Şimdi Ara

Yakıt Sarfiyatını Azaltan Buluş..! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
7.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Arif
    quote:

Orijinalden alıntı: mert107
    quote:

Orijinalden alıntı: boraycan
    quote:

Orijinalden alıntı: GingerMan
    quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex
    Başlıktaki ''İnovasyon'' kelimesinin ''Buluş'' olarak değiştirilmesini talep ediyorum.Ayrıca ''İnovasyon'' değil,''İnnovasyon''dur doğrusu..Kullanılmasını tasvip ettiğim bir kelime değil.Başarılar..

Uyari icin tesekkurler. Simdilik "bulus" olarak duzelttim. Bilgisayarima gecince "s" yi de duzeltirim:)
    Inovasyon kelimesine hic deginmemekte fayda olabilir, zira konumuzun tamamiyle degisme ihtimali var:) selamlar

bu ürünü bu forumda taner göde kullanmalı bence taner göde ile görüşün eğer kabul edip aracına koyar ve iddia ettiğiniz sonuçları buraya yazarsa evi barkı satıp o ürünün distribütörü olun
    taner gödenin söylediği noter tastiğinden daha geçerlidir bu forumda ha unutmadan bu durum benim içinde geçerli

Taner abi beyaz güvercinine toz kondurmaz harici...

Taner Abi aracının radyatörüne ne idüğü belirsiz bir sıvıyı ekler mi sizce Ben bile eklemem, bizim araca da yetkili servis personelinden başkası dokunamaz. Sıvı mıvı ekleyemez
    Dün de sıcak fırsatlarda benzer bir konu vardı, konu uçmuş :)
    Bu konuya mesaj yazmak için evdeki bilgisayarımda sayfası 10 gündür açık ama 19000 mesaja yakın paylaşımda bulunan ben burada yazacağım mesaj için kullanacağım sözcükleri kimseyi üzmeden, kalp kırmadan ve hayal kırıklığına uğratmadan bir türlü bir araya getiremedim. PM'leri cevapladıktan sonra tekrar konuya el atmaya çalışacağım.

Ancak bir önizleme olarak şunu ifade edeyim: Radyatör Suyu ve Motor Yakıt Tüketimi arasında mekanik, organik ve sistematik bir bağ, ikişki, ilinti, yakınlık ya da benzer bir hukuk oluşturamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Taner Abi aracının radyatörüne ne idüğü belirsiz bir sıvıyı ekler mi sizce Ben bile eklemem, bizim araca da yetkili servis personelinden başkası dokunamaz. Sıvı mıvı ekleyemez

Dün de sıcak fırsatlarda benzer bir konu vardı, konu uçmuş :)

Bir de şöyle bir durum var:

2000 Yılında SEAT Toledo aracımı alana kadar şahsen sahip olduğum ya da ailecek sahip olduğumuz motorlu araçların tümünün radyatör kapağını depo kapağından daha sık ve çok açım ve kapatmışımdır. ŞAHİN, TEMPRA, KARTAL... Bunların radyatör suyu çamur gibi olur, genleşme kabını söker, içine çakıl taşı koyup iyice çalkaladıktan sonra durulayıp iyice temizler ve tekrar kullanırdık.

Motorun içi lağım gibi kirliydi.

SEAT Toledo'yu aldıktan sonra bu olayların hepsi birden bitti. Tam 8 yıl boyunca kullandığım iki SEAT Toledo'nun radyatör suyu HİÇ KİRLENMEDİ ve ben de üzerine HİÇ EKLEMEDİM. Ayrıca 4 yıl kullandığım VW Passat'ın da aynı şekilde radyatör suyu kapağını HİÇ AÇMADIM. FIAT Grande Punto'nun radyatör suyu LPG takıldığı ve sensör bağlantısından az da olsa bir süre damlattığı için çay fincanı kadar ekledim, o kadar.

