Herkese merhaba Bu sene burslu olarak son tercihim Yakındoğu üniversitesi hukuk fakültesi geldi.Gidip gitmemek arasinda cok kararsizim.Bu konuda ne yapılır yorumlarinizi bekliyorum
up
Girne Amerikan tam burslu hukuk kazandım hocam. Ben gidiyorum. Siz niye gitmekte tereddüt ediyorsunuz?
Şimdi ilk olarak maddi olarak.Daha sonra kıbrıs üniversitelerinin eğitimi ve okuldaki öğrenci profili beni çok endişelendiriyor.Birçok kişiyle iletişime geçtim memnun olanda var olmayan da var. Tabiki birde barınma koşulları var yurtların iyi olmamasına rağmen pahalılığı aynı zamanda kiraların pahalılığı kafamı çok kurcalıyor
MoszonM
kullanıcısına yanıt
Şimdi doğruyu söylemek gerekirse kıbrıs biraz pahalı. Pahalılıkta İstanbul gibi. Öyle düşün. Üniversite eğitimi kaliteli ama senin dediğin gibi öğrenci profili sıkıntılı. Yani alacağın eğitim bu sonradan açılan devlet üniversitelerinden alacağın eğitimden daha kalitelidir. Bu bir gerçek. Eğitim kadrolarına bakarsan anlarsın. Ama insanların aklında da kıbrıs algısı var onu da söyleyeyim. Keşke gitmek istediğinden emin olmadığın için yazmasaydın da tekrar hazırlansaydın. Şimdi gitmeyip hazırlansan kırık obp yle zor olur. Ama forumda kırıkla marmara hukuku kazanan arkadaş vardı. Yani imkansız değil. Tüm bunları göz önünde bulundurarak senin için en iyi tercihi yapman lazım.
Yani hazırlanmak aklımda zaten düşük bir obp ile sınava girdim kirilmasindan fazla korkmuyorum yariyolda vazgecmekten korkuyorum.Bide bu son senelerde yaşanan denklik sorunları var.Genel bir sorun olmasa da böyle bir olayın olması dahi tedirgin olmaya yeter.Böyle bir tercihte son birakacgunum zaten
MoszonM
kullanıcısına yanıt
Denklikte sıkıntı çıkmaz çünkü yök'e bağlı. Yani Türkiye'deki herhangi bir vakıfla onun arasında fark yok diploma manasında. Hatta Kıbrıs'tan mezun olupta hakim ve savcı olanları dahi duydum. Hazırlanmakta tamamen size kalmış. Kendinizi en iyi siz tanırsınız.
Kac binle girdin
MoszonM
kullanıcısına yanıt
Ya anlam veremiyorum, madem pahalı madem eğitim kalitesi kötü niye yazıyosun abi?! istemedikleri yerleri yazıyorlar tercihlerine kaza bela gelince de zırlıyorlar. Az bile
MoszonM
kullanıcısına yanıt
Ayrıca 4 yıl kıbrısta yaşadım. Kuzenim Lefke Avrupa'da hukuk okuyor. Aylık +1.000tlyi gözden çıkar. içtiğin su bile +2tl (pet şişe)
Açıkta kalma korkusuyla yazdığım yerler okulu kotulemiyorum ama kibrisin pahalılığı var sıkıntı burada ha diyeceksin sıkıntı niye yazdın orada haklısınız fakat insanın kararlari duyguları anlık değişimlere bile maruz kalabiliyor bundan 1 ay önce asla hazırlanmam derken suan aklimdan geçiyor.
Sırf adından gidilmez dünya kadar avukat var zaten bitirince sıkıntı
Dediğiniz gibi bir dünya avukat var ve hala bu süreçte bir çok hukuk öğrencisi var.Artık okul adından ziyade kişinin kisisel gelişiminin onu öne çıkaracağını düşünüyorum.Yani avukatlikta ne kadar okulun adına bakılır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme