Şimdi Ara

Yahşi Batı (2010) | Cem Yılmaz (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
0
Favori
37.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • katıla katıla güldüğüm bir espri yoktu ama eğlenceli bir film yapmışlar mesela kanalizasyona gitmiştim ve o iğrenç filmin yanında bu çok güzel kalıyor
  • Gerçekten güzel bir film.
    Gayette güldürüyor hiçte sıkmıyor dolu dolu bir film.
    Cem Yılmaz gerçekten yine yapmış yapacağını.
    Türk sinemasına emekleri kesinlikle inkar edilemez.
  • Filmi izledim. Fakat bana biraz basit geldi. Daha karmaşık bir konu olabilirdi. Mesela güreş musabakasının finali inanılmaz basit olmuş.

Cem Yılmaz dev gibi bir adamla finale kalıyor. Tam güreşe başlıyacakları zaman adam bayılıp düşüyor. Pek inandırıcı değil.

Kutsal Damacana 2 yi bekliyorum.
  • Cumartesi arkadaşlarla gidiyoruz , bakalım nasılmış.
  • Giderseniz paranıza da, zamanınıza da yazık olmaz.
  • yorumlar.. kotu o zaman torrente dusunce çekeriz ilkbahar gibi
  • zafer algöz'ün sesi tıpkı rahmetli vahi öz'ün sesinin aynısıydımüthiş oynamış gerçekten
  • bizde bir kaç gün sonra gidicez bakalım nasılmış..
  • Yorumlara aldırış etmeyin gidin. Her zaman derim "bizim milletin yorumlarını dikkate almayın" en iyi kararı siz vereceksiniz.
    Çünkü bizim millet objektif değil. O beğenmedi diye film de mutlaka "kötü" olacak ki, tatmin olabilsin.

Film de bir sürü espri var ama gülen 1-2 kişi. Bu birazda kültürle alakalı. Amerikan kültürünü, sinemasını bilmek lazım biraz.
    Recep İvedik gibi 120 dakika hakaret ile geçmesi lazım ki "gülmek" için sebep olsun.

Kimiside diyor "argoyla, küfürle güldürüyor." Bizim millet başka neye gülüyor ki, adam ne yapsın?
    İzleyicinin istediğini fazla olmasada yerine getiriyor. Filmde sürüyle espri var ama gülen yok. Bu her şeyi açıklıyor zaten.

Şahsi görüşümdür.
  • Cem Yılmaz'ın hayranıyım Gora ve Arog da süperdi ama Yahşi Batı bir film bile olamamış.... Cem Yılmaz'ı çok iyi bilirim esprilerini de çok iyi bilirim.... Ama ne yazık ki burada tamamen zorlama espriler yapılmaya çalışılmış....

-

Gora'da bi sucuk diyordu her yer gümbür gümbür kahkaha oluyordu... Arog'da bi gol olur deniyorduı her yer gümbür gümbür kahkahalara boğuluyordu...... benim için gülmek önemli değil ama kaliteli espri dediğin seni güldürür Cem yılmaz bunu çok iyi yapar ve Gora ve Arog'da tam yerlerinde süper bir şekilde filmle uyumlu espriler yapardı ama film de film gibi ciddi ve sürükleyici oluyordu ama yahşi batı'da sürükleyicilik ya da ciddiyet diye bir şey "Sıfır"....

-

Ozan güvenle ortak ele almış bu sefer filmi ve Ozan Güven çok sırıtıyor arada bi gülmemek için kendini zor tutuyor. Hele Özge Özberk'in ciddiyete uygun çok güzel rolünden sonra Demet Evgar'ın yapmacık rolü hiç ama hiç uymamış.... Sonra Kentucky esprisi vs övülüyor.... o espiriyi normalde birkaç cümleyle cuk yerine oturtturarak yapardı gora ve arog'da cem yılmaz.... ama seyirciye anlatabilmek için 10 cümle kurup hadi beni anla espri yapıyorum der gibiydi....... o yüzden bu espriler hem kaliteli değil hem de güldürmüyor .... tek kelimeyle hayal kırıklığına uğradım....

