Şimdi Ara

YAKINDA ÇIĞIR AÇACAK OLAN VİRÜS! YARDIM EDİN LÜTFEN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun zamandır bilgisayar üzerine işlerdeyim fakat içinden çıkamadığım bir beladayım.

Şahsi bilgisayarıma virüs bulaştı. İnternette benimle birlikte toplam 3. konu bu. İki kişi daha bu virüsten muzdarip.

C-D Disklerini ne kadar biçimlendirsem, ne kadar Safe kipte tarama yaptırsam virüsü silemedim.(BİOS SIFIRLAMA HERŞEY DENENDİ)

Şimdilik konu şöyle şekilleniyor.

3 tarz sıkıntı var.

1 = Hangi siteye girersem gireyim, misal veriyorum donanimHABER.com'a girdim diyelim. Sitenin Ne tarafına basarsam basayım konu başlıkları misal veriyorum, direk "www.adult****.info" sitesine bağlanıyor. Üzücü olan kısmı ailem wireless'dan telefon ile giriş yapıyorlar ve telefonda bulunan chrome ile bir siteye girdiklerinde onlarda bu duruma maruz kalıyorlar.

2 = Bilgisayarım kendini kapatmıyor. Windows=> Kapat dediğim zaman işletim sistemi kendini makine çalışır vaziyette uyku moduna alıyor(Saçmalık ötesi-Microsoft'un beynini yakar bu durum) illaki 6 saniye power tuşuna basılı tutmam gerekiyor. Geçenlerde araştırma yaparken, bir kaç Remove Programı indirdim bazı sıkıntıları gideri. Yinede sitelerdeki problem ve ağa sıçramış olan kit sıkıntı cıkartıyor.

3 = Üst düzey ekran kartı kullanıyorum, artık yazılımına mı sıçradı bilemiyorum. Kasması imkansız olan oyunda (Zaten kasmıyor), 2-3 Saniyelik Görüntü donması(takılması) yaşıyorum. Bu 3. seçenek DONANIMSAL problemde olabilir hepsini test etmedim işimden dolayı pek vakit ayıramadığımdan ötürü..

Modeme mi sıçradı araştırmalara göre Ağ yoluna virüs bulaşımı meşhur bir konu.
    Modeme de format attım(Fabrika ayarlarına dönüş)
    Yine düzelmedi.

Birde Virüste garip olan şey geziniyor bu illet..

Resmen ayakları var yürüyüp gidiyor.

bigün Kullandığım "X" Programında, açtığım zaman karşıma adult içerikler çıkıyor.
    Bigünde kullandığım "y" programında karşıma çıkıyor.

amaki "x" programında varsa "y" programında karşılaşmıyorum..

Yavaş yavaş rövaşa ve gaza gelen bu virüs yayılmaya başlıyor.

KysperSKY-AVG-BİTDefender bu konularda üstün sayılıyor.

AMAKİ BEN BU VİRÜSÜ SİLEMEDİM ARKADAŞIM

Bu arada AVG Virüs Programıyla tarattığımda en önemli virüs olarak BOOTKİT virüsünü buldu.
    İnternette araştırdığımdaysa adamlar nasıl sileceğini söylememiş BOOTKİT hakkında açıklamalar yapmışlar.

-Hatta adamın biri Allah Düşmanımın başına vermesin diyor.

Neyse ONU geçtim.

ALLAH'INI SEVEN DEFANSA GELSİN DE ŞU VİRÜSÜ BİR SİLELİM.

Şuanda bana narin ellerine zahmet eden bilgili arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Allah'ın selamı ve hidayeti üzerinize olsun..

• Yahu nasıl bulaştırıyorsunuz böyle acayip virüsleri anlamıyorum. malum sitelerde dolaşacaksanız da bilinen belli başlı siteler dışında takılmayın.
    Tek çözüm hard format ve hdd ye low level format atmak biosu yeniden kurmak.yapılabilecek başka da bir şey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muneccimPOWER M kullanıcısına yanıt
    Eğer AVG "bootkit" diye tanımlamışsa öncelikle şu sayfaya bir göz atmanızı ve talimatları uygulayarak ilgili programı denemenizi öneririm.http://free.avg.com/tr-tr/remove-win32-bootkit

Eğer bu çözüm olmazsa rootkit, trojan vs gibi zararlı yazılımlar konusunda şimdiye kadar çok iyi sonuçlar aldığım Comodo Cleaning Essentials belki çözüm olabilir.

