Şimdi Ara

Yakıt Tüketimi (Sadece Benzinde Kullananlar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
3
Favori
14.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şehiriçi(İzmir) Sakin: 5,5 normal 6,5-7 dur kalk trafik ~7,5-8lt

Uzun yol: Sakin:5-5,5 Normal: 6-6,5

Bunlar aşağı yukarı benim gittiğim yola göre hesapladıklarım. Yol bilgisayarı düşük gösteriyor ama gidilen yol belli. Agresif kullanmam hız sınırlarına mümkün mertebe uyarım.
  • 2017 1.33 Corolla şehir içi 7.3.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin yazdıklarını hayretle okuyorum nasıl bu kadar az yakıyorlar anlamıyorum hele şehir içi verileri hayret verici
  • 2.4 Accord. 190 beygir. 2004 model.

Lastik ölçüsü 205/55/16 Km: 300xxx

Şehir dışı : 9 litre

Şehir içi : Bu araç şehiriçi benzinde kullanilmaz ( sünger Bob)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.4 tjet 120 hp grande punto Erzurum şehir içi 8 litre. Kısa mesafe açık trafik. Şehir dışı da 100-120 arası 5-5.5 140-160 ile de 7 litre.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkenarjen

Civic otomatik benzinde kullanan varsa yazabilir mi?
    Burda tsi motorla 6 litre diyenlerin kullandigi guzergahlarda 8 litre, dur kalk trafiklerde 10, dik yokus da varsa 12 litre. Sehir disi sakin kullanimda 6, biraz gazlarsan da 7 litre goruyorsun. Millet sehir ici diye bos yolda kullandigi arabayi soyluyor. Helal knk en az senin araban yakiyor en akilli adam sensin diyesim geliyor hepsine.

• zeki_gs Z kullanıcısına yanıt
    Hocam bu nasıl değer şaka gibi, arabaya ekstra elektrik motoru mu taktınız

• 208, 16 model. tam otomatik benzinli son 4000 km ortalaması 5,3. 1000 km si şehir dışı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Burda tsi motorla 6 litre diyenlerin kullandigi guzergahlarda 8 litre, dur kalk trafiklerde 10, dik yokus da varsa 12 litre. Sehir disi sakin kullanimda 6, biraz gazlarsan da 7 litre goruyorsun. Millet sehir ici diye bos yolda kullandigi arabayi soyluyor. Helal knk en az senin araban yakiyor en akilli adam sensin diyesim geliyor hepsine.

Alıntıları Göster
    Benzinli araba kullanıcılarının anlayamadıkları nokta aynı kullanım senaryosunda dizelin %40'a varan tasarruf sağlaması.
  • 2017 polo 1.2 tsi

Şehir içi sakin kullanım: 6.4-6.6
    Şehir dışı 120 km hızla kullanım: 5.4-5.5

• Fulcrum299 F kullanıcısına yanıt
    Bu arada bursada yaşıyorum ikamet nilüfer, iş yeri kestel. Acemler trafiğini bilen bilir :). Bu arada araç 30 bin km den sonra ciddi anlamda daha az yakmaya başladı. Şu an 43000 civarında.

Boş yere gaza basıp 5 saniye sonra frene basan, ya da ışıklarda kırmızıda bekler iken kendi kendine dur kalk yapan vb. beynini kullanmadan araba kullanan birisi az sonra gelip yaa bu ortalamayı yakalayamazsin der.

Ekstra bir çaba sarf etmeden, trafiği aksatmadan, aracı sadece A noktasından B noktasına ulaşmak için kullandığım ortalamam bu. Daha az yaktığı da olmuştur belki aklıma geldi çektim geçende. Biraz daha zorlasam 4.2 civarı da olabilir ama ozaman arkadan selektör küfür vb. göze almak lazım. Aynı şekilde opel corsa 1.2 manuel araç 5.8 yakıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

Benzinli araba kullanıcılarının anlayamadıkları nokta aynı kullanım senaryosunda dizelin %40'a varan tasarruf sağlaması.

Alıntıları Göster
    Hocam bu dediğiniz yanlış normal atmosferik motora kıyasla doğru olsa da tsi için yanlış. Aynı güzergahta CDTI otomatik 136 lik astradan daha az benzin 1.0 tsi dsg polo harcıyor, bizzzat denedik.

• Konu güxel bir konu, yanlız araç kullanım tarzı yanında şehri de eklemek lazım,istanbul'daki şehir içi verisi ile başka bir şehirdeki trafikte kullanılan tüketim verisi çok değişkenlik gösterecektir.
  • Cruze 1.6 ile 3 yetişkin + boş lpg tankının ağırlığı + stepne vs şehir içi dur kalk trafiğe girmezsem akan yolda 7.3litre gördüm en düşük kasarak.Ama trafiğe takılınca hemen 9lt fırladı.

• Astra J 1.4 T benzinli/otomatik.
    Şehir içi 8.8 lt/100 km

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • i20 1.0 tgdi

Ş.içi: 5.4-5.8 arası

Ş.dışı: 5 civarı

Hiç agresif kullanmam. Hız limiti neyse ona uyarım.
  • Şu ana kadar görebildiğim en az tüketim
    Yakıt Tüketimi  (Sadece Benzinde Kullananlar)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam 1.2 TSI şehir içi 5/5,5 yazmış. Aynen beyler tebrikler dizelden daha az yakıt sarfiyatınız var aynen devam süper.
  • 2014 Bmw 1.16i
    Karma yakıt tüketimi: 7.5
    Ortalama hız: 39.7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 3 Kasım 2019; 17:7:47 >
  • Şehir içi sakin kullanım 7.3 lt.
    1.4 TSI 150

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.