Şimdi Ara

Yak1 konnektör hız düşürme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam üzgünüm. Forumdaki ilk günüm.

Şöyle bir sorunum var. Yeni bir eve taşındım. Telefon/internet kablosu prizden gelmiyor. Daireye kablo çekilmiş ama kapının orada kesilmiş. Kapının girişinden salona kablo çektim ve bu süreçte 2 ek yapmam gerekti. Bir ek kablodan modeme, diğer ek rj11 için çünkü ağ makasım yok.

Altyapım 75 mbps destekliyor. 50-53 mbps hız alıyorum. Kullandığım paket 100 mbps. Bazen kısa süreli yavaşlamalar yaşıyorum. Tvde film izlerken internet yok hatası alıyorum nadirde olsa.

Bu yüzden ek yerine yak1 konnektör kullanmak istedim.

Bağlantıyı düzgün yaptığımı düşünüyorum. Dışarıda açık tel kalmayacak şekilde kestim. Kabloları konnektöre takıp kargaburnu ile bastırdım. (pensemi bulamadım)

Konnektör bağlantılarını yaptıktan sonra hızım 10 mbpse düştü. Artış beklerken büyük bir düşüş yaşadım. Konnektörleri kesip tekrar ek yaptığımda yine 50 mbps aldım. Bana çok ilginç geldi.

Nasıl olur da konnektör bu kadar hız düşürebilir? Bilgisi olan var mı?

• Hocam yak konnektör’ün kalitesi burada bir etken
    Eğer ince telefon kablosu gibi kabloya ek yapacaksanız zaten performansı düşük olabilir cat-6 gibi tek telli kalın bir kabloda böyle bir sorun olmaması lazım.
    En büyük sebebe de geleyim yak pensesi kullanmamanız eşit şekilde bastıramadığınız için düzgün bir irtibatlama olmuyor.
    Farklı açılardan sıkarak eşit bir sıkma ile güzel sonuç alınabilir ama yine de yak pensesi gibi olmayabilir.

Eğer sık sık ihtiyacınız oluyorsa kunt yak konnektör almanızı tavsiye ederim.
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Deneyeceğim.

• Bazıları tek telli kablo daha iyi diyor bazıları çok telli. Bu da kafamı karıştıran başka bir konu. Denemek lazım aslında
  • kablo hasarlı olabilir. kabloyu oynatmana bağlı olarak hızda değişim oluyor olabilir. 10'a düşmesinin açıklaması anca bu olmalı bence. yoksa değil iki tane ek, 5 tane ek de yapıp bantlasan, fark ettirmez. dış ortam olsa yak'a tamam derdim ama iç ortamda bence gerek bile yok. kabloları bük birbiriyle, yapıştır bantı, geç..  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.