Kısa süren hi-fi deneyimim sonucu Wharfedale 9.2 hoparlörlerimin 50 santimetreden dinlemek için uygun olmadığı kanaatine vardım :) Bassları kısmazsam sesler de ben de boğuluyoruz. 28m2 ofis ortamında bilgisayar monitörü karşısında dinleme yapıyorum. Topping D30 Dac' ım ve 94model entegre stereo amfim var. Bu düzeneğe uygun fazla yer işgal etmeyecek ama kalitesi ortalamanın üzerinde olacak hoparlör arayışındayım. Genelde popüler müzik dinlerim ama hoparlör jazz dan da keyif verebilecek olursa onu da dinlerim. Acaba pasif hoparlörlerle mi devam etmeliyim yoksa amfiyi elden çıkarıp aktife mi dönmeliyim? Aklımdaki hoparlör seçenekleri : Q acoustics 2020i-3010-BT3-Consept 20 , JBL LSR305 , Mackie CR4 , Dali Lektor2-Zensor3 , Boston Acoustics A25 , KEF IQ30 , Monitor Audio Bronze BX1-BX2 Audio engine A5+ kullandım ve sattım tekrar düşünmüyorum
Düzenleme seçeneğini göremedim kusura bakmayın. Bütçe max2000, ikinci el düşünüyorum.
Wharfi lere ayak aldım ve 1 metre uzaklaştırdım. Ses değişimine inanamazsınız. Problemim buymuş. Gerçi bu bilgiyi daha önce edinmiştim fakat şüphe duymuştum. Şimdi gerçekliğini onaylamış oldum. Ben yine de Q acoustics 2020i sipariş verdim 1 şubat gibi gelir. Deneyimlerimi aktarırım. Bu arada sistemi eve aktarmak için oynatıcı arayışına girdim. Raspberry ve astell tipi cihazlar seçeneklerim arasında. Dsd oynatımı önceliğim, bilmiyorum hata mı yapıyorum.
Raspberry işine girersem mevcut Topping d30 umu elden çıkarırım. Şimdilik 25 yaşındaki pioneer a307r amfimden tatminsizlik duymuyorum ama acaba raspberry e amfi de mi dahil etsem diye de düşünmüyor değilim.