-Bu benim fikrim....

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 7 Ocak 2010; 17:22:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

quote:

Orijinalden alıntı: matrock_mamy

quote:

Bir kaç ekleme yapayım.
    -O texas havasındaki rüzgardan geçen otlu sahneler güzeldi.Cem yılmaz iyi yakalamış.
    Sırf küfürle beslenen bir halk görüyorum.Size sorarım."Mor yerden cimri" espirisini duyan ya da anlayan varmı filmi izlerken?" Bizim salonda bir tek ben güldüm millet bana bakıyor.anlayana yani cem yılmaz'ın filmleri.

ben kaçırmışım ya, nerde nasıl söylemişti

Zaten salonun %70i kaçırdı.

Moliere'den cimri (tiyatro oyunu) diyor orda, sen yoksa başka bişey mi anladın?

Mor yerden cimri ne demek?

• quote:

Orijinalden alıntı: BEETHOVEN

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: matrock_mamy

quote:

Bir kaç ekleme yapayım.
    -O texas havasındaki rüzgardan geçen otlu sahneler güzeldi.Cem yılmaz iyi yakalamış.
    Sırf küfürle beslenen bir halk görüyorum.Size sorarım."Mor yerden cimri" espirisini duyan ya da anlayan varmı filmi izlerken?" Bizim salonda bir tek ben güldüm millet bana bakıyor.anlayana yani cem yılmaz'ın filmleri.

ben kaçırmışım ya, nerde nasıl söylemişti

Zaten salonun %70i kaçırdı.

Moliere'den cimri (tiyatro oyunu) diyor orda, sen yoksa başka bişey mi anladın?

Mor yerden cimri ne demek?

Bu ornekde aslinda Cem Yilmaz'in bu filmindeki espri turundeki degisiklikleri gosteriyor. Cem Yilmaz sanki boyle espriler yaparak ben Recep Ivedik gibi osurmaya gegirmeye guldurtmuyorum demeye calismis. Boyle yapmasi tabi daha iyi ama Turkiye'de kac kisi Moliere'den Cimri'yi okudu veya filmde kisada olsa canlandirilan ortaoyunlarin hepsini izledi. Demet Evgara Osmanlili olduklarini gosterdikleri sahnede cogu kisinin orada bahsedilen ortaoyunlarinin hepsini bildigini zannetmiyorum. Filmin gectigi yerler guzel olsada son iki filmde olan ozel espriler bu filmde yok. Goradaki dunyadaki 4 element ates,su,toprak,tahta muhabbeti arogdaki no fax machine muhabbeti hep herkesin anlayabilecegi ozel esprilerdi. Bu filmde ise bundan cok daha az vardi.

Birde filmde bence oykuyu anlatan kisi Arif olsa daha iyi olurdu. Gora'nin ilk sahnelerinde Arif'in nasil komik bir satici oldugunu gormustuk. Bence Cem Yilmaz kel haliyle bu filmi cekmek istedigi icin Zeki diye bir karakteri yaratti yoksa Ariflen devam edebilirdi.

Eger filmin devami Cin ile ilgili olacaksa bence Gora ile Arogda cok daha fazla olan o esprilerden bu filmdede olmali. En azindan Cem Yilmaz daha once Cinde gecen kendisinin oldugu Opet reklamindaki espriler gibisinden espriler bulmali.

• Ek bir not olarakda kaciralabilecek espriler arasindan Cem Yilmaz kizilderililer tarafindan soyulduktan sonra denedigi isleri gosterirken silah saticisinin adi Guns'N Roses'di.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuak29

Ek bir not olarakda kaciralabilecek espriler arasindan Cem Yilmaz kizilderililer tarafindan soyulduktan sonra denedigi isleri gosterirken silah saticisinin adi Guns'N Roses'di.

