Şimdi Ara

Yakağan Sorunu [ADANA]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
39.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle başka şehirlerde var mı bilmiyorum ancak bu yakağan denilen (yakarca olarak da bilinir.) illet yazın ortaya çıkıyor,sinekten çok çok daha küçük ve saydam kanatlı olduğu için görmeniz neredeyse imkansız. ısırdığında ise kaşınmıyor,yanıyor. neyse, belediyeye mesaj attık ilaçlamaları için adamlar geldi yakağana işe yarar di mi dedik adam "yakağana karşı daha ilaç üretilmedi" dedi. evet adana da yaşayan arkadaşlar,kendi ürettiğiniz alternatif çözümler var mı ? gerçekten çok büyük sorun.

Yakağan Sorunu [ADANA]

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yakağan Sorunu: Nedenleri, Çözümleri ve Öneriler

Yakağan, özellikle Adana bölgesinde yaygın olan, evcil hayvanlarda görülen bir deri hastalığıdır. Bulaşıcı bir hastalık olan yakağan, köpek ve kedilerde kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi belirtilere neden olur.

Yakağanın Nedenleri

Yakağanın en yaygın nedenleri şunlardır:

• Evcil hayvanların parazitlere (örneğin pire, kene) maruz kalması
    • Mantar veya bakteri enfeksiyonları
    • Alerjik reaksiyonlar (örneğin yiyeceklere, polene)

Yakağan İçin Yapılması Gerekenler

Yakağandan şüpheleniyorsanız, evcil hayvanınızı vakit kaybetmeden bir veterinere götürmeniz önemlidir. Veteriner hekim, evcil hayvanınızı muayene ederek doğru bir tanı koyacak ve uygun tedaviyi önerecektir.

Yakağan tedavisinde kullanılan yaygın yöntemler şunlardır:

• Parazit kontrolü: Veteriner hekim, evcil hayvanınıza pire ve kene önleyici ilaçlar önerebilir.
    • Antibiyotikler veya mantar ilaçları: Enfeksiyonlar durumunda veteriner hekim, antibiyotikler veya mantar ilaçları reçete edebilir.
    • Alerji testleri ve tedavi: Veteriner hekim, evcil hayvanınızda alerjilerin varlığını belirlemek için alerji testleri yapabilir ve alerjinin nedenine yönelik tedavi önerebilir.

Yakağana Ne İyi Gelir

Yakağanı tedavi etmek için evde uygulayabileceğiniz bazı öneriler şunlardır:

• Evcil hayvanınızı düzenli olarak yıkayın: Bu, parazitlerin ve enfeksiyonların uzaklaştırılmasına yardımcı olabilir.
    • Yakağanlı bölgeyi temiz tutun: Yakağanlı bölgeyi antibakteriyel bir solüsyonla temizleyerek enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.
    • Yakağanlı bölgeyi nemlendirin: Yakağanlı bölgeyi nemlendirici bir krem veya losyonla nemlendirmek kaşıntıyı ve tahrişi azaltabilir.

Yakağana Çözüm

Yakağanın tekrarlamasını önlemek için şu önlemleri alabilirsiniz:

• Evcil hayvanınızı düzenli olarak veteriner kontrolünden geçirin: Bu, parazitleri ve diğer sağlık sorunlarını erken teşhis etmeye ve tedavi etmeye yardımcı olur.
    • Evcil hayvanınızı uygun şekilde besleyin: Sağlıklı ve dengeli bir beslenme, bağışıklık sistemini güçlendirerek yakağan gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.
    • Evcil hayvanınızın yaşam alanını temiz tutun: Evcil hayvanınızın yaşam alanını düzenli olarak temizlemek, parazitlerin ve bakterilerin yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

Yakağan Neye Gelmez

Yakağan tedavisinde şu yöntemler etkili değildir:

• Kendi kendine ilaçlama: Yakağan ciddi bir hastalıktır ve kendi kendine ilaçlama tehlikeli olabilir. Herhangi bir tedaviye başlamadan önce mutlaka bir veterinere danışmalısınız.
    • Doğal ilaçlar: Bazı doğal ilaçlar yakağan semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak bunlar tek başlarına tedavi için yeterli değildir.
    • Ev ilaçları: Halk arasında yakağan tedavisi için önerilen bazı ev ilaçları, durumun kötüleşmesine neden olabilir.

