Şimdi Ara

12 Yıldır Düzenli Epilepsi İlacı Kullanıyorum.. Askerlik Durumum Ne Olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 27 yaşındayım ve yaklaşık 12 yıldır "Depakin Chrono 500mg" ilacını Epilepsi hastalığı için kullanıyorum.
    Lisansım geçen yaz bitti ve yakın zamanda askerlik şubesine gidip hastalığımdan ötürü askerlik akıbetimin ne olacağını öğrenmek istiyorum.

- Öncelikle kimileri geri hizmete verileceğimi söylüyor.
    - Kimileri forumlarda müşade altında tutulup nöbetimin olup olmayacağına bakılacağını söylüyor.
    - Kimileri askere yollanılıp oradaki kontrollerde epilepsi hastalığımın olduğu raporlarımda görülünce muaf olacağımı söylüyor.
    - Kimileri şube - sağlık ocağı - hastane güzergahından sonra heyetin beni muaf tutacağını söylüyor.

Yani anlaşılacağı üzere bir çok söylenilen şey var.
    *Hastalığımdan bahsedecek olursam, 15 yaşındaydı sanırım ilk nöbeti geçirdim ve ardından 1 hafta sonra tekrar bir nöbetim daha oldu. Doktora gittim ve bana sabah 1 adet, akşam da 2 adet olmak üzere günde 3 adet kullanmam için bana başta bahsettiğim ilacı verdi. Bu ilaçlarla düzeldim fakat doktor ilacı biraz erken kesince tekrar nöbetim oldu. İlacı başka doktor kontrolünde eski dozlarda kullanmaya devam ettim. Uzun yıllar gayet olumlu sonuçlar aldım. Üniversite hayatının yorgunluğu ve stresiyle ilaç aksatma ve stres gibi bazı nedenlerle 3 nöbetim daha oldu. Şu anda aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum ve aksatmamaya çalışıyorum. Son zamanlardaki nöbetlerimle herhangi bir baş dönmesi ya da kararma da iyice panik yapmaya başlıyorum. Psikolojik olarak biraz sıkıntılar çıkardı bu hastalık bana. Bir çok şeyden mahrum bıraktı, bilenler de bilir.

Şimdi söylenilenlere geliyorum.
    - Geri hizmete verilebilirim bu askeri doktora kalmış bir şey bu bir ihtimal.
    - Müşade altında tutulup nöbetimin kollanmasını çevremdekilere söylediğimde gülüyorlar (böyle bir uygulama olmuş olabilir lafım yok). Zaten ilacımı aksattığımda ve kesildiğinde nöbetler geçirdiğim hastane raporlarımda 10 sene içinde mevcut. Son zamanlarda böyle bir şeye müsade edilmeyeceğini söylüyorlar. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Benim her nöbetimde hastalığım ve tedavimin olumlu yönleri kendini 4-5 sene geri atıyor. (Doktorumun söylediğiyle)
    - Askere gidip orada kontrol edilmem bana saçma geldi. Gidilmeden hastanedekiler bu anlayabilir. (Askerde mantık yoktur. Bu yüzden de bir şey diyemiyorum)
    - Şube - sağlık ocağı - hastane güzergahı da benim hastalığımdan ötürü muaf tutulacağımın göstergesi olur. Sürekli duyduğum da bu.

Yaşayanlardan, bu hastalıktan müzdarip olanlardan ve bilenlerden yorumlarını bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

12 Yıldır Düzenli Epilepsi İlacı Kullanıyorum. Askerlik Durumum Ne Olur?

12 yıldır düzenli epilepsi ilacı kullanıyorsanız, askerlik durumunuz "Muaf Tutulmuş Muvazzaf" olarak değerlendirilir. Bu durum, aşağıdaki kriterleri karşıladığınız anlamına gelir:

• Epilepsi hastalığı nedeniyle askerlik hizmetini yapamayacak durumda olmanız
    • Askerlik hizmeti sırasında nöbet geçirme riskiniz yüksek olması
    • Epilepsi ilaçları kullanmanız nedeniyle askerlik görevini yerine getirirken sağlık sorunları yaşamanız muhtemel olması

