Şimdi Ara

Yakıt Tüketimi (Sadece Benzinde Kullananlar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
3
Favori
14.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şehir içi e5, tem ve kısa mesafeler karışık olmak üzere 50 liralık benzinle 110-115 km civarı yol yapıyor. daima 50 liralık benzin alırım ve günlük km sayacını sıfırlarım. her zaman depo ışığı en son yandığında benzin alırım ve en son yanana kadar kullanırım. gözlemlerim bu şekilde. şehir içinde gördüğüm en yüksek tüketim kısa mesafe ve soğuk motorda 12 litrelerde, en düşük tüketim ise beylikdüzü e5'ten aşağıya salınırken 4.7 litre idi. normal e5 ve tem'de şayet trafik yoksa 5-6 litrelerde geziyor. trafik varsa 7-8 litreleri görüyor.

şehir dışı gördüğüm en düşük tüketim 4.5 (sürekli 80'le ve hafif yokuş aşağı gidersen) en yüksek tüketim 5.8 litre/100 km idi. 109 km ortalama hızda 5.7 litre yaktığını gördüm.

yakıt tüketiminden çok memnunum. aracın kendisinden de çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: veni60

F20 116i şehir içi dışı karışık sert kullanırım 1 depo ile 550km gidiyorum
    Kaç litre alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyundai accent era 1.4 uzun yolda 6.5-7 lt yakiyo şehir içi 9-9.5 lt yakiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

1.6 117 hp benzinli mitsubishi asx.

şehir içi e5, tem ve kısa mesafeler karışık olmak üzere 50 liralık benzinle 110-115 km civarı yol yapıyor. daima 50 liralık benzin alırım ve günlük km sayacını sıfırlarım. her zaman depo ışığı en son yandığında benzin alırım ve en son yanana kadar kullanırım. gözlemlerim bu şekilde. şehir içinde gördüğüm en yüksek tüketim kısa mesafe ve soğuk motorda 12 litrelerde, en düşük tüketim ise beylikdüzü e5'ten aşağıya salınırken 4.7 litre idi. normal e5 ve tem'de şayet trafik yoksa 5-6 litrelerde geziyor. trafik varsa 7-8 litreleri görüyor.

şehir dışı gördüğüm en düşük tüketim 4.5 (sürekli 80'le ve hafif yokuş aşağı gidersen) en yüksek tüketim 5.8 litre/100 km idi. 109 km ortalama hızda 5.7 litre yaktığını gördüm.

yakıt tüketiminden çok memnunum. aracın kendisinden de çok memnunum.
    Benzinli araç şehir içi ve 4.7 kafa buluyosun herhalde

• 1.2 qq manuel 2016 model 7-7.5 kısa mesafe şehiriçi uzun yol 4.8-5.3 arası 15 bin ortalamam 6.4 şu an

• 2016 Ford Mondeo 1.5 turbo otomatik. Şehirler arası 110 ile cruse da 8 litre. Şehir içi rahat 10-12 litre. Agresif kullanırsan benzin ibresi devir ibresi gibi hareket ediyor :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Golf 7.5 1.4 125hp versiyonu. Uzun süreli tüketim (yaklaşık 10 ay) = 6.5 litre

Aracımı %80 şehir içi kısa mesafelerde, ayda bir de uzun yolda kullandığımı ifade edeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

Kaç litre alıyor

Alıntıları Göster
    52

• Bmw 2.18i
    1.5 3 silindir
    Şehiriçi sakin 8 agresif 10-11
    Şehir dışı sakin 6.5 agresif 9

• Leon 1.2tsi dsg
    ş.içi 6.5
    ş.dışı 5

• 2016 A200 160 beygir Comfort mod son 12 bin km de ortalamam 10 litre,5 bin km si şehir dışı.Spor mod kullanımda 14-15 litre arası yakıyor.Eco modu hiç kullanmadım o yüzden bilmiyorum,genelde comfort mode kullanıyorum.

Aslında şehir içi 6.5-7.5 arası yakıyor ama evimle işim arası 7.5 km kısa mesafe olduğu için ortalama yüksek.Eco mode olarak kullanılsa daha da düşer sanırım.

Ekstra etmenler de var tabi bu olayın içinde.18 jant var runflat lastik var,sürekli depo dolu gezerim araç ağırlığı var,bunlar da yakıtı artırıyor.

Da almışsın benzinli spor otomobil hala yakıt düşünüp Eco mode da kullanacaksan o arabayı alma daha iyi.Arabaya yazık,anlamıyorum Eco mode da araba kullananları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UsainBolt -- 3 Kasım 2019; 14:52:15 >
  • 1.4 Multiair Bravo Manuel, İzmir'de
    şehiriçi sakin kullanım 6,5 - 7 lt arası, agresif 9 - 9,5 lt arası.
    şehirler arası sakin kullanım 4,5 - 5 lt arası, agresif 8 - 8,5 lt arası.
  • Civic otomatik benzinde kullanan varsa yazabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkenarjen -- 3 Kasım 2019; 14:53:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • f30 3.16i şehir içi istanbul akıcı trafik de 7 normalde 8 civarı basarsan 10-11 şehir dışı 5-5.5 rahat görüyorum aşşasına kasmadım hiç
  • 2014 Focus 2.0 160bg sehir ici 10 litre civari yakiyor sehir disi fena degil 7 litreye kadar dusuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.6 Thp 180 hp 3008
    Karma tüketim verisi 7,4 lt/100km
    Ortalama hız 44 km/h
    7100 km’de görünen ortalama yakıt tüketimi.
    Eylül, Ekim, Kasım aylarında sadece şehir içinde kullanıldı tüketim verileri şu şekildedir;

Yakıt Tüketimi  (Sadece Benzinde Kullananlar)

• polo 1.2tsi
    şehiriçi 5-5,5
    şehirdışıda 4,5-5
  • suzuki jimny 2006 model otomatik 9 9.5 yakiyor şehir içinde. gaza basıyorum hep ama araba pek gitmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

Benzinli araç şehir içi ve 4.7 kafa buluyosun herhalde

Alıntıları Göster
    yol bilgisayarı ne yazıyorsa onu söylüyorum dostum. kaldı ki e5, 80'le akan bir trafik ve ölümüne yokuş inişinde anlık bile olsa bunu görebiliyorsun. sürekli olmuyor tabii ki bu. şehir içinde sürekli 4.7 göremezsin.
  • Konu kilit
    Yakıt Tüketimi  (Sadece Benzinde Kullananlar)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.