Araçlarıma "sıvı ekleme" olayı böylece sona ermiştir. Eskiden fren hidroliği, direksiyon hidroliği, akü suyu, motor yağına bakardım, şimdi sadece motor yağına bakıyorum, o da nadiren. Fren hidroliği eskisi gibi eksilme yapmıyor, direksiyon elektrikli oldu, akü tam bakımsız...

• komik....
  • arkadaslar cumartesi gunu urunu teslim aldim bilgilerinize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

arkadaslar cumartesi gunu urunu teslim aldim bilgilerinize...

SeKSandDoRT, gerçi üstte okumuşsunuzdur ama..:

1-) ürünü radyatör sıvısına genleşme tankından ekleyeceksiniz (min.-max. seviyeye dikkat, gerekiyorsa radyatördeki bir miktar sıvıyı öncelikle şiringa tarzı birşeyle çekip dışarıya dökün lütfen).
    2-) Motor soğukken ekleme işlemini yapıyorsunuz (ekleme öncesi şişeyi iyice çalkalayın).
    3-) Ürünü kullanmadan önce gerekli testleri yapmayı unutmayın lütfen.
    4-) Aynı testleri ürünü kullandıktan sonra da yaparak sonuçları bizimle paylaşın lütfen.

hadi hayırlısı:)

selamlar
  • quote:

arkadaslar cumartesi gunu urunu teslim aldim bilgilerinize...

günaydın merakla sonucu bekliyoruz kolay gelsin inş ALLAH olumlu sonuç çıkar.
  • Yol pc nizdeki yakit tuketim degerini bindelikleri gosterecek sekilde ayarlamayi unutmayin :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

Yol pc nizdeki yakit tuketim degerini bindelikleri gosterecek sekilde ayarlamayi unutmayin :))

• bekliyoruz.
  • arkadaslar ozur dilerim gecikme icin, aracima kalibrasyonu yapilmis hic kullanilmamis bi makinede olcum yaptirdim (gerekli evraklar tamamlanmadigindan emisyon pulu veremiyorlar), motor normal calisma sicakligina ulasmisti, karsilastirma acisindan ve yanlisliklari bertaraf edebilmek icin ilk once aracima ait 2 sene once ki verileri paylasiyorum.

KATALIZOR YOK-TEST ORTAMI ROLANTI
    CO - 0.02
    CO2 - 13.49
    HC - 0
    O2 - 1.3
    LAMBDA - 1.07

BUGUNKI YAPTIRMIS OLDUGUM EMISYON TESTI
    KATALIZORLU - ROLANTI
    LAMBDA - 1.055
    CO - 0.004
    CO2 - 13.89
    HC - 55 ppm
    O2 - 1.15
    COcor - 0.004

HIZLI ROLANTI
    LAMBDA - 1.017
    CO - 0.097
    CO2 - 14.35
    HC - 68 ppm
    O2 - 0.48
    COcor - 0.101

TOPLAM SONUC
    ROLANTI CO - 0.50

HIZLI ROLANTI CO - 0.30
    LAMBDA = 0.97-1.03

SONUCLAR TAMDA MEHMET BEYIN ISTEDIGI GIBI DETAYLI VE IYI BIR MAKINEDE YAPILDI,

BU OLCUMLER ALINDIKTAN SONRA MOTORCUYA GITTIM, RADYATORU KOMPLE BOSALTTIRIP YIKATTIKTAN SONRA, YENI ANTIFRIZ VE SU EKLENDI, YAPACAGIMIZ ISLEMIN EN DOGRU SEKILDE SONUCLANMASI ICIN BOYLE YAPTIM, SISTEM SOGUYUNCA ARTIK SIVIYI SISTEME KOYUP 500 KM YOL YAPMAMI BEKLEYECEGIZ, ONDAN SONRA YINE EMISYON DEGERLERINI BURAYA YAZACAGIM ...

• beklemedeyim ........
  • heyecanla bekliyoruz kolay gelsin
  • quote:

arkadaslar ozur dilerim gecikme icin, aracima kalibrasyonu yapilmis hic kullanilmamis bi makinede olcum yaptirdim (gerekli evraklar tamamlanmadigindan emisyon pulu veremiyorlar), motor normal calisma sicakligina ulasmisti, karsilastirma acisindan ve yanlisliklari bertaraf edebilmek icin ilk once aracima ait 2 sene once ki verileri paylasiyorum.

KATALIZOR YOK-TEST ORTAMI ROLANTI
    CO - 0.02
    CO2 - 13.49
    HC - 0
    O2 - 1.3
    LAMBDA - 1.07

BUGUNKI YAPTIRMIS OLDUGUM EMISYON TESTI
    KATALIZORLU - ROLANTI
    LAMBDA - 1.055
    CO - 0.004
    CO2 - 13.89
    HC - 55 ppm
    O2 - 1.15
    COcor - 0.004

HIZLI ROLANTI
    LAMBDA - 1.017
    CO - 0.097
    CO2 - 14.35
    HC - 68 ppm
    O2 - 0.48
    COcor - 0.101

TOPLAM SONUC
    ROLANTI CO - 0.50

HIZLI ROLANTI CO - 0.30
    LAMBDA = 0.97-1.03

SONUCLAR TAMDA MEHMET BEYIN ISTEDIGI GIBI DETAYLI VE IYI BIR MAKINEDE YAPILDI,

BU OLCUMLER ALINDIKTAN SONRA MOTORCUYA GITTIM, RADYATORU KOMPLE BOSALTTIRIP YIKATTIKTAN SONRA, YENI ANTIFRIZ VE SU EKLENDI, YAPACAGIMIZ ISLEMIN EN DOGRU SEKILDE SONUCLANMASI ICIN BOYLE YAPTIM, SISTEM SOGUYUNCA ARTIK SIVIYI SISTEME KOYUP 500 KM YOL YAPMAMI BEKLEYECEGIZ, ONDAN SONRA YINE EMISYON DEGERLERINI BURAYA YAZACAGIM ...

Ben esimin arabasiyla test icin oyle iyi bir emisyon degerleri olcum cihazi bulamistim.. Supersiniz!!!

Eger mumkunse urunu test etmeden once, adapazari yada en azindan izmit'e git gel yapip yakit sarfiyat sonuclarini buradan paylasabilmeniz mumkunse cok iyi olur.

Eger durumunuz da musaitse, bir sonraki gun sabahtan radyator katki sivisini ekledikten sonra yine ayni yolu benzer arac kullanim sekliyle yapabilirseniz (ayni yerlerde benzer yavaslama-hizlanma, sabit hiz uygulamasi vb) yakit sarfiyati sonuclarini cok daha net gorme imkanimiz olur. Mumkunse tabii..:)

Bunlarla birlikte, yine ust sayfalarda yazdigim egzosttan mendil testi, arac kokusundaki degisiklik, cekisin artmasi gibi konularda da olcebildiginiz ve/veya hissedebildiginiz degisiklikleri de kontrol edebilmeniz halinde testi tam anlamiyla yapmis olursunuz. Ama tabii dedigim gibi durumunuz buna elveriyorsa..

Cok tesekkurler. Sizin gibi bir denek'e denk geldigim icin cok mutlu oldum:) Sonuclari ben de en az diger arkadaslar kadar merakla ve sabirsizlikla bekliyorum.

Selamlar

• partner tepee 1.6 hdı yol bilgisayarlı aracım var.denek olabilirim.

heyecanla takip ediyoruz.
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza_88

partner tepee 1.6 hdı yol bilgisayarlı aracım var.denek olabilirim.

heyecanla takip ediyoruz.

Oncelikle SeksandDort'un sonuclarini gormek faydali olabilir. Yanlis anlamadiysam, kendisi bu test icin cok ideal bir surucu.

Eger bir aracta daha deneyecek olursak, bu aracin dizel veya benzinli ama muhakkak otomatik vites bir araba olmasini tercih etmek daha mantikli olabilir.

Bu arada, dun bir arac aldim kendime, haftaya teslim alacagim insallah. Onda da ayrica test edecegim urunu ama..

SEKSandDORT; o test cihazi neredeyse ben de o cihazda emisyon testi yaptirmak istiyorum. Eger mumkunse bana o cihazin oldugu servisin iletisim bilgilerini verebilir misiniz lutfen?

Tesekkurler, selamlar
  • yapamiyacagim sey icin soz vermek istemiyorum, ama bahsettiginiz testleri yapabilmek icin hem vakit (malum calisan insanlariz) hem nakit lazim, nakit kismi tabiki saka, aracimda eksikligini hissettigim cok onemli bi donanim yok malesef, hiz sabitleme, aracim otomatik vites olmasina ragmen, bu durumda ayni hizda ayakla ne kadar gidebilirim ki, yapacagim yol testi gercekci olmaz, keske cruise control olsaydi, cok iyi olurdu, en azindan olcumu tuzla-bostanci arasinda sahil yolunda yapardim iki tur atardim sizin icin ...

ama dediginiz gibi araci dinlemeye calisiyorum, hissetmeye calisiyorum, farkliliklari tespit etmeye calisiyorum, bunlar zaten belli mesafeyi katetikce ortaya cikacak, ayri ayri yazacagim ...
  • radyatöre koyunca az yaktıracaksa biz de koklayalım şunu, vitamin niyetine dinçlik vermez mi
  • quote:

yapamiyacagim sey icin soz vermek istemiyorum, ama bahsettiginiz testleri yapabilmek icin hem vakit (malum calisan insanlariz) hem nakit lazim, nakit kismi tabiki saka, aracimda eksikligini hissettigim cok onemli bi donanim yok malesef, hiz sabitleme, aracim otomatik vites olmasina ragmen, bu durumda ayni hizda ayakla ne kadar gidebilirim ki, yapacagim yol testi gercekci olmaz, keske cruise control olsaydi, cok iyi olurdu, en azindan olcumu tuzla-bostanci arasinda sahil yolunda yapardim iki tur atardim sizin icin ...

ama dediginiz gibi araci dinlemeye calisiyorum, hissetmeye calisiyorum, farkliliklari tespit etmeye calisiyorum, bunlar zaten belli mesafeyi katetikce ortaya cikacak, ayri ayri yazacagim ...

Urunu radyator suyuna koydunuz mu acaba?

Eger urunu kullanmaya basladiysaniz yapabildiginiz olcumlere razi olacagiz mecburen:)

Ama urunu henuz kullanmaya baslamadiysaniz, alternatif bir onerim olacak..

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FormulaX Store -- 8 Mart 2012; 10:12:05 >

• urunu sabah ise gelirken koydum malesef, birazda ben geciktigim icin, sonuclari daha da geciktirmemek adina sabah koymus bulundum, ins. elimizdeki veriler bizi sonuca goturur, bunun disinda en az bi %10 tasarruf olsa hissedilir bir fark olur, her kullanici fark eder bunu ...

benim son bir ayki ortalama yakit tuketimi olcumum su sekildedir, bunlar yol bilgisayari degil, birebir alinan yakit verilen para yapilan km den cikan rakamlar

ortalama tuketim 0.35 TL/km dir, 0.08lt/km de yakmaktadir, yani 100 km de 8 lt yakit tuketmektedir ...

simdi 15 gune sonuclar ortaya cikar ama dogru olmasi acisindan ben 1 ay sonraki sonuclari yazmayi yeglerim, ama siz nasil isterseniz onu yazacagim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 8 Mart 2012; 11:44:24 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.