Şimdi Ara

yakıt gerektirmeyen kuvvet makinesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
0
Favori
8.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam naptın sen, arkadaş denize değil dereye jeneratör bağlıyormuş

ama yararlı bilgiler için teşekkürler (gerçi ben bişey anlamadım ama)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrolsuz_guc -- 19 Aralık 2006; 10:38:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: msurucu

Elegant Universe belgeseli online olarak ve ücretsiz (ama ingilizce) şu adresten yasal olarak izlenebilir.

http://www.pbs.org/wgbh/nova/elegant/program.html

Çok güzel bir kaynak. Paylaşım için teşekkürüler msurucu
  • o zaman bilemem, normal elektrik üretimidir o .

Benim yazdıklarım daha teknik bir olay , karadenizin 200 metre altında H2S (hidrojen sülfür) bulunmaktadır.Bu çok büyük bir atıl enrji demektir. Belirli derinlikten su fabrikaya pompalanarak içinden h2 gazı ayrıştırılabilinir.H2 belirtiğim yöntemler kullanılarak tehlikeli sülfür gazı da çökeltilebiliniyor.Sonra bu hidrojen gazını ister depolar satarsınız , ister yakar ve jeneratör vasıtasıyla elektrik üretirsiniz.İsterseniz fuel cell teklolojisi ile elektrik üretip satabilirsiniz.Çok akıllı ve hazır petrol gibi kaynak suyun dibinde yatmakta .Ben uzun süredir bu konuya vurugu yapıyordum , birileri neden ilgilenmiyor diyerekten.Mesajı görünce yatırımcılar işe başlamıştır diye detaya daldım biraz , kusura bakmayın.

Millet devri diam makinasıyla uğraşacağına ,gözümüzün dibinde yatan hazır kaynaktan yararlanmıyorlar ne yazık ki .Ne gerek var bir sürü alakasız enerji kaynağıyla uğraşmaya , anlamıyorum. Neyse her koyun kend bacağından asılırmış.

Ama ilgilenenler var ise bir tesis yaparak paraya para demezsiniz bilesiniz.Şu anda bu konuyu detaylı bilen pek de kişi yok zaten.Bas karadeniz suyunu tesisi gönder tekrar denize al içindeki hidrojeni , tepe tepe kullan

quote:

hocam naptın sen, arkadaş denize değil dereye jeneratör bağlıyormuş

ama yararlı bilgiler için teşekkürler (gerçi ben bişey anlamadım ama)

• bilgisayar işinden anlayanlar yardımcı olurlarsa bizim bilgisayar sistemi bir şekilde engelliyor bu video dosyalarını.Ben artık yaşlandım (her ne kadar kabul etmesek de)sanırım , teknoloji hızlı ilerliyor , nasıl aşacağız bu sistemleri

quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

quote:

Elegant Universe belgeseli online olarak ve ücretsiz (ama ingilizce) şu adresten yasal olarak izlenebilir.

http://www.pbs.org/wgbh/nova/elegant/program.html

Çok güzel bir kaynak. Paylaşım için teşekkürüler msurucu

• Vezir anlattığın olay masraflı olur, hemde çok masraflı 3 tane reaktörü nerden nasıl buluruz.
    O sayfadaki filmi izlemen için quicktime veya real player programın olması lazım.
  • reaktör denilen şeyler ısı kaynağı altı üstü ,pajhalı değillerdir bir sürü yöntem var heat exchanger de kullanılabilmekte.Çok detay var fuel cell yaparsanız onun atık ısısından birinci cycle döngüsü yapılabiliyor.Uzun iş ama milyon dolar harcamayı göze alırsanız uzun vadede bir beş kazanırsınız.
    reheating işlemi reaktor denilen sitemde yapılmakta

Several methods of reheating are used in industry:

Hotgas bypass: which involves mixing the two process gas streams from the process gas cooler (cold gas) and the bypass (hot gas) from the first pass of the Wasteheat boiler.
    Indirect Steam reheaters: the gas can also be heated with high pressure steam in a heat exchanger.
    Gas/Gas Exchangers: whereby the cooled gas from the process gas cooler is indirectly heated from the hot gas coming out of an upstream catalytic reactor in a gas-to-gas exchanger.
    Direct-fired Heaters: fired reheaters utilizing acid gas or fuel gas, which is burned substoichiometrically to avoid oxygen breakthrough with can damage Claus catalyst.

quote:

Orjinalden alıntı: kryeck

Vezir anlattığın olay masraflı olur, hemde çok masraflı 3 tane reaktörü nerden nasıl buluruz.
    O sayfadaki filmi izlemen için quicktime veya real player programın olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 19 Aralık 2006; 18:24:04 >

• Yakıt gerektirmeyen makine kadar ekzantirik bir fikir olmasa da Vestel, hidrojen ve bor kullanarak pillerin şarj edilebildiğini ve önümüzdeki şubat-mart aylarında piyasaya çıkaracaklarını iddia etmiş. Bence bu da üzerine durulabilecek bir konu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

Manyetizma, kütle çekim gibi konular fiziğin hala tam bir cevap bulamadığı şeyler. Ama varolan teoriler hakkında bir fikir edinmek istiyorsan 'Elegant Universe' belgeselini izlemeni öneririm Basit anlatımlı, kuantum kavramını çerez kıvamına getirip sunan bir belgesel. Tabi ki fazla derin bir içerik bekleyenleri tatmin etmeyebilir. Ama bu konuları hep merak edip araştırma fırsatı (veya sabrı) bulamamış insanlar için çok güzel bir bilgi kaynağı.

+1

Columbia Üniversitesi'nden fizikçi Brian Greene'in anlatımıyla, çok iyi hazırlanmış bir kaynak.

• Evet , daha önce de bahsetmiştim .Hidrojen enerji kaynagı, bor da enerji taşıyıcısı olarak kullanılmakta.Aynen ni-cd pil gibi düşünün .Bor burada ni-cd pil gibi sabit kalmakta , hidrojen de elektrik enerjisi gibi sistemi sarjk etmek için kullanılmatadır. Farkı ise hidrojen sistemden çekildikten sonra yakıt pili(fuel cell) den geçmeden elektrik enerjisine dönüşemeyecektir.kombine sistem yapılmakta ve minyetürleştirilmektedir. Bu teorileri 15 sene önce üretik ama daha yeni fikir buluyor .Geç kalınsa da yine çok iyi bir gelişme.

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Yakıt gerektirmeyen makine kadar ekzantirik bir fikir olmasa da Vestel, hidrojen ve bor kullanarak pillerin şarj edilebildiğini ve önümüzdeki şubat-mart aylarında piyasaya çıkaracaklarını iddia etmiş. Bence bu da üzerine durulabilecek bir konu.

• Vestelin pilinin açıklandığı röportajda, erke için ne düşünüyorsunuz sorusuna Vestelden gelen yanıt, konuyu küçümsemeyin, gelişmeleri izleyin şeklindeydi gazetede. Bilginize.
  • evet duyduk bunu ancak yakıt pili işi bizim bulduğumuz birşey değil ki, çok eski konu hatta geçmişi apollo uzay çalışmalarına kadar uzanıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: tikita

Vestelin pilinin açıklandığı röportajda, erke için ne düşünüyorsunuz sorusuna Vestelden gelen yanıt, konuyu küçümsemeyin, gelişmeleri izleyin şeklindeydi gazetede. Bilginize.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

evet duyduk bunu ancak yakıt pili işi bizim bulduğumuz birşey değil ki, çok eski konu hatta geçmişi apollo uzay çalışmalarına kadar uzanıyor.

quote:

Vestelin pilinin açıklandığı röportajda, erke için ne düşünüyorsunuz sorusuna Vestelden gelen yanıt, konuyu küçümsemeyin, gelişmeleri izleyin şeklindeydi gazetede. Bilginize.

