Şimdi Ara

YALIN ADSL NASIL KURULUR ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar konuları biraz araştırdım hiç birşey anlamadım priz felan varmış gibi şimdi arkadaşım yalın adsl aldı kurulumu ben yapıcam ama nasıl kurucam evleri heralde müstakil ev diye geçiyor evlerinde böyle 3 tane girişi olan bir priz var benim onunla işim varmı ? (bu biiir) ben daha yeni gittim ve bir adet telefon kablosunu ortadan kestim(küçük modemin içinden çıkanlardan) bide siyah kalın böyle telefon kablosuymuş onun ucuna bağladım oraya bitane adam gelmiş ve şey demiş kabloların mavi ve beyaz ucunu bağlayacaksınız demiş o kabloların ucunu açmış gitmiş bende bu mavi ve beyaz kablo uçlarını küçük gri telefon kablosunu ortadan kesip bağladım daha sonra modemin dsl girişine taktım bitane ethernet kablosuylada pc ye taktım arayüzü doğru kurduktan sonra internet olurmu yani kurulum doğru olurmu ? (buda ikii)

• Yalın ya da yalın olmayan internet bağlantısının fiziki bağlantıları farklı değil. Neticede ikisinde de aynı kablo üstünden hizmet alıyorsunuz. Telekom'dan gelen kabloyu basitçe evinizdeki telefon girişine bağlayacaksınız (müstakil ev girişinde bir buat vs. olmalı). Bunu yaptığınızda zaten ev içindeki prizlere bu bağlantı paylaşılmış olacak. Modemi prize uygun bir uçla bağlayıp kullanacaksınız.

Evin içinde telefon tesisatı kurulu değilse, Telekom'dan gelen siyah kablonun iki ucu açıkta duruyorsa, yazdığınız gibi bir telefon kablosu alıp uçlarını bu siyah kabloya bağlayacaksınız. Telefon kablosunun diğer ucu da rj-45 jaklı olacak. Bu ucu da modeme takıp kullanacaksınız. Eliniz yatkın değilse bir elektrikçi çağırın 20-30 liraya yapıversin.
  • benim yaptığım sistem doğrumu şimdi siyah kabloyu(telefon kablosu) adamın dediği mavi beyaz uçlarını modemin içinden çıkan böyle parmak kadar kablonun ucuna bağladım zaten onun içini kesince 2 tane kablo çıkıyor onları bağladım bunu da modemin dsl girişine bağladım bu doğrumu ?
  • uzaydakiadam U kullanıcısına yanıt
    Doğru.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş emin misin ben anlatabildim mi bilmiyorum ama böyle yaptığımda pek çalışmıyor ya yani telefonun kalın kablosunu dsl ye bağladım olmuyor
    Kardeş sen en güzeli elektrikçi çağır, o halletsin. :-)

• valla vodafone yi aradık bişeyler zırvaladılar bakalım ne çıkacak teknik ekip bakacakmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O 3 lu giris eski binalarda var onu iptal et direk kabloyu bagla hangisinde sinyal varsa deneme seklinde bulacaksin tabi ankastreden baglanti saglandiysa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankastre dediğin nedir bilmiyorum ama babasına sormuş o üçlü şeyin içi boşmuş bağlı değilmiş ayrıca bir türlü yapamadık dsl sürekli yanıp sönüyor vodafone bizde sorun yok elektrikçi çağırın diyor bir tane adam gelmiş beyaz ve mavi kablo demiş o kalın siyah içinden 4 tane kablo çıkan telefon kablosunu dsl yerine taktıysamda olmuyor dsl sürekli yanıp sönüyor birde sys sürekli yanıp sönüyor olmuyor ya acaba kablodamı sıkıntı felan var ama adam mavi beyaz demiş işte lütfen acil yardım edin ya.

EDİT: Bağladığım kabloların resmi aşağıda mavi beyaz kabloları ucu böyle 2 tane pinli olan kabloya ek yaparak modemdeki dsl yerine takıyorum olmuyor. Kablolarda sorun felan mı var lütfen yardım ya.

YALIN ADSL NASIL KURULUR ACİL YALIN ADSL NASIL KURULUR ACİL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzaydakiadam -- 8 Ağustos 2015; 1:12:21 >

Dostum elektrikçi çağır o halletsin. Siyah kablonun içindeki hangi kablo çiftinde sinyal olduğunu anlar o.

• tamam dostum sinyal kablolarını buldum ek yaptım bağladık ama bu seferde 1 mbps civarında dolaşıyor ekde mi problem var acaba ?
    Olabilir. Kotu ek yapmış olabilirsiniz ya da kablolar kötüdür. Belki de santrale uzaksınız. Hat değerlerini koy gir bakalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.