Benimde dikkatimi çekti.Ama cem yılmaz ın bir hatası var.Filmde tüm türkiye ye seslenmemiş şimdi kızılkayalar bambi espirisini istanbulu bilmeyen kaç kişi anlamıştır.Bu film sadece istanbul da vizyona girmedi.Ama kasıtlı olarak yapılmış çok fazla ince espiri vardı.Bazı konularda bilgi birikimi,en azından kulak dolgunluğu gerekiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merlinthewizard -- 8 Ocak 2010; 17:49:01 >
  • Filme sonunda gittim.
    Bana göre ;
    Öncelikle '' izlemeye bile değmez '' , '' vasat '' , '' zaman kaybı '' gibi tabir yapan üyelere karşı görmezden gelin.

Film kötü de değil , çok da iyi değil.

Gözüme çarpan eksi ve artılar şunlar ;
    Filmde ince espriler çok fazla , ben bile arada bir kaçırıyordum.
    İlk bölüm sonundaki o ince espriye baya bir güldüm

''...işin yoksa 10 dk ara.'' dedikten sonra sinemada 10 dklık ara verilmesi

Eksi yönü ise mekandı.Vahşi batıya uzak bir çevreydi , öyleki kasabada çekimler yapılırken , arka tarafta kalın yapraklı ağaçlarla kaplı ormanlar.Yok yer yer akarsular ve yemyeşil ağaçlar...Bu biraz olmamış gibiydi , gidipde abdde çekselerdi , bi kasaba kiralasalardı daha bi ucuza gelirdi

Bununla birlikte olay baya bi sulandırılmış.Abd'de herkezin Türkçe konuşturulması falan.Tamam anladık komedi filmi de bi yandan kasabada o ayıklanan mısırların milletin gözüne gözüne sokulması ( Abd dünya mısır ihtiyacının %45 ini karşılar ) Bi yandan da bu kadar sulandırılması pek olmamış gibiydi.

Cem yılmazın oyunculuğu Arogda daha iyiydi bence.
    Demet Evgara da böyle sertliği yakıştırmasam da iyi yaptı rolünü , fazla abartmadan yaptı.

Film çok zor bi film.Ne yönden derseniz espriler , hikayeyi işleyişleri vs. karışık ve anlaması güç.Şu an bir daha para verip izliyebilirim tekrar anlamak için.

Fakat isteseler daha iyi bişey yapabilirlerdi.

Sonuç olarak 10/6 puan veriyorum.

• Türkiye'de sansür kalkmış!..
    Eğer Yahşi Batı için "Yedi yaşından büyüklere" kararı vermişse, Kültür Bakanlığı sansür kurulu, bu ülkemizde sansürün fiilen kalktığını, o kurulun boşuna toplanıp vakit kaybettiğini, bizim vergilerimizden boşuna para aldığının işaretidir.
    İçinde buraya yazsam ağır cezalar ödeyeceğim a.'lı, s..'li, t....'lı sözcükler gırla gidiyor. Argonun bini bir para.. Çırıl çıplak kadınlar, erkekler ortalarda dolanıyor..
    Ve film 7+ diye sınıflandırılıyor.. Pes.. Eleştirmenler günlerden beri her şeyi tartışıyor, bunun altını çizen "Bu nasıl 7+" diyen yok.. Faşist ilan edilmekten mi korkuyorlar?.. Yoksa Cem Yılmaz'a kıyak olsun diye sesleri mi çıkmıyor?..
    Allahtan son günlerde köşe yazarları, filmi görüp isyana başladılar.
    Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, sekiz yaşında bir akraba çocuğunu alsın, filme gitsin.. Bakalım 10 dakika ara verildiğinde çocuğun yüzüne rahatça bakabilecek mi?.
    Benim bir kız arkadaşım 11 yaşındaki oğlu ile sinemadaydı.. Çıkarken şakayla karışık haşladım.. "Çocuğu bu filme getirmeye utanmadın mı" diye..
    Filmin kendisi mi?..
    Bir defa Cem Yılmaz'ı, o seyircisini öldüren stand upçı Cem Yılmaz'ı arıyorsanız geçin..
    En son BKM'de izlerken, altımı ıslatıyordum.. Mecaz değil, resmen.. Şekerim yeni başlamış. Vücut daha uyum sağlamamış.. Yarım saatte bir tuvalete koşmam gerekiyor, nerdeyse.. Cem'i izlerken sıkıştırma başladı.. Cem devam ediyor.. Salon kahkahadan kırılıyor. Ben gevşersem kaçırırım diye sıkıntı içinde ölüyorum. Cem nihayet "Ara" işareti verdi ve dedi ki "Şimdi ben gider gitmez, siz fırlar tuvalete koşarsanız.. Ve başladı "Çiş" üzerine espri bombardımanına.. Salon ölecek.. Gülmekten altlarına edecekler.. Ben sahiden edeceğim.. Cem "Ara" dedi, vermiyor, üstelik de altına etme üzerine esprileri birbiri ardına patlatıyor. Yani beni bilse de, işkence etse bu kadar olur.. Hayatımda o kadar sıkıntılı, ama o kadar yoğun güldüğümü hatırlamıyorum.. Bitince kulise koştum, tabii tuvaletten sonra.. Cem'e bir giriştim "Öldürdün beni" diyerek..
    Yahşi Batı'da o Cem yok.. Küfür de değil, müstehcen sözcükler dışında salondan kahkahalar yükseldiğini duymadım.. Tebessüm bol vardı ama.. Kovboy filmleri ve çizgi romanları bu ülkenin artık geleneğine yerleştiği için, oralara göndermelerdeki mizahı herkes fark etti tabii.. Ama o kadar..
    "Uzun" diyenlere hak verdim.. Filmin öyle 2 saati taşıyacak öyküsü yok.. 10 dakika yeter.. Ötesi görsel ve işitsel mizah malzemeleri dizisi.. Onlar da dedim ya, aman aman değil..
    Filmde oyunculuk da aman aman değil.. Bir yığın önemli oyuncu var, altı çizilecek bir kompozisyon yok.. Taa, gece kulüplerinde kabare yaptığı ilk günlerden tanıdığım Demet Evgar bile bu defa, en kötü performansında mesela..
    Peki iki saat boyu sıkıldım mı, o zaman?.. Yani daha kısa olsa daha mutlu olurdum, ama şaşacaksınız film gitti.. Niye gitti?.. Alkışlar, filmi çeken Ömer Faruk Sorak'a.. Allem etmiş, rahatlıkla sakız gibi uzayacak, hafakanlar bastıracak bir senaryodan gene de ritmi, temposu yerlerde sürünmeyen bir film çıkarmayı başarmış, Sorak..

hıncal uluç

• quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Türkiye'de sansür kalkmış!..
    Eğer Yahşi Batı için "Yedi yaşından büyüklere" kararı vermişse, Kültür Bakanlığı sansür kurulu, bu ülkemizde sansürün fiilen kalktığını, o kurulun boşuna toplanıp vakit kaybettiğini, bizim vergilerimizden boşuna para aldığının işaretidir.
    İçinde buraya yazsam ağır cezalar ödeyeceğim a.'lı, s..'li, t....'lı sözcükler gırla gidiyor. Argonun bini bir para.. Çırıl çıplak kadınlar, erkekler ortalarda dolanıyor..
    Ve film 7+ diye sınıflandırılıyor.. Pes.. Eleştirmenler günlerden beri her şeyi tartışıyor, bunun altını çizen "Bu nasıl 7+" diyen yok.. Faşist ilan edilmekten mi korkuyorlar?.. Yoksa Cem Yılmaz'a kıyak olsun diye sesleri mi çıkmıyor?..
    Allahtan son günlerde köşe yazarları, filmi görüp isyana başladılar.
    Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, sekiz yaşında bir akraba çocuğunu alsın, filme gitsin.. Bakalım 10 dakika ara verildiğinde çocuğun yüzüne rahatça bakabilecek mi?.
    Benim bir kız arkadaşım 11 yaşındaki oğlu ile sinemadaydı.. Çıkarken şakayla karışık haşladım.. "Çocuğu bu filme getirmeye utanmadın mı" diye..
    Filmin kendisi mi?..
    Bir defa Cem Yılmaz'ı, o seyircisini öldüren stand upçı Cem Yılmaz'ı arıyorsanız geçin..
    En son BKM'de izlerken, altımı ıslatıyordum.. Mecaz değil, resmen.. Şekerim yeni başlamış. Vücut daha uyum sağlamamış.. Yarım saatte bir tuvalete koşmam gerekiyor, nerdeyse.. Cem'i izlerken sıkıştırma başladı.. Cem devam ediyor.. Salon kahkahadan kırılıyor. Ben gevşersem kaçırırım diye sıkıntı içinde ölüyorum. Cem nihayet "Ara" işareti verdi ve dedi ki "Şimdi ben gider gitmez, siz fırlar tuvalete koşarsanız.. Ve başladı "Çiş" üzerine espri bombardımanına.. Salon ölecek.. Gülmekten altlarına edecekler.. Ben sahiden edeceğim.. Cem "Ara" dedi, vermiyor, üstelik de altına etme üzerine esprileri birbiri ardına patlatıyor. Yani beni bilse de, işkence etse bu kadar olur.. Hayatımda o kadar sıkıntılı, ama o kadar yoğun güldüğümü hatırlamıyorum.. Bitince kulise koştum, tabii tuvaletten sonra.. Cem'e bir giriştim "Öldürdün beni" diyerek..
    Yahşi Batı'da o Cem yok.. Küfür de değil, müstehcen sözcükler dışında salondan kahkahalar yükseldiğini duymadım.. Tebessüm bol vardı ama.. Kovboy filmleri ve çizgi romanları bu ülkenin artık geleneğine yerleştiği için, oralara göndermelerdeki mizahı herkes fark etti tabii.. Ama o kadar..
    "Uzun" diyenlere hak verdim.. Filmin öyle 2 saati taşıyacak öyküsü yok.. 10 dakika yeter.. Ötesi görsel ve işitsel mizah malzemeleri dizisi.. Onlar da dedim ya, aman aman değil..
    Filmde oyunculuk da aman aman değil.. Bir yığın önemli oyuncu var, altı çizilecek bir kompozisyon yok.. Taa, gece kulüplerinde kabare yaptığı ilk günlerden tanıdığım Demet Evgar bile bu defa, en kötü performansında mesela..
    Peki iki saat boyu sıkıldım mı, o zaman?.. Yani daha kısa olsa daha mutlu olurdum, ama şaşacaksınız film gitti.. Niye gitti?.. Alkışlar, filmi çeken Ömer Faruk Sorak'a.. Allem etmiş, rahatlıkla sakız gibi uzayacak, hafakanlar bastıracak bir senaryodan gene de ritmi, temposu yerlerde sürünmeyen bir film çıkarmayı başarmış, Sorak..

hıncal uluç

Yahşi Batı +13 oldu!
    İlk defa bir yapımcı kendi filminin yaş sınırını yükseltti.
    İşte küfürlü diyalogları eleştirilen 'Yahşi Batı' filminin yapımcısının açıklaması: "7+ yaş sınırını seyircinin filmin içeriğiyle ilgili olarak daha net bilgilendirilmesi açısından 13+'ya çıkardık."

Kültür baknalığı yükseltmese bile yapımcı yükseltebiliyor..Acaba kaç yapımcı yapardı dicektim bunu ama zaten bunu yapan ilk yapımcı bu.

• Zaman Kaybı Diyorum Hiç Beklemezdim Bu Kadar Vasat Olucağını
  • Bu filmi çok uzun zamandan beri merakla bekliyordum, ancak film vizyona girdikten sonra yapılan yorumlardan dolayı beklentim bir hayli azaldı. Haftasonu gitmeyi düşünüyorum kız arkadaşımla, o da sadece Cem Yılmaz olduğu için...
  • Film oldukca güzel burdaki yorumlara takılmadan gidin izleyin ama mesela arogdaki 4 element gibi bilindik espriler çok az gene ince espriler var işte
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.