Epilepsi hastası olarak askerlik durumunuzu belirlemek için aşağıdaki prosedürler uygulanır:

• Askerlik muayenesinde hekiminiz tarafından epilepsi hastalığınızın teşhisi konur.
    • Hastalık geçmişiniz ve kullandığınız ilaçlar hakkında bilgi vermeniz istenir.
    • Nöbet geçirme sıklığınız ve nöbetlerin şiddeti değerlendirilir.
    • İlaçlarınızın askerlik hizmeti sırasında nöbet geçirme riskinizi azaltıp azaltmadığına bakılır.

Bu değerlendirmeler sonucunda, "Muaf Tutulmuş Muvazzaf" olarak sınıflandırılırsanız, askerlik hizmeti yapmak zorunda kalmazsınız. Ancak, seferberlik halinde göreve çağrılabilirsiniz.

"Epilepsi hastası askere gider mi?" sorusunun cevabını özetlemek gerekirse: Düzenli epilepsi ilacı kullanan kişiler genellikle askerlik hizmetinden muaf tutulur. Ancak, her vaka bireysel olarak değerlendirilir ve askerlik durumu hastanın sağlık durumuna göre belirlenir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tamamen takımlarının kaç kilo çektiğine bağlı muaf olman. Eğer gitmek istemiyorsan tanıdık varsa muaf olabilirsiniz tamamen doktorların insafiyetine bağlı. Benim bir arkadaşım var acemide nöbet geçirdi beraber bitirdik askerliği yarin çıkıyoruz. Muaf olanlar da var duyduğum kadarıyla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 2 Haziran 2015; 11:01:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdığın yoksa ilk seçenek varsa muaf olursun.
  • Arkadaşlar biraz geç oldu ama 3 ay önce Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesine sevk edildim. Oraya gittiğimde, biraz da şans olacak ki, Noroloji Uzmanı, Allah razı olsun, benimle çok ilgilendi. Trabzonluyum ve onun da Samsunlu olması etkili oldu tabi. Direkt olarak 1 sene erteleme verdiler. Bazı arkadaşlar bu bilgi yarar diye eksik kalmasın dedim. 1 sene sonra yeniden kontrole gideceğim anlayacağınız. Hayırlısı Olsun.
  • Merhaba kardeş benim de yaşım 27 ve benim de 13 yıldır rahatsızlığım var ama şükür 11 yıldır nöbet geçirmiyorum düzenli ilaç kullanıyorum ve yaşamıma dikkat ediyorum içki sigara vs yok uykumu almaya çalışıyorum aç kalmamaya çalışıyorum vs. doktor ne dediyse yapmaya gayret ediyorum işte. bende 4 yıl önce asker hastanesine gittim beni şube sevk etti ben askere daha gitmiycem tecil ettircem onun için geldim fln dedim bişey olmadı yani aldık tecil işte dediğim gibi yaş 27 3 ay sonra 28 olcam işte bedelli askerlikden 1 ay ile yararlanamadım askere gitmemekten yanayım asker de ne kdr rahat olabilirsin ki yani gidersem uzun dönem gitcem mecburen görünen bu yaş tan sonra 11 yıl dan sonra ben nöbet tekrarından korkuyorum bi kaç yıl erteleme alabilirsem o arada tekrar bu devlet bedelli tekrar çıkarırlar diye umuyorum çürük raporu fln almak istemiyorum ondansa paramla bedelli yapmam benim için düşünce olarak daha mantıklı geliyor bu hastalık 1 2 yıl askerlik ertelemeyle geçecek veya nüksetcek bişey değil yani kilo dan olsa rahatsızlık dişimizi sıkar veririz kilomuzu fln bilmiyorum askerlik durumu ne olcak seneye bu zamanlar tecilim bitecek bana da 1 2 yıl erteleme verirler mi acaba??

• @caner_gs kardeşim yaşın benimle aynı. Ben de bedelliyi bekliyorum açıkçası. Senin gözle görülür senelerdir bir nöbetin yok. Benim