Bu adresten indirip kullanabilirsiniz:https://www.comodo.com/business-security/network-protection/cleaning_essentials.php İndirmeden önce yuarıdaki menüden işletim sisteminize uygun (32bit veya 64bit) seçimi yapmayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuksek -- 9 Ocak 2015; 2:31:12 >

• çözülmeye çözülür fakat anlaşılan ruslar ile iyi akrabalık ilişkisine girişmişsin onlarda sana akraba kıyağı yapmışlar ilk önce usb' den çalışan Windows edineceksin kendine yedeklerini kurtarmak için ve malum virüs sorunu yaşanan bilgisayardaki tüm verilerini dışarı çıkartacaksın.

http://www.easyuefi.com/wintousb/index.html

bu yazılım ile usbden çalışan Windows işletim sistemi yapabilirsin kendine.

daha sonra redhat yada süse gibi Linux dağıtımları ile diski komple kazı ve yeniden bölüm oluştur oluşan bölümü asla fat, fat32, ntfs olarak biçimlendirme Linux sistemlerine özgü olan dosya biçimlendirmesini kullanarak biçimlendir ve kurulumu bitir. daha sonra Windows dvd' si ile tüm bölümleri sisl yeniden oluştur tabi bu esnada adsl modem kapalı olsun açma Windows kurulumu tamamlandıktan sonra hiç yedek diskini sisteme bağlamadan antivirüs kur kaspersky yada panda 2015 sonra modemi aç ve internete bağlan eğe bir anormallik yok ise sorun düzelmiştir yedeklerini döndükten sonra yine hortlarsa artık virüsü bulup sileceksin yada yedeklerine elveda diyeceksin iş biter. Linux işletim sistemi ve dosya sistemi virüs ile etkilenmediği için virüsün faaliyetleride son bulmuş olur.

• Ama iyi güldüm he. Tavsiyeler şeytan çıkartır gibi mübarek.

Ben ise Combofix'i dene diyeceğim şimdi ayıp olacak
  • geçmiş olsun görev yöneticisine baktınız mı? enteresan exe dosyası falan
    http://processhacker.sourceforge.net/ indirin güzelce bir kontrol edin özellikle bahsettiğiniz adult içerik açıldığı zaman kontrol edin bakalım ortaya ne çıkacak daha sonra dosya konumunu açın önce yerini bir tespit edelim.
  • hocam bu virüs bana da bulaştı. tek caresi var. sana önerilen programların hiç birisni kurup vakit kaybetme hiç bir pro care olmaz emin ol.. yapman gereken şu. evde kullandağın modem e kaç tane cihazla bağlanıyorsan hepsine format at (telefon tablet bilgisayar). . sonra modemi kur. geçmiş olsun.. bu kadar basit hiç bir pro ile ugraşma inan.. vakit kaybı oluyor. virüs modem üzerinden tüm cihazlara geçiyor. format atılmayan cihaz kalırsa o cihaz tekrar modem üzerinden yayıyor.. bunu aklında tut.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam @taptazesut haklı. forumda gezinirken görmüştüm. formatla temizlenmeyen virüsü combofix ile temizliyorlardı
  • muneccimPOWER M kullanıcısına yanıt
    Combofix candır.Güçlü yazılımdır trojen ve virüsleri temizleyebilir.BİR DENE DERİM .
  • Destekleriniz için teşekkür ederim.

Başka bir işletim sistemiyle biçimlendirmeyi denedim(Win8) fakat biçim modu win7 ile aynı olduğu için yine sıkıntı yaşıyorum.

Evdeki 2 laptop + deskopumu şimdi XP ile biçimlendiriyorum.

Win8 kurdum yine aynı.

Şöyle bir durum var aklıma yatıyor gibi biraz.

Bu anakartımın üzerinde MEMOK denilen tuş var.( Rami Anakart'a tanıtıp kaydettiriyor)

Bi gün ne işe yarıyor acaba diye pcyi resleyip uzunca bir süre bastıktan sonra işlemi tamamladım.

Acaba Virüs Ram'de veya kaydettiği dizinde mi orası kafa karıştırıcı.

Arkadaşımın dediği gibi modemi Offline edip bütün makinalara yeniden işletim sistemi kuracağım.

(Bu arada Kyspersky-Avira-Awast-Microsoft Essential-Nortron-Combofix-Drakula-Asquared- ALL Malware programlarının hiç biri virüsü tespit edemedi)

Birde Awast ile boot taraması yaptım DOS ortamında yine bir virüs bulamadı.

Ya tek çare verdiğiniz desteklere uyup bir verim alacağım yada bu virüsle yaşamayı alışıp, engelleyeceğim.

Bir de şuana kadar Modemi sürekli fabrika ayarlarına döndürdüm ama sizce bu virüsü siliyor mudur?

(Silmiyor sanırım yani mantığımada uymuyor. Fabrika ayarları Chip verileri silmiyor, sadece location ayarlarını yeniden yapılandırıyor diye düşünüyorum. Ya bu modemi çöpe atacam yada biçimlendiricem(Biçimlendirmeyi bilmiyorum :D ))

DEFANSA GELEN ARKADAŞLAR TEŞEKKÜRLER :)

• RRRRREEEZZZZZ BEYLER SANIRIM PROBLEMİ HALLETTİM AKŞAM NASIL YAPILDIĞINI ANLATACAĞIM XP'DE bi problem görünmüyor şuan. SIKINTI MRB OLABİLİR. AKŞAM WİN7 Kurduktan sonra herşey belli olacak. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.