Şimdi Ara

Yağmurlu havada neden etrafta motor yok ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
6.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben bir scooter alcam 110 veya 125 cc bu motor en fazla 80-90 basıyormuş hız olarak..ee bizim köy köpek dolu acaba bir köpek saatte kaç km hız yapıyor ? yakalarsa Ve tuttu Ve cırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul3425

ben şunu çok merak ediyorum

ben bir scooter alcam 110 veya 125 cc bu motor en fazla 80-90 basıyormuş hız olarak..ee bizim köy köpek dolu acaba bir köpek saatte kaç km hız yapıyor ? yakalarsa Ve tuttu Ve cırdı

saldırmaz sadece peşinden koşar korna falan çalarsın kaçar gider olmadı al bitane av malzemesi satan yerden biber gazı oldu bitti :)

• haha köpeğe biber gazı yok arkadaş ben köpeği gördümmü en iyisi geriye dönüp gazı köklemek ama çok hızlı koşuyorlar namussuzlar ve bizim orda büyük kangallardanda var bu beni ürkütüyor...çünkü kangallar allah korusun o cüsseleriyle motorun ve benim üstüme atlarlarsa gerisini düşünemiyorum.....

şu scooter motorları biraz daha hızlı yapsaydılar ne güzel olcakmış tühh
  • arkadaşlar 2 model ve marka arasından hangisini seçerdiniz ?

1. Kymco süper 8 125cc scooter sıfır
    2. Honda spacy 110cc scooter sıfır

benim için yakıtı az yakması
    ve yokuş yukarı 2 kişiyi rahat çıkarması
    arıza yapmaması çok önemli
    dayanıklı olmalı
    ve en önemlisi köy yollarını bilirsiniz toprak yollarda bu 2 seçenek içinde hangisini almalıyım ve neden ???

özellikle kullanıcı ve bu 2 scooter hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum...saolun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul3425

arkadaşlar 2 model ve marka arasından hangisini seçerdiniz ?

1. Kymco süper 8 125cc scooter sıfır
    2. Honda spacy 110cc scooter sıfır

benim için yakıtı az yakması
    ve yokuş yukarı 2 kişiyi rahat çıkarması
    arıza yapmaması çok önemli
    dayanıklı olmalı
    ve en önemlisi köy yollarını bilirsiniz toprak yollarda bu 2 seçenek içinde hangisini almalıyım ve neden ???

özellikle kullanıcı ve bu 2 scooter hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum...saolun...

spacy kılometrede 7-8 kurus yakıyor.
  • peki kymco süper 8 scooter ne yakıyor km de ?
  • @istanbul Allah aşkına köpek seni motorla nasıl yetişsin :D çita bile maksimum 120küsür km hıza çıkıyor
  • tamam peki köpek konusunu es geçiyorum

bu soruma cevap verin : peki kymco süper 8 scooter ne yakıyor km de ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerempek

Merhaba arkadaşlar...

önce bir ehliyet alıp sonra da motorsiklet alacağım ama bir şey kafamı karıştırıyor. yağmurlu havalarda sağa sola bakıyorum hiç motor yok.

halbuki benim en büyük isteğim yağmurlu havada şöyle kaskımı çıkarıp ellerimi açıp yağmur altında motor sürmek. o özgürlüğü ve güzel duyguyu sonuna kadar yaşamak. ama malesef en ufak yağmurda etrafta motor göremiyorum. öyle hız tutkunu da değilim. yağmurda maksimum 130-140'a basarım.

bunun sebebi nedir ? yağmurda yollar mı çok kayganlaşıyor yoksa motor mu bozuluyor ?

teşekkürler.

yağmurlu havada kaskını çıkartıp 130-140 km hızla gittiğinde biraz mola vermen gerekecektir. çünkü büyük ihtimalle hastalanacaksın ve 1 hafta yatakta yatacaksın. motosiklette yaz bile olsa iyi giyinmek gereklidir. gençken anlaşılmaz fakat ileriki yaşlarda büyük eklem ağrıları çekersin. örneğin çoğu motosiklet kullanıcısı dizlik takmaz fakat çok önemlidir, önemli bir kısmıda ileriki zamanlarda diz ağrısı çekmeye başlar ve o çok sevdiği tutkunu olduğu motosiklete binmek onlar için eziyet olur. benim size tavsiyem yaz kış giyiminize dikkat etmeniz, seyir halindeyken kaskı başınızdan çıkarmamanız.

• Aşırı yağmurda bujiye su kaçtığında motor durabiliyor.Ayrıca yağmurlu havada kullanmak ile normal hava şartlarında kullanmak arasında büyük farklar var.
    Gazı ve freni çok narin kullanmak gerekiyor.(Nitekim yağışlı havada durma mesafesini de göz önünde bulundurmak gerek!)
    Motoru virajlarda yatırdığın açıdan daha az yatırmak gerekiyor.
    Hafif yağmurlu havada kullanmak güzel olsa da sağanak yağmurda motor kullanmak bence eziyet oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teocan94

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bufujamal

kendine olan vuvenin gelince seni nereye defnedelim? tanidigim avukatlar var vasiyet icin. saka bir yana dikkatli ol kardesim Gaza gelme.

eyvallah kardeşim tavsiyen için sağol. dikkatli sürerim genel anlamda dikkatliyimdir. motor = ölüm değildir umarım....

