Şimdi Ara

Yaklaşık 2 dakikalık video 830 mb. Sizce normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu duruma ben çok şaşırdım açıkçası söyleyeyim.4k video çekmedim.Zaten makinem 4 k yı desteklemiyor.Ben cidden çok şaşırdım.Video FHD çekilmiş.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Makinem : Canon 200D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 16 Kasım 2019; 5:19:23 >

• normal ,60 mbps yazıyor.
    The-Digital-Picture.com
    Canon EOS Rebel SL2 / 200D Compared to the Sony a7R II
    https://www.the-digital-picture.com/Reviews/Camera-Specifications.aspx?Camera=1141&CameraComp=1106

• boyutta bit hızı önemli, arkadaşın dediği gibi muhtemelen ondan dolayı. Handbrake gibi programlarla azaltabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

boyutta bit hızı önemli, arkadaşın dediği gibi muhtemelen ondan dolayı. Handbrake gibi programlarla azaltabilirsiniz
    Teşekkür ederim hocam.Zaten şikayetçi değilim de hem şaşırdım hemde normal mi diye sordum sizlere

Teşekkür ederim hocam saolun. @olağan_şüpheli

bana mesaj attığınıza dair bildirim gelmedi o yüzden geç yazdım kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 17 Kasım 2019; 18:13:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

normal ,60 mbps yazıyor.https://www.the-digital-picture.com/Reviews/Camera-Specifications.aspx?Camera=1141&CameraComp=1106
    Hocam birde başka bir sorum daha olacak. Çektiğim resimleri laptop a attığımda, ilk olarak resim flu gösteriliyor sonra görüntü kalitesi düşerek net bir görüntü geliyor.(sadece laptopta)Bu neden olur ve nasıl düzeltebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: DiazLou

Hocam birde başka bir sorum daha olacak. Çektiğim resimleri laptop a attığımda, ilk olarak resim flu gösteriliyor sonra görüntü kalitesi düşerek net bir görüntü geliyor.(sadece laptopta)Bu neden olur ve nasıl düzeltebilirim?

Alıntıları Göster
    Fotoğrafı açan yazılımın özelliği öyle olabilir ya da bilgisayarın yavaş veya düşük donanımlı olduğu içinde öyle olabilir.
  • Bence normal.
  • MOV veya MP4 çekebiliyorsun galiba 200D'de. İkisini de dene, hangisi daha düşük boyut veriyor ona bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

Bence normal.
    hocam birde youtubedeki 3 4 dakikalık herhangi bir 4k video bile 800 mb olmuyor.Kafamı kurcalayan soru bu
  • quote:

hocam birde youtubedeki 3 4 dakikalık herhangi bir 4k video bile 800 mb olmuyor.Kafamı kurcalayan soru bu

Alıntıları Göster
    Video boyutları sadece çözünürlükten ibaret degildir, o nedenle aynı suredeki aynı çözünürlükteki videolar farkli sonuç verir. Videodaki renkler bile etki eder boyuta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouTube sıkıştırmasını es geçiyorsunuz.
  • Olur mu öyle şey ya aşırı anormal bir durum bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlik2500

Olur mu öyle şey ya aşırı anormal bir durum bence
    niye anormal hocam bende onu soruyorum
  • quote:

niye anormal hocam bende onu soruyorum

Alıntıları Göster
    videonun uzunluğuyla boyutu doğru orantılı değil. yani 1080 P, 4K olması vs bir şeyi değiştirmiyor o uzunluktaki bir video 830MB olamaz, olmamalı :)
  • sessizlik2500 S kullanıcısına yanıt
    Olmalı olmamalı tartışılabilir ama kesinlikle mümkün. iPhone 6S ile 4000x3000 25fps 80k bitratedeki 01:15 dakika uzunluğundaki videom 739MB tutmuş.

(Süper kaliteli bir video değil, mümkün olduğunu belirtmek için yazıyorum)
  • quote:

Olmalı olmamalı tartışılabilir ama kesinlikle mümkün. iPhone 6S ile 4000x3000 25fps 80k bitratedeki 01:15 dakika uzunluğundaki videom 739MB tutmuş.

(Süper kaliteli bir video değil, mümkün olduğunu belirtmek için yazıyorum)
    peki hocam.bu kadar yüksek boyut olmaması için ne yapmak gerekir.video kalitesini düşürmeden
  • ya yüksek bitratede kaydedip handbrake gibi yazılımlarla bilgisayarda küçülteceksiniz ya da daha düşük bitratede kayıt yapacaksınız.
  • quote:

ya yüksek bitratede kaydedip handbrake gibi yazılımlarla bilgisayarda küçülteceksiniz ya da daha düşük bitratede kayıt yapacaksınız.
    Aynen hocam dediğinizi uyguladım(handbreak'i).1.34 gb lik video 388 mb a düştü.Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.