Vezir, neden herşeye bi kulp takıyorsun? adamlar yakıt pili yapmış işte.. yapmasınlar mı yani?
    hem burada Vestelin belirttiği, erke'nin küçümsenmemesi gerektiğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellci -- 21 Aralık 2006; 10:14:52 >
  • Sayın Dellci size katılıyorum,neden bir şey yapmaya çalışanlar küçümseniyor,adam belki onu yapmaya çalışırken başka bir şey öğrenecek yapacak,belki ekonomiye katkı sağlanacak,her şey ilkel olarak başlıyor daha sonra geliştiriliyor,Honda'yı kim kurmuş biliyormusunuz,bir motor tamircisi böyle bir fikri olduğunu bölgesindeki ileri gelenlere anlatmış onlarda desteklemiş,Honda doğmuş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fizik72

Sayın Dellci size katılıyorum,neden bir şey yapmaya çalışanlar küçümseniyor,adam belki onu yapmaya çalışırken başka bir şey öğrenecek yapacak,belki ekonomiye katkı sağlanacak,her şey ilkel olarak başlıyor daha sonra geliştiriliyor,Honda'yı kim kurmuş biliyormusunuz,bir motor tamircisi böyle bir fikri olduğunu bölgesindeki ileri gelenlere anlatmış onlarda desteklemiş,Honda doğmuş...

Peki Honda'yı kuran bu zat, o zamana kadar hiç bilinmeyen ve dönemin bilinen fizik kanunlarının açıklayamadığı neyi kullanarak ne icat etmiştir? Honda bilinen hangi kanunları tersyüz edecek şeyleri barındırıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm
    Peki Honda'yı kuran bu zat, o zamana kadar hiç bilinmeyen ve dönemin bilinen fizik kanunlarının açıklayamadığı neyi kullanarak ne icat etmiştir? Honda bilinen hangi kanunları tersyüz edecek şeyleri barındırıyor?

Fizik kanunlarını tersyüz eden yok. Öyle bir iddiası olan da yok.
    Basın açıklamasında belirtiyor zaten.
    "Buluşun dayandığı bilimsel esaslar bilinen fizik kaidelerinin bazılarını içine almakla birlikte bu kaideleri genişletmektedir."
  • Kimseye kulp takmaya çalıştığım yok, o sizin kuruntunuz olabilir.Firmalar ne yapacaklarını açıklamışlar biz de hangisinin olabileceğini hangisinin olamayacağını TEKNİK yönden açkıkladık.Sizin olaya bakışınız beni ilgilendirmez,bekler görürsünüz.ama benim beklemeden ggördüğüm ve tahmin edebileceğim çok şey var.

quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

quote:

Orjinalden alıntı: vezir

evet duyduk bunu ancak yakıt pili işi bizim bulduğumuz birşey değil ki, çok eski konu hatta geçmişi apollo uzay çalışmalarına kadar uzanıyor.

quote:

Vezir, neden herşeye bi kulp takıyorsun? adamlar yakıt pili yapmış işte.. yapmasınlar mı yani?
    hem burada Vestelin belirttiği, erke'nin küçümsenmemesi gerektiğidir.

• küçümsenen bir firma veya buluş da yok, (zaten ortada birşey de yok) , bu olayda YENİ diye adlandıralacak bir fikirin de olduğunu düşünmüyorum ,bunu anlayın yeterli.
    Artık tamirci mantığıyla birşeyler beklemenin çoktan zamanı geçti, iyileştirme olarak birşeyler olabilir belki ama enerjiye bakışımızı değiştirecek bir buluş yapabilmek o kadar da tesadüfi değildir.

quote:

Orjinalden alıntı: fizik72

Sayın Dellci size katılıyorum,neden bir şey yapmaya çalışanlar küçümseniyor,adam belki onu yapmaya çalışırken başka bir şey öğrenecek yapacak,belki ekonomiye katkı sağlanacak,her şey ilkel olarak başlıyor daha sonra geliştiriliyor,Honda'yı kim kurmuş biliyormusunuz,bir motor tamircisi böyle bir fikri olduğunu bölgesindeki ileri gelenlere anlatmış onlarda desteklemiş,Honda doğmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 21 Aralık 2006; 12:59:02 >

• ''Bilim insanlarının, enerji olmaksızın enerji elde edilmesinin mümkün olmadığı yolundaki açıklamaları doğrudur. Basın açıklamamızda belirtildiği üzere bu buluşun bilimsel açıklaması mevcut bilgiler ile yapılamamaktadır. Buluşun dayandığı bilimsel esaslar bilinen fizik kaidelerinin bazılarını içine almakla birlikte bu kaideleri genişletmektedir. Doğada var olan ancak mevcut sistemler ile faydalanılamayan bir enerji kaynağı, Erke dönergeci metodunda maddenin atalet özelliği kullanılarak güç alınabilir bir hale getirilmektedir. Enerji yoktan üretilemez. Ancak varolan bir enerji başka bir enerjiye dönüştürülür. ''

''Buluşumuz, asra yön verecek ve bilim dünyasında çığır açacak bir buluş olduğundan ne denli bir gizlilik ve emniyet gerekliliğine ihtiyaç duyulduğunu kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Bu buluşun önemi düşünüldüğünde ve algılandığında yapılan açıklamaların neden bu ölçüde sınırlı olduğu anlaşılacaktır. ''

''Erke dönergeci sistemi ile çalışan ilk ürün olarak seçtiğimiz ve herhangi bir yakıt gerektirmeyen elektrik üreteci 2007 yılında halkımızın kullanımına sunulacaktır.''

bu alıntılar erke firmasının sitesinden alınmıştır.Yakıt gerektirmeyen derken yakıtı nasıl anladıkları bir soru işaretidir.
    Asra yön verecek derken daha önce gündeme gelmemiş YENİbir fikir olduğunu anlamaktayım .Yeni fikrin ne olduğunu göreceğiz.(yakıt pilleri ve değişik kullanımları yeni bir fikir değildir)
    Bilim dünyasında bir çığır açacak buluşun prensiplerinin ve kabaca çalışma metodunun açıklanması ÇIĞIR açmanın şartlarından biridir.Bilimde gizlilik olmaz , yöntem ve usulde olabilir bu konular .

maddenin atalet özelliği diye bahsedilen konu nedir, maddenin en büyük atalet enerji değeri E=m xc 2 dir. Bu enerji mi kasdediyor, yoksa bilinmeyen bir atalet özelliği mi bulunmuş. Netlik yok ,saptırmaya açık laflar edilmiş.

Bütün bu ana açıklamalar ve olayın medyaya yansıması dolayısıyla ben kendi adıma olayı ve buluşları neyse kaale alamıyorum.Kusara bakanlar varsa detay versinler , daha inanadırıcı olur.Yoksa olay dinlerdeki bitmeyen tartışmalar gibi uzar gider.

Bilimde kesinlik tutarlılık ve çözüm vardır , bu kesinlik karşısında sonunda herkez yola gelir.Hiç merak etmeyin .Kesin şeyleri ,ancak diğer kesin bir başka gerçekle yok sayabilirsiniz.Çözüm nedir, mesele burada

• quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

Fizik kanunlarını tersyüz eden yok. Öyle bir iddiası olan da yok.
    Basın açıklamasında belirtiyor zaten.
    "Buluşun dayandığı bilimsel esaslar bilinen fizik kaidelerinin bazılarını içine almakla birlikte bu kaideleri genişletmektedir."

Birincisi; Honda'yı kuran kişinin durumuyla anlatılmak istenen şeyin, mevcut konudaki tartışmalarla alakasının kurulmasını istemiştim. Honda örneğinin veriliş amacı nedir? ERKE'ye bir atıfta bulunmamıştım. Karıştırmayın.

İkinci olarak; bir yandan...

...böyle bir açıklama var iken diğer taraftan aynı basın açıklamasının içinde...
    "bu buluşun bilimsel açıklaması mevcut bilgiler ile yapılamamaktadır"

...gibi bir cümle geçmekte.
    Nasıl yani!

• Sayın Redstorm,Honda örneğini veriş amacım yeni fikirlerle projelerle ortaya çıkan kişilerin önyargısız küçümsenmemesi gerektiğini anlatmak için,yoksa burda ki örneklerle ilgisi olmayabilir...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.