Şimdi Ara

Yakıt Tüketimi (Sadece Benzinde Kullananlar) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
3
Favori
14.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Astra k hatchback, astra için en dezavantajlı durumu yazmışsınız.
    Kilo farkı 100 kg civarı. O ağırlığın da en az 60 kilosu kilosu motor, 20 kilosu da şanzıman. Yani aracın dizel olması zaten ağırlık farkını yaratan etmen. Bu da ağırlığı eşitliyor. Bilmem anlatabildim mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 focus sedan atmosferik motor sehir ici ve disi karisik ortalama 7.5 lt (50.000 km ortalamasi). Yakit ekonomisine dikkat etmem. S.disi min 120 cruze ile giderim. S.ici ufak bir ilce 13 km git gel trafigi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bahsettiğim Astra k hatchback, siz astra için en dezavantajlı olabilecek olasılığı yazmışsınız.
    2 araç arası kilo farkı 100 -120 kg civarı. O ağırlığın da en az 60 kilosu kilosu motor, 20 kilosu da şanzıman. Daha teknik konuşur isem daha büyük akü, daha güçlü volan vb. kullanması gerekli dizel olduğu için. Yani aracın dizel olması zaten ağırlık farkını yaratan etmen. Bu da ağırlığı eşitliyor. Bilmem anlatabildim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki_gs

Bahsettiğim Astra k hatchback, siz astra için en dezavantajlı olabilecek olasılığı yazmışsınız.
    2 araç arası kilo farkı 100 -120 kg civarı. O ağırlığın da en az 60 kilosu kilosu motor, 20 kilosu da şanzıman. Daha teknik konuşur isem daha büyük akü, daha güçlü volan vb. kullanması gerekli dizel olduğu için. Yani aracın dizel olması zaten ağırlık farkını yaratan etmen. Bu da ağırlığı eşitliyor. Bilmem anlatabildim mi?
    Arkadaş git astra k konusuna bak. Ben tüm astra senaryoları için konuştum. K da olsa manuel bile olsa az yakmıyor astra. Gidip en az yakan tsi arabayı seçip karşısına sınıfına göre fazla yakan bir dizel koyarsan nasıl bir sonuç bekliyorsun ki? Koy karşısına bir fiesta, hatta polo dizel o zaman konuş. Bilmem anlatabildim mi?
  • Benim karşısına bişey koyduğum yok. Sen dizel 100 de 40 az yakar demiştin. Ben de daha önce arkadaş ile yaptığım denemeyi yazmıştım sadece. Ağırlık dedin farkın ağırlık değil motor şanzıman teknolojisi oldunu anlattım sadede...

• 2011 Alma Romeo Mito QV
    1.4 multiair turbo 170 hp
    Şehir içi sakin 7.5 lt
    Agraaif 9 lt

Şehirler arası 5.5 lt

• 1.0 tfsi a3 sportback s-tronic şehir için sakin 6-7 arası agrresif 9-10

• Golf 1.4 tsi 122hp manuel sakin 8 agresif 12.5 İstanbul. Uzun yol bakmadik ama 5-6 bandindadir.
    Bu arada aynı araç bende var az çok yakıyor vb muhabbetlerine girmeyin. İstanbul'da olan araç sakindede çok yakar. Her türlü çok yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 3 Kasım 2019; 20:40:8 >
  • Honda CR-V 2.0 istanbul şehir içi 11-12 litre, şehirler arası 7.5 lt

• İ20 1.4 otomatik 2019 daha 200km de Ankara da ortalama hız 26 km ortalama yakıt 9.1 lt

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

Aracın fabrika şehir içi kullanım yakıt tüketim verisi 8.5lt/100km. Siz ne kadar agresif kullanıyorsunuz da sadece 1 litre fazla yakıyor? Ben 1.4 atmosferik arabayı agresif kullanınca 13-14 litre yakıyor. Gaza bir kere sonuna kadar basıp sonra ekonomik kullanınca mı agresif kullanmış oldunuz? Yoksa şehirler arası yolda 150-160-170 sabitleyince mi agresif kullanmış oldunuz? Gerçekten merak ettim işin içinden çıkamadım
    Cvt şanzımandan olabilir. sport modu açıuorum ama trafiğe girince direk d'ye alıyorum çünkü kaza yaptırır

• Honda civic 2010 1.6 manuel : Ankara sehir icic: incek, oran, cayyolu, bilkent, konya yolu agirlikli :6.5-7.5, kullanana gore degisio. Ben 6.7 falan yakiyorum kasmadan.

• 1.4 tsi Scirocco ile yazmak istemiyorum buradaki tsi Lara göre benim arabada iki tane motor var sanırım

• C segmenti VAG 1.6 8V pancar motor genel ortalama 9.5lt/100km
  • C segmenti VAG 1.0 TSI DSG EA113 genel 6.2lt/100km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 3 Kasım 2019; 21:9:10 >
  • D segmenti VAG 2.0 TDI EA189 genel 5lt/100km
  • 2002 honda vtec 1.6 sedan şehir içi 8-9 LT şehirler arası 6-7 litre seviyorum mereti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN

Cvt şanzımandan olabilir. sport modu açıuorum ama trafiğe girince direk d'ye alıyorum çünkü kaza yaptırır

Alıntıları Göster
    Spor moda alınca agresif kullanım mı oluyor?

• Passat 1.4 125 dsg kahramanmaraş
    Tam gaz uzun yol 9lt
    Şehir içi tam gaz 12lt
    Normal uzun yol 5.5-6
    Şehir içi normal 8-8.5

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.