Şimdi Ara

Yakıt Tüketimi (Sadece Benzinde Kullananlar) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
3
Favori
14.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şehir içi 12-13 litre sakin kullanım.

Şehir dışı eğimsiz güzergah ve hız sabitleyici ile 7-8 arası, standart bir uzun yolda kasmadan kullanımda 9 üstüne çıkmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rio 1.4 sakin kullanım İstanbul trafiğinde 7 litre civarı yakıyor sert kullanım 10 civarı.
    Uzun yol sakin 5.3-6 arası agresif 7.5 civarı.
  • Sizin araç hep 12 litre yaktığı için satacaktınız diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Sizin araç hep 12 litre yaktığı için satacaktınız diye hatırlıyorum.
    Trafik olmayan yolda denedim 9 9.5 litrelere düşüyor ustayada gösterdim oksijen sensörünü temizledi düzeldi şuan yakıt

• hyundai 2016 i20 4 vites otomatik 100 beygir cam tavan vs

Şehir içi izmir kilit trafikte sabah akşam iş çıkışı sakin kullanım 8-10 litre arası.

Şehir dışı rekor denememde 160 km mesafeyi 5.1 litre, gerçek ortalama 6 litre, agresif 7 litre yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 3 Kasım 2019; 17:43:31 >
  • 2 aracım var
    W204 1.8 cgi 7gtronic şanzıman şehir içi 12 litre şehir dışı 6.5 litreler bandında sakin kullanımda
    Bir diğeri de 207cc 1.6thp şehir içi 11-12 şehir dışı 6.5-7 sakin kullanımda

Tabi agresif kullanımda 5 er litre üstüne koyabiliyor ikiside

Edir:Az yakan olarak da daha önce R56 1.4 mini vardı uzun yolda sabit 110 ile 4.5 litrelerde düşüyordu şehir içi 6-7 bandında geziyordu sakin kullanımda(Sakinden kastımda tabiki gaza yüklenmek değil ama tsi cılar gibide ayağının altında yumurta varmış gibi de degil) .Tamamen dur kalkta da 10 u geçmiyordu yakıt olarak çok memnundum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 3 Kasım 2019; 17:58:0 >
  • Stock 1.4 Ecotsi Act Dsg Leon Fr 150hp.
    Uzun yolda 5 /6 litre,
    Sehiricinde 7/8 litre civarları yol bilgisayari verileri.

52 litre depo ile
    Sehirler arasi 1000km karma kullanim.
    Sehir ici 650km.

6 ayda 10 bin km. kullandim ve sattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 3 Kasım 2019; 17:47:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

2015 CC 1.4tsi 150hp

Şehiriçi(İzmir) Sakin: 5,5 normal 6,5-7 dur kalk trafik ~7,5-8lt

Uzun yol: Sakin:5-5,5 Normal: 6-6,5

Bunlar aşağı yukarı benim gittiğim yola göre hesapladıklarım. Yol bilgisayarı düşük gösteriyor ama gidilen yol belli. Agresif kullanmam hız sınırlarına mümkün mertebe uyarım.
    KKTC de Suzuki Altolar vardır bilir misiniz ? Yaygın kullanılırlar.650cc motorları var.600 kilo araba.Buzdolabindan farksız.Bu araba bile şehir içinde 5.5 litreden fazla yakar ki uzun yolda sakin kullanımda 2.5-3 litreler bandında düşüyor sizin 1.4 TSI cc niz nasıl oluyorda şehir içi 5.5 yakıyor ? Hele birde fabrika verisi 7,7 iken.Hayret ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 3 Kasım 2019; 17:50:22 >

• 2015 1.2 tsi DSG polo var, kendimce sakin kullanıyorum 30km ortalama 30 bin km şehiriçi kullanımı 7.0 felan. 5.5 diyenler nasıl kullanıyor merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.civanim

2015 1.2 tsi DSG polo var, kendimce sakin kullanıyorum 30km ortalama 30 bin km şehiriçi kullanımı 7.0 felan. 5.5 diyenler nasıl kullanıyor merak ediyorum.
    Bir benzinli arabanın yakacağı yakıt bellidir.Dünyada en az yakan 1000 cc üzeri içten yanmalı benzinli motora sahip aracıda getirseniz 5.5 ortalamayı görmez şehir içinde

• Honda Civic 1,4 sport hb
    Şehir içi minimum 7lt kastırırsan 8-9lt görür
    Şehir dışı kullanmadım ama pek değişeceğini sanmıyorum.

• sizin gibiler bitmedi gitti
    beş buçuk yakıyorum boş konuşmayın
  • Agresif kullanımda nasıl 9 litre olur atmosferik 1.6 motorlar? Agresif kullanım kavramımız farklı heralde ya da benim arabada sorun var. Fabrika verisi şehir içi 8.2. sakin kullanırsan 9 lt yakıyor. Agresif kullanırsam 13-14 belki daha fazla. Sakin kullanımda 1500, agresif kullanımda 2500 devide mi vites değiştiriyorsunuz? Benim agresif kullanım anlayışım 4000-5000 devire hatta daha yukarısına kadar çıkmaktır. 9 litre nasıl yakar böyle kullanımda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-28350607C

sizin gibiler bitmedi gitti
    beş buçuk yakıyorum boş konuşmayın
    KKTC de gemikonağında öğrenciyim.Haliyle 4 senedir burda konaklamaktayım.Trafik ışığının olmadığı,sokaktan arabaların bile nerdeyse geçmediği bir yer.Açıp internetten bakabilirsiniz.Bir çok arkadaşımda 1.2-1.4(daha üstünü saymıyorum bile)TSI polo-golf olmasına rağmen bu konumda bile ben 5.5 yakan bir şahsiyete rastlamadım.Helal olsun size devam

• Corolla vision mds şehirdışı 5-5.5 lt, şehiriçi 7.5-8 lt
  • uzun uzun yazmak istemiyorum şu resim yeterli olur sanırım
    yokuş aşağı salıp az yakıyorsunuz diyorsunuz 30-40 ortalama şehiriçine girmez falan diyorsunuz ya hepsinin cevabı resimde mevcut
    Yakıt Tüketimi  (Sadece Benzinde Kullananlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-28350607C -- 3 Kasım 2019; 18:20:26 >
  • İbiza 1.0 ecotsi dsg Karamürsel-izmit 3.9 litre ortalama hız 65

• Yakıt Tüketimi  (Sadece Benzinde Kullananlar)
    Yakıt Tüketimi  (Sadece Benzinde Kullananlar)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-28350607C

polo 1.2tsi
    şehiriçi 5-5,5
    şehirdışıda 4,5-5
    Hocam şu tsi düşmanları görmeden sil mesajını. Yoksa inanmazlar.
    Benim araç da ibiza 1.2 tsi 2016 Manuel. Aynı değerler. Fakat trafikte agresif kullanırım. Şehir içi 5-6.5, şehirler arası 4.5-5 lt arası... Agresif kullanmak güzel be. Tsi agresif kullanılır.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.