Yakağan İçin En Etkili İlaç

Yakağan için en etkili ilaç, veteriner hekiminizin reçete edeceği ilaçtır. Veteriner hekim, evcil hayvanınızın durumuna göre en uygun tedaviyi belirleyecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • insanlara saldırıyorsa ve kan alıyorsa büyük ihtimalle CO2 ye karşı çok duyarlıdır.O halde ben şöyle yapmanı öneririm :
    jailu4evayoutube
    Mosquito Trap Mysteries - Revealed
    http://www.youtube.com/watch?v=FiQWgiFh7Io&feature=related

• Yarın akşam Adana'ya gidiyorum şimdi konuyu görünce istem dışı kaşınmaya başladım
  • Yapicak bisi yok gorunmeyen bu illeti ilk kez adanaya gittigimde yasamistim oturdugun yerde cok ev varsa cok olur ama oturdugun yer genis arazide bir binaysa daha az olan abuk subuk ne ise yaradigi bilinmiyen birsey

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: justicetea8

öncelikle başka şehirlerde var mı bilmiyorum ancak bu yakağan denilen (yakarca olarak da bilinir.) illet yazın ortaya çıkıyor,sinekten çok çok daha küçük ve saydam kanatlı olduğu için görmeniz neredeyse imkansız. ısırdığında ise kaşınmıyor,yanıyor. neyse, belediyeye mesaj attık ilaçlamaları için adamlar geldi yakağana işe yarar di mi dedik adam "yakağana karşı daha ilaç üretilmedi" dedi. evet adana da yaşayan arkadaşlar,kendi ürettiğiniz alternatif çözümler var mı ? gerçekten çok büyük sorun.

Yakağan Sorunu [ADANA]

raid detan etkili olur..

Yakağan Sorunu [ADANA]

• Geceleri îşığa geliyor, ben kendi odamda her yeri kapatip klimayi aciyorum gunes battiktan sonra, ara ara da lambayi sondurup odayi havalandiriyorum. Ben de adanaliyim, kimyasal ilaclarla ugrasmak istemiyorum, az da olsa hepsinin zarari var. Bir de sıcağa, kire daha çok gelir, bol bol duş al, serin ol :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni dertten muzdaribim adana da yasiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adana ve Çevresi AVR tamiri
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gene adana
  • aynısı burda da var (hatay)
  • Nasıl görünmüyor yahu? Ses de mi çıkarmıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Nasıl görünmüyor yahu? Ses de mi çıkarmıyor?

duymuyorsun bile gittiktan sonra bir bakıyorsun ki
    Kaşınıyor ve yakıyor

• konu dısı ozelden uzaklastırılanı da ilk kez görüyorum nasıl yaptın buralar da yanıyor tarsus
  • abi bunlar yemin ediyorum evrim geçirmiş lambayı açtınmı yanyan yengeç gibi perdelerin arkasına çaktırmadan kaçıyorlar ben bu meredle tanışmadan önce sivri sinek sanıyordum ama bunlara ilaç bile fayda etmiyor.
  • eskiden buralarda(marmaris) yoktu ancak son yıllarda epey var. bu gece uyuyamadım valla ne yapacağımı bilmiyorum. şu şişe olayını denesem bir faydası mı olur yoksa daha çok mu çeker bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degidide -- 27 Temmuz 2012; 6:03:20 >
  • Hort atıyorum ama bu illet geceleri uykumun içine ediyor...Ulan body yapıyorum kaliteli uyku şart son aylarda bu aptal yaratık yüzünden geceler zindan.Şuan bile yorgun ve uykusuzum..Sivri sinek bunun yanında melek.Bu meret ses çıkarmadan çaktırmadan yanına kadar sokuluyor ve birden irkiliyorsunuz "cız" ediyor adamı..
    "Kov "aldım "yakağana karşı etkili" yazıyor ilk gün çok yararını gördüm ama ikinci gün fayda etmiyor ilacı üzerime boşalttım nafile..Adama ilaç 1 gün yetiyor diğer gün bağışıklılık kazanıp evrim geçiriyor...Sadece Adana'da var sanırım bu böcek
    Müstakil ev için Çözüm önerisi olan varmı hemşerilerim?
  • Allah kahretsin bu böcek midir sinek midir her neyse. Uyku uyutmuyorlar insana. Görünmüyorlar da. İnsanı paranoyak bile yaparlar.
  • Gençler hort atıyorum anamızı ağlattı bu yakagan yokmu bunun bir hal caresi

• Ben de baştan beri yeni diye okuyorum. Mersinde yaşıyorum. O dediğiniz sinekten burada pek yok. Evin içinde hiç görmüyorum. Sinek böcek vs. den yana ne zamandır sorunum yok.
  • 2,3 senedir Bursa'da bizim buralarda da var , lanet gelsin nasıl illet bir hayvan.Camı kapıyı kapatıp gecede 3,4 defa uyanıyorum 2,3er tane sineklik ile öldürüyorum ancak uyku uyuyabiliyorum.Kesin çözüm lazım. Yakağan Sorunu [ADANA] 

• ... takip !!!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.