Şimdi Ara

Yalın - Alışmak Zorundayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sanki bugün herşey farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A981B189D -- 17 Haziran 2017; 12:42:20 >

• Asteğmenlik bir meslek değil, zorunlu askerlik hizmetini yerine getirme şeklidir. Askeriyede kalmak istiyorsanız kuvvetlerin sözleşmeli subay ya da astsubay olarak aldıkları kaynak tablolarına bakmanız gerek. Okul öncesi öğtetmenlik için hangi sınıflara başvuru yapılabiliyor şeklinde. Zorunlu askerlik hizmetini asteğmen olarak yaparsanız uzman olamadığınız gibi, kuvvete göre değişmekle birlikte astsubay da olamazsınız. Yaşınız kaç bilmiyorum ancak orduda kalmak istiyorsanız en kolay yolu uzman çavuş olmaktır. Deniz ve hava, kara ve jandarmaya göre daha rahattır. Başvuru kılavuzlarını inceleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 12 Haziran 2016; 16:50:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    Asteğmen olduktan sonra sınavları var. Asteğmenliğin son üç ayı teğmen olunuyor zaten. Şayet arkadaş kazanırsa teğmen üsteğmen vs yürür gider. Yani subay olarak devam etmek varken uzman çavuş olmak saçma olur. :)

• the_exorcist kullanıcısına yanıt
    O sınavların asteğmenlikle hiçbir bağı yok. Askere hiç gitmemiş biri gibi sözleşmeli/muvazzaf subay sınavlarına girip bir sürü aşamayı geçmeniz gerekiyor. Her yıl tüm kuvvetlerce sivil kaynaktan alınan subay sayısı bini geçmiyordur belki de.

Yedek subay olarak askerligini tamamlamis olanlar uzman cavus olamazlar.
    Yedek subay olanlar istemeleri ve tsknin o bransa ihtiyaci olmasi dahilinde muvazzaf subay olabilirler ancak kuvvetin actigi sinavlari ve yukumluluklerini yerine getirmeleri gerekir. Astegmenler sinavlari gecip sozlu mulakata alindiklari zaman astegmen olduklari ortadadir ve ek puan almaktadirlar mulakatta kitapcikta yaziyor lakin yedek subaylen sicil amirinizden almis oldugunuz not 85 ve ustu degilse sizi orada direkt elerler yani amirinizin referans olmus olmasi gerekir. Sozlesmeli subaylik sudur tsknin o bransa ihtiyaci yoktur size kara harp okulu sinifinda bir gorev verir tankci topcu ama yuzbasina kadar rutbe atlarsiniz ama ing ogretmeni tercuman doktor avukatsaniz ihtiyaci dahilinde ordu sizi terc.tegmen isim soy isim ing ogrt tegmen isim soy isim seklinde muvazzaf yapar albayliga kadar cikarir. Okul oncesi ogretmeninin muvazzaflikta hic sansi yok sozlesmeli olur yuzbasiyken sinava girersiniz muvazzaf olmak icin gecerseniz sinifinizda muvazzaf olursunuz bu da cok zordur hakimlik sinavindan bile daha zor.

• pavlus P kullanıcısına yanıt
    Mülakatta ek puan olayını da ilk sizden duydum. Ayrıca sicil notunuz 85 in üstünde değilse yazılı sınava girmeden elenirsiniz. Ben hava kuvvetlerinde astsubay dahi olamıyorum. Ek olarak sözleşmeli subaylık ihtiyaç branş ihtiyacı olmadığından değil, üst subaya ihtiyaç olmadığından yüzbaşında son bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 14 Haziran 2016; 19:27:42 >
    Harp okulu bransidan bahsetmiyorum ben idari sinif bransindan bahsediyorum ordu makina muh yetistiremez ise zaten muvazzaf yapip onu idari sinifa yerlestiriyor. Sicil notunun 85 ustu olmamasi senin sorunun dostum. Onu gectim bizim suanda binbasimiz tarih ogretmeni ve muvazzaf harp okulunda ogretmenlik yapiyordu geldi kendisi muze komutanimiz. Kitapcigi iyi incele belli donemlerde muvazzaf acar ve orada astegmene sehit cocuklarina yuksek lisanslilara doktoralilara verdigi ek puanlari gor. Sozlesmeli sinif tankci topcu vs... Idari sinif muvazzaf doktor eczaci muhendis ogretmen tercuman...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaşlanmak istemiyorum artık
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pavlus P kullanıcısına yanıt
    Sicil notumun kaç olduğunu söylemedim. Dediklerin içinde asteğmene puan yok. Mülakkatta diğerlerine göre tecrübeli olduğundan jüri karşısında şansı daha yüksek olduğu düşünülür. İdari sınıf dediğin nedir, sivilden aldıkları yardımcı sınıfların bir kısmı muvazzaf iken, muharip sınıf sözleşmelidir. Bunun nedeni de harp okulları ya da myo'lardır.

Tamam dostum sensin ondan mak muh arkadasim utgm olacak yakinda o da atgmdi. 2012 de sinavda arti puan alanlardandi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.