Motor=Ölüm Değildir Tabiki Fakat
    Kasksız Motor Kullanma,Korumasız Motor Kullanma,Yağmurlu Havalarda Yüksek Hızlarda Motor Kullanma Acemiler İçin =Ölüm Demektir
    Dikkatli Olun !!!

+1

• quote:

Merhaba arkadaşlar...

önce bir ehliyet alıp sonra da motorsiklet alacağım ama bir şey kafamı karıştırıyor. yağmurlu havalarda sağa sola bakıyorum hiç motor yok.

halbuki benim en büyük isteğim yağmurlu havada şöyle kaskımı çıkarıp ellerimi açıp yağmur altında motor sürmek. o özgürlüğü ve güzel duyguyu sonuna kadar yaşamak. ama malesef en ufak yağmurda etrafta motor göremiyorum. öyle hız tutkunu da değilim. yağmurda maksimum 130-140'a basarım.

bunun sebebi nedir ? yağmurda yollar mı çok kayganlaşıyor yoksa motor mu bozuluyor ?

teşekkürler.

siir gibi yazmisin vala yamur altinda ellerini ellerini acip 140 km hiz yapmak;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.İskenderli

yağmurlu havada çok tecrübe edinmeniz gerekiyorki o yolda güvenle gidebilmeniz için. aksi halde güzel ülkemin asfaltı gerek yağmurlu yağmursuz su görüdümü buz pisti gibidir.

Frenaja
    Trafiğin durumuna göre hızınıza bağlı viraz almak manevra yapmak vs ciddi tecrübe ister

yağmurlu yolda oldukça risklidir ancak inan bana çok zevklidir(şahsi görüşüm)

Antalya'da yaşadığım için kar yok orada ve ben motorumu sürmediğim zaman rahatsız oluyorum o motor orada boş boş durunca huzursuz oluyorum asla garaja kapatamam ben motorumu 7 gün 24 saat 365 gün hiç aralıksız sürerim.

Kaskınızı Takın ölüme davetiye çıkartmayın.
    Heran birşey olabilirmişcesine sürün herşeye hazırlıklı olun ;)

motordan mı yazıyorsun

yağmurda çok dikkatli olman gerekir, kaskı çıkarıp 130-140 nereye basıyorsun, hem de yağmurlu havada, normal zamanda bile bırak kaskı çıkarıp basamayı kaskla bile 140 km motorla tehlikelidir, araba için bile tehlikeli bir hız, çok dikkat et bence, sakın gaza gelme. Kaskını tak normal bir hızda git, yağmurlu hava daha da dikkatli kullan.

• varadero 1000 bile kullansan yağmurda 130-140 bence facia demek +geçen sene çin malı scuter kullandım ben o lastiklerle ve kask mont ve dizlikler olmadan naylondan üretilmiş basit lastiklerle nasıl yola çıkmışım hayret ediyorum .bu yıl sıfır cbf 150 orjinal lastiklerini aynı gün çöpe attım ve michelen lastik taktım ilk kazamı geçen hafta yağmurda yaptım şimdi daha dikkatli kullanıyorum bu işin şakası yok ful korumalı mont iiyi bir kask ve dizlikler olmadan motor kullanmam
  • Genelde sileceklerde problem oluyor
  • quote:

Merhaba arkadaşlar...

teşekkürler.

Hız tutkunu değilsen ve yağmurda 130-140'ı geçmiyorsan hız tutkunu olan versiyonunu merak ettim şimdi. Kabirde özgürlük falan dinlemezler ama aman dikkat.
    Allah'tan senin için yağmurlu havalarda kask takıp 50-60la gezme konusunda sabır ve irade vermesini niyaz ederim :)

• yağmurda motora binmek her şeyiniz tamsa zevklidir, hatta uygun lastik seçimiyle karda da binebilirsiniz. fren hızlanma viraj hepsi yumuşak hareketlerle yapılmalıdır. lastikleriniz iyi değilse yavaş dönüşlerde bile kayabilirsiniz. an meselesidir.
    bizim 2008 kışındaki uludağ kar çıkartmamız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woxow -- 10 Şubat 2012; 23:31:28 >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar...

teşekkürler.

Ben bir kez M800 ile yağmura yakalandım.

Bildiğin dona kadar ıslandım, hiç keyifli değildi. Sağlan su geçirmeyen kıyafet ile belki güzel olabilir.

Kask her türlü su alıyor bu arada.

• Arkadaşlar herkese teşekkür ederim yardımlarınız için. Motorun düşündüğümden daha tehlikeli olduğunun farkına vardım. Ehliyeti almak üzereyim zaten sonra motor almak için size danışacağım. Uyarılarınızı dikkatle not aldım, oldukça dikkatli biri olsam da ekstra dikkat edeceğim.

Bu arada karlı hava uludağa gidiş videosu harika. Bir gün mutlaka gerçekleştirmek istiyorum. Nefis nefisss :)
  • Orijinalden alıntı: woxow

yağmurda motora binmek her şeyiniz tamsa zevklidir, hatta uygun lastik seçimiyle karda da binebilirsiniz. fren hızlanma viraj hepsi yumuşak hareketlerle yapılmalıdır. lastikleriniz iyi değilse yavaş dönüşlerde bile kayabilirsiniz. an meselesidir.
    bizim 2008 kışındaki uludağ kar çıkartmamız

beni atv den vazgeciricek bi vidyo :)Nefis cok canım cekti

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.