgı tekrar aynı seviye ye getirmek benim için aynı şey. İlla ince hesaplara gireceksek , sizin anlattıgınız hususda da bi enerji kaybı var.

Bu kadar detaylı düşünmeye gerek yok.
  • bugu işine bende delı oluyorum
    aracta tek ısem olmuyor da 2 kısı ve daha fazlasına klıma bıle fayda etmedıgı oluyor.
    hele 4 kısı varsa havada yagmurlu ıse.
    bmw ve mercedes lerde bıle bugu işi oluyor.bır de sıyah camlı araclarda daha cok oluyor sanırım...
  • quote:

10 saniye için yakacağınız yakit ile , 10 saniyede açıp kapatacagınız cam ve daha sonra kaybedeceğiniz sıcaklıgı tekrar aynı seviye ye getirmek benim için aynı şey. İlla ince hesaplara gireceksek , sizin anlattıgınız hususda da bi enerji kaybı var.

Hayır sizinki kadar bir kayıp söz konusu değil.

Mantıklı olun kabindeki nemi sadece camı açarak dengelemek sadece airodinamik bir kayıp ile açıklanır klima kompresörü ile ekstra motor yükü ve yakıt kaybı ile dengelediğinizde kabindeki havayı soğutuyor olmuyormusunuz.
  • quote:

quote:

10 saniye için yakacağınız yakit ile , 10 saniyede açıp kapatacagınız cam ve daha sonra kaybedeceğiniz sıcaklıgı tekrar aynı seviye ye getirmek benim için aynı şey. İlla ince hesaplara gireceksek , sizin anlattıgınız hususda da bi enerji kaybı var.

Hayır sizinki kadar bir kayıp söz konusu değil.

Mantıklı olun kabindeki nemi sadece camı açarak dengelemek sadece airodinamik bir kayıp ile açıklanır klima kompresörü ile ekstra motor yükü ve yakıt kaybı ile dengelediğinizde kabindeki havayı soğutuyor olmuyormusunuz.

Tamam hocam sen cam ac , ben klima acayım.

• buğu önleyici ise yarıyor. özellikle 2-3 kişi araca binince hemen buğu olur. buğu önleyici uygulaninca bu süre gecikiyor ve motor isinana kadar buğu için ugrasmaniza gerek kalmıyor. cama sıkın ve temiz bir bezle güzelce silin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

Atas Resinol'u yağmur kaydırıcı olarak kullanabilirsiniz. Etkisi haftalar sürüyor. Üstelik aracın kaportasına da uygulayabilirsiniz, hızlı cila olarak işe yarar. Kaportada da parlaklık etkisi 1-2 hafta devam ediyor.

Etkili ama sonuçta yine de pek bir faydası yok. Ben yine de silecekleri kullanıyorum, yağmur damlaları kayıp gidene kadar görüşünüzü engelliyor çünkü...

Hocam resinol reçine sökücü değil miydi hydrorep demek istediniz sanırım.Ben de atas hydrorep'i hem hızlı cila hem de yağmur kaydırıcı olacak kullanıyorum memnunum açıkçası.F/P olarakta çok iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bir an karıştırmışım haklısınız... Atas Hydrorep olacak... Düzeltme için teşekkürler...
  • sonax hızlı cilanın su kaydırıcı etkisi güzel, buğu önleyiciyi de sakın ön cama sıkmayın, gece görüşünü bozuyor. Yan ve arka camlara kullanın.

• Tüy bırakmayan herhangi bir bezi evinizdeki sabunla ile su yardımıyla iyice sabunlayın. Ardından ıslanan bezi hafif nemli kalacak şekilde sıkın. Bu bezi kış aylarında aracınızdan eksik etmeyin. Araca bindiğinizde buğulanan camlara bezi sürerseniz uzun süre camlarda buğu olmayacaktır. Bu sayede hem cebinizi korumuş olursunuz hem de güvenli sürüş imkanına kavuşmuş olursunuz. ispatı mı aşağıda verdim. camın bir tarafını sildim bir tarafını silmedim aradaki fark ortada

http://img520.imageshack.us/img520/5503/dsc00078lv3.jpg
  • yağmur kaydırıcıya benimde ihtiyacım var.Buğulanma için herkesin bildiği fakat uygulamada biraz pasif kalınan sıvı sabun taktiği.Sıvı sabunu nemli bir beze dökün ve ön aracın camına içten sürün.Sabunu çok fazla sürerseniz camda iz yapar,kararında sürmek lazım.Etkisi de baya uzun. Bunla ugrasamam derseniz de camsiller var hani sprey olanından.Onu uzaktan cama sıkın kendiliğinden camdan asagı dogru süzülüyor hiç bez vurmanıza gerek yok buğuyu da kaldırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coyoote

buğu çok problem değil de kışın ankara'da ön cam kalın buz tabakasıyla kaplanıyor geceleri. her sabah arabayı çalıştırıp 5 dk klimayı açıp bekliyorum hareket edebilmek için. buda benim bildiğim dizel araçlar için zararlı bir durum. bu sene bi buz kazıyıcı alıp kazımayı deneyeceğim, o da camı çizebilir tabi bilmiyorum. arka cam da rezistans işi çözüyor tabi kısa sürede.

http://www.hepsiburada.com/liste/sonax-cam-buz-cozucu-500-ml-331241/productDetails.aspx?productId=otson331241&categoryId=20024787

Praktiker'de sonbaharda 8-10 TL'den satışa çıkar, daha sonra 5-6 TL'ye düşerdi.
    Gelecek yıl için alır stoklardım ama artık Ankara'da yaşamadığım için ihtiyaç kalmadı.

İşe yarıyor, zor buzlarda bol sıkıp buz kazıyıcı ile kolayca süpürürsünüz.
    Zayıf buzlanmalarda buz çözüldüğünde kendiliğinden aşağı doğru kayar.
    Hem çizme derdi olmuyor hemde hızlıca işinizi görüyorsunuz.

• Geçen gün Koçtaş'tan Automax marka buz çözücü ve eldivenli buz kazıyıcı aldım.

Her ikisi de 6.5 TL idi. Daha kullanma imkanı bulamadım.
  • Buğu çözücüyü cama sıktıktan sonra güzelce silin bez izi kalmasın yoksa verimli olmuyor. Güzelce silerseniz %100 olmasa da faydası oluyor.
  • Ya bılader bugu cözmek için klima açmam dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorum edebıyatı yapıp sonra gıdıp 70bın'e ıthal araba alıyorsunuz sonra benzın diyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağmur kaydirici için ; Nasiol, aquapel veya gtechniq alabilirsiniz. Diğerleri yaramaz.

• autokit marka buğu önleyiciyi aldım geçen sene beş para etmez.para vermeyin.
    palio aracıma almıştım 3 4 sene önce,çok çabuk buğunanırdı butun camlar hemde, o aldığım çok etkiliydi ama markasını hatırlamıyorum
  • Benim de yağmur kaydırıcıya ihtiyacım var. Dikiz aynalarındaki ve yan camlardaki yağmur damlaları sinirimi bozuyor. Kuruduğunda da beyaz beyaz lekeler kalıyor.
  • 3 yıllık bi hortlatma olacak ama buğu önleyici tavsiyelerinizi almak isterim. Malum havalar dengesiz elbette lazım olur.

• Geçen sene bir hata yaptım ve a101'den araç spreyi seti satın aldım. Bugu çözücü, yağmur kaydırıcı ve buz çözücü olan bir setti. Buğu çözücüyü bir kullanayım dedim demez olaydım. Camlar o kadar kötü oldu ki, bırakın kışı, yazın izmir gecelerinde dahi buğu tutmaya başladı. Üstelik öyle lanet bişey ki, çıkmıyor. Ne cam spreyi, ne sabun nede alkol fayda etmedi. Aracı o şekilde mecburen bir yıl kullandım. Taki evde boş boş oturuken can sıkıntısından patladığım bir güne kadar. Sonuç olarak Arap sabunuyla karıştırılmış bulaşık deterjanıyla, aracın konsolunna kalın bir havlu sererek, resmen camı bol suda yıkadım ve ancak o şekilde bu illetten kurtulabildim Demem oki araçlarınızda bu tarz bugu çözücü yağmur kaydırıcı vs. mümkün olduğunca kullanmamaya çalışın. Sonucunda benim gibi buğu çözücem derken daha fazla buğulanan bir camlada karşılaşabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.