Şimdi Ara

Yakıt Tüketimi: 1,5 DCI vs 1.6 TDI... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam biri dizel biri benzinli olsa anlarım. Senelik fark ne kadar olabilir ki. Yarım lt için sevmediğiniz araba alır mısınız? Mesela full led dizel Leon beğendiniz ama c4 az yakıyor diye onu mu alırsınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dci kesinlikle önde
  • i-DTEC devrimi yapan olarak tartışılan motor olmalı bence

Yakıt Tüketimi:  1,5 DCI vs 1.6 TDI...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hugo35

Foruma üye oldum olalı şunu çok net anladım ki; insanlar yapıcı yorumlardan çok vw gurubu araç soranlara aracı kötülemek için buradalar. Eski bir tdi kullanıcı olarak söylüyorum. Tdi muhteşem seviyede performanslı ve ekonomik bir motordur. Ama güzel ülkemde kalitesiz olana aşık olunduğu için renault'lar, doğanlar, şahinler her zaman revaçta olacaktır. Arabaya mı binmek istiyorsunuz eşşeğe mi.? Cevap eşek ise buyrun fransız araçları sizi bekliyor.

Eksileri alalım.

Muhteşem dediğiniz tdi 105 ps 250 nm.Peki dci 1.6 130 ps 320 nm ne oluyor ? Ultra muhteşem bence Ayrıca yakıştırmanız hiç hoş değil.Sonuçta insanlar emek vererek para kazanıyor ve bu araçları alanlara hakaret etme hakkına sahip değilsiniz.

• Konu çok dağıldı 45 bin bandına kadar en az yakan birazda göze hitap eden önerileriniz alabilirmiyim boy 1.90 segment önerileriniz ona göre olsun :)
  • Citroen c-eleysis veya pug 301 bu araclar sizin için ideal ha dandik felan denilebilir fakat o güzegahta 3.5lt tüketim ile gidersiniz. Bu fa megandan baska bir araca geçmeniz için sebeb olabilir. Bu araçların donanım düzeyleri oldukça yüksek fakat malzeme kalitesi düşük yine de sizin için f/p aracı bunlar olur

• quote:

Orijinalden alıntı: -Deltoid-

quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Fordu'un 1.6 tdci ve 1.4 tdci motoru citroen-peugeot 1.4 hdi ve 1.6 hdi motoru ile aynı motor...

Bir kaçggün bekleyin arkadaşım gelsin onun cmax 1.6 TDCİ bizim c5 fulleyip buraya koyacağım görürüz ayni motor mu

Tdci kağıt üstünde aynı teknik verilerde hdiden cok daha canlıdır. Ha ondan fazla yakar o aayrı bir ddurum

• Sirket aracim clio 4 56 bin km oldu. 1.6 tdi polo 51 bin km de. İkiside bir depo ile ikiside 45 litre. Polo sakin kullanimda 850 km. Clio ise 900 km leri goruyo. İkiside tam performans acimadan kullandigin zaman polo 600 km. Clio 700 km yapiyo. Clio 75 hp. Polo 90 hp. Dci motor tdi motordan daha sorunsuz motor.

• DCi aynı nesilde ve benzer güçlerde TDİ motora göre her türlü daha az yakar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman

Sirket aracim clio 4 56 bin km oldu. 1.6 tdi polo 51 bin km de. İkiside bir depo ile ikiside 45 litre. Polo sakin kullanimda 850 km. Clio ise 900 km leri goruyo. İkiside tam performans acimadan kullandigin zaman polo 600 km. Clio 700 km yapiyo. Clio 75 hp. Polo 90 hp. Dci motor tdi motordan daha sorunsuz motor.

Üstat DCİ'nin TDI'dan daha sorunsuz olduğuna eminmisin?Özellikle 19 PD TDI'lar sıkıntısız 1.000.000 Km'leri gören bir motor ben iki motor arasında TDI'ın daha uzun ömürlü ve sorunsuz olduğunu düşünüyorum ama diğer bütün konularda DCİ'yi daha başarılı buluyorum.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JDMSaMSuN

quote:

Sirket aracim clio 4 56 bin km oldu. 1.6 tdi polo 51 bin km de. İkiside bir depo ile ikiside 45 litre. Polo sakin kullanimda 850 km. Clio ise 900 km leri goruyo. İkiside tam performans acimadan kullandigin zaman polo 600 km. Clio 700 km yapiyo. Clio 75 hp. Polo 90 hp. Dci motor tdi motordan daha sorunsuz motor.

Üstat DCİ'nin TDI'dan daha sorunsuz olduğuna eminmisin?Özellikle 19 PD TDI'lar sıkıntısız 1.000.000 Km'leri gören bir motor ben iki motor arasında TDI'ın daha uzun ömürlü ve sorunsuz olduğunu düşünüyorum ama diğer bütün konularda DCİ'yi daha başarılı buluyorum.

Saygılar.

Eski nesil tdi lar sorunsuzdu ancak yeni tdi motorlar eskisi kadar sorunsuz degil. 1.6 tdi larda enjektorler 100 bini bulmadan sorun cikartanlarin sayisi oldukca fazla. Ancak dci de boyle bi sorun gormedim daha.

• Hugo35 H kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin aksinize tdci kullanıcısıyım, fakat aynı dertten muzdaribiz. Arkadaşlar Ford gönül, VW akıl aracıdır diye yorumlar da gördüm. Tam doğru açıklama bu aslında... Bu kadar çok Ford hayranlığı da aslında bizim duygusallığımızdan geliyor. İşin özeti bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

bende siz gibi günde 60km yapıyorum yakıt en önemli kriter oluyor.. bencede hdı motorlara mutlaka bakın test edin...

uzun yolda 2.9 lara kadar düşebiliyor(1000km den fazla bi yolda) ben geneldede 3.8-4 civarı karma ev iş kullanıyorum...

ama bu 2sinde dcı daha ekonomik.. mesela polo var tdı kocaman picassodan çok yakıyor(çok derken 0.4 0.5 litre kadar 100km de)
    Değerler konusunda ben de aynı değerleri görüyorum doğru sürüş teknikleri ile ama tsi sahibi yüce kullanıcılar kabul etmedikleri için inandırmak çok çok zor..

• funnerman kullanıcısına yanıt
    Doğru sürüş tekniği canının istediği gibi özgürce arabayı kullanmaktır. 😂 Basıp gidemeyeceksem ne anladım bu işten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Witwickyyy

Doğru sürüş tekniği canının istediği gibi özgürce arabayı kullanmaktır. 😂 Basıp gidemeyeceksem ne anladım bu işten.
    Siz olayı çok yanlış anladınız hocam elbette sürüş ten feragat etmeye lüzum yok ama nasıl ki gereksiz ya da fazladan alınan bir ürünü fazla gelince atmak durumunda kalıyorsak (ekmek, yemek vs) gereksiz gaza abanmalar anı frenler gibi etkenler de aynı hesap yani boşa tüketim ve fren masrafına yol açıyor zaman zaman da hız cezasına.

Unutmayın en iyi şoför en az frene basan kullanicidir (İstanbul trafiği müstesna )

• quote:

dCi motor gerçekten sorunsuz mu yoksa çok tercih edildiği için mi böyle bir izlenim bırakmış milletimizde.
    Fransız aracı için olsun motoru kaliteli en azından denebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

dCi motor gerçekten sorunsuz mu yoksa çok tercih edildiği için mi böyle bir izlenim bırakmış milletimizde.
    Fransız aracı için olsun motoru kaliteli en azından denebilir mi?

Alıntıları Göster
    Hocam fransiz aracina gore iyi diyebiliriz. Smdi polomda ve genel 2010 2012 arasi tum 1.6 tdi araclarda enjektor problemi bulunmakta bu yuzden araclar ne kadar dikkat edilirse edilsi 60 70 bin km den sonra 10 litreler tuketmekte ve dikis makinesi gibi calismaktalar. 2012 sonrasi uretilen clh motorlarda bu sorun giderildi ancak bu sefer intercoolerdan aftercooler a gecildi 3 adet au pompasi bulundugu icin bunlar arizalanmakta veya cok sesli calismaya baslamaktadir. Yani 6 senelik clio tecrubemde ve cesitli fransiz motorlarinda motor ile alakali hic bir soruna rastlamadim. 200 binde full sehirici yorularakta kullanilsa ilk gun ki gibi stabil calismaktadir.
    Hem yakit ekonomisi hem sorunsuzlugu ve performansi olarak dci motorlar benim icin dizelde kalbimde 1. Siniftadir. Elektronik arizasi olarak elektronik direksiyon kilidi takili kalmaktadir .
    2 olarak bmw 184 luk olan 2.0 dizel serisi
    3. Olarak tdi motor gelebilir .

Yakit ve sorunsuzluk konusunda fiat grubu multijet aileside renault kadar tercihim olmakla bilrikte motor sesi cok itici oldugu icin alanima girmemektedirm

• quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Hocam biri dizel biri benzinli olsa anlarım. Senelik fark ne kadar olabilir ki. Yarım lt için sevmediğiniz araba alır mısınız? Mesela full led dizel Leon beğendiniz ama c4 az yakıyor diye onu mu alırsınız?
    Yarım litre demek 3.25 TL demek. Yıllık 20 bin km yapıyorum. 100 km de 0.5 lt, 20 bin km de 100 litre fark yapar. 100 lt x 6.5 = 650 TL (Aracımın yıllık detaylı bakım masrafı)

• Rallyman kullanıcısına yanıt

Katılıyorum  Yakıt Tüketimi:  1,5 DCI vs 1.6 TDI... 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.