Şimdi Ara

Yağmurlu Havalarda Aracım Aşırı Buğu Yapıyor Yolu Göremiyorum (YARDIM) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
24.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Halı paspas kullanıyorsanız ayağınız ıslakken binince paspas ıslanıyor ve sonra buharlaşıp camlara buğu yapıyor. Kauçuk paspas kullanmanızı ve cam,aynalara cila sürmenizi tavsiye ederim yağmur suyunu kaydırıyor.
  • elma sürebilirsiniz
  • klimayı açınca buğu gidiyor.

hatta klima 10 dk açık kaldıktan sonra arka camlardaki buğuyu bile alıyor. arka rezistansı açmıyorum.
  • Cilanin cama hic bir zararı yok akişkanligi artirir yağmurda rahat edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Halı paspas kullanıyorsanız ayağınız ıslakken binince paspas ıslanıyor ve sonra buharlaşıp camlara buğu yapıyor. Kauçuk paspas kullanmanızı ve cam,aynalara cila sürmenizi tavsiye ederim yağmur suyunu kaydırıyor.

Mantıklı gercekten. Bende halı paspas var. Hele yagmur yagarken 2 kisi binersek aninda yan camlar buğulanıyor. Ama yeni yeni olmaya basladı sanki bu durum.

Belki de arabanın icinde ki kokular da buğuya neden olabilir.

• Camlar bugu yapiyorsa aracin icine hava girmedigi icin erkenden yapar. Cami aralayp oyle de devam edebilirsiniz. Klimayi kullanabilirsiniz. Ben minibuste iken bu durumla karsilastigimda bir bezin ustune kullandigimiz sıvı el sabununu surup butun camlari siliyordum. Ne bugu kaliyor ne de baska bise. Bir kere yaptigimda 1 haftaya yakin işimi goruyor. Aklinizda olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: funnel

Halandırmanın açık olması ve havayı dışardan alacak şekilde ayarlanması gerekir, yoksa aynen dediğiniz gibi Titanik'teki sahne gibi olur

Keşke o arabaya da buğu giderici birşeyler koysalarmış.

Bak yazarken merak ettim eskiden buğu gidermek için ne yapıyorlardı acaba
  • Polen filtresi temizliği, camların içten silinmesi çok fayda sağlar..
    Ayrıca çoğu yeni araçta arka cam reziztansı açılınca, aynalarda ısıtılıyor ve 2km içinde damla kalmıyor aynada...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracinizin gereğinden fazla buğulandığını düşünüyorsanız ya da klima kar etmiyorsa kabinin doğal havalandırmasında sıkıntı var demektir.

Arka tamponu sökük araçlarda fark etmişsinizdir , stop lambalarının altına gelen yerlerde hava tahliye damperleri bulunur , buralar yağmurda çamurda kirlenerek doğal hava tahliyesini azaltır.

Gereksiz buğulanma bu yüzden de olabilir

• Buğu gittikten sonra şoför camını bir parmak açın. Hem hava almış olursunuz hem de camlar buğu olmaz, deneyince hak vereceksiniz bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

Dün başıma geleni anlatayım aracım polo , acayip yağmur vardı aracıma bir bindim arka cam komple buğu oldu sonra ön cam hemen rezistansları açtım zar zor geçti buğular ama asıl problem dikiz aynalarına yapışan yağmur damlaları yüzünden arkamı hiç göremedim. Yan camlarım aşırı buğu oldu elimle sürekli sildim ama dikiz aynalarında görüş açım 0 dı.Aynalarda elektrikli ısıtma özelliği varmış acaba taktırsam fayda eder mi? Yağmur kaydırma solüsyonları var onlardan alsam işe yarar mı ?

Teşekkürler

Zamaninda poloya vericegin paraya ibiza alsaydin her birseyin olurdu...

• klimalı araba için tamam klimayı aç gitsin ama klimasız araba için ne gibi çözüm olabilir hem ön cam hem arka için ?
  • 'camsil ultra' var hem temizler hemde buğu önleyici o iş görebilir
  • - iç sirkülasyonu eğer açıksa kapatın, araç dışarıdan hava alsın.
    - polen filtrenizi değiştirin, tıkalı olabilir.
    - klimayı açık tutun.
    - araçta ıslak nesneler (şemsiye vs) varsa bagaja koyun.
  • Merabalar hocam kendim uyguladigim faydasini da gördgum bi kac metodu aktarayim.

1- aracinizda hali paspas varsa bunlari kaucuklarla degistirin (kis - yagmur mevsiminde)
    2- aynalariniza yagmur kaydirici sprey uygulayin ve elden geldigince temiz tutun, islanip orada kuruyan yagmur damlalari gorusu bir nebze olsun azaltir
    3- araciniz asiri buhar yaptiginda fani camlara yöneltin ve A/C modunda uflesin havayi yani kuru hava uflesin
    4- buharin acilmasini beklerken camlarinizi bir dakika kadar yarim havalandirip nemli havanin tahliye olmasina yardimci olun.
    5- ön iki kapidaki camlara ve ön cama bugu önleyci sprey uygulayin duzenli olarak.
    6- yan aynalar icin en etkili yontem elektirikli isitmali yan aynlalardir, bu ozelligi calistirinca bi kac dakika icinde görüş mukemmel hale geliyor.
    7- yan aynalari gören camlari hep temiz tutun dokulen yagmur suzulp gitsin camdaki toza kuruyan yagmurun kirec kalintisina pisligine belenip oraya yaylmasin, icabinda yagmur kaydirici uygulayin.

Ben genelde bunlari uyguluyorm ve yagists evvel Allah bi sorun yaşamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

quote:

Orijinalden alıntı: *Mustafa

Fan ayarında sıkıntı olmasın? Hava sirkülasyonu dışarıdan olmalı. Çok basit gibi görünüyor ama 1 hafta boyunca ciddi başım ağrımıştı benim.

elektrikli ayna ısıtması iş görür mü peki

Tabiiki fayda eder. Aynalardaki buğuyu ancak ısıtmalı aynalar ile cozersiniz.

Camlardaki buğuya gelince.. bunun sebebi şu:

Icerideki hava ısındiginda disarisi soğuk ise havadaki su buharı soğuk cam yüzeyinde yogunlasir. Bunu gidermenin iki yolu vardır.

1. Camda yoğunlaşan su buharinin sıcak hava ile yeniden buharlasmasini sağlamak.

2. Cam yüzeyini dışarıdaki soğuk havanın derecesine getirmek. Yani soğuk hava uflemek. Böylece camın iki tarafı da aynı sıcaklığa sahip olduğunda buhar olusamaz.

Iki cozumde de iç sirkulasyon kapalı olmalidir yoksa buharlasan su buharı yeniden yogunlasmaya başlar.

Kimi arkadaşlar klima açın demişler ancak motor sogukken zaten fanlar soğuk ufler bu da Camlardaki buğuyu gidermeye yetecektir. Yeter ki hava içeride hapis kalmasın. Cam hafif açılabilir yada dediğim gibi sirkulasyon tuşu pasif olmalidir.

klima aynı zamanda nemi çektiği için bugu gidermede daha etkilidir ancak illa açılmasına gerek var demek doğru olmaz.

• Alfa romeo ile takas et aracini buğu önleme sistemi var swnsör algilayip ćalişiyor .penceremi açayim klimami çalistirayim gaz çikarip ortamimi isitsam dertleriyle uğraşmazain.

• klima mevcutsa klima isigini yakin sicakligi 20-30 derece arasina getirin. asla bugu olmaz ve varolan buguyuda aninda cozer. klima yoksa arka camlari camlari acmadan cozmek zor.

• Camı icerden saf alkolle dışardan pasta ile silin veya sildittirin çok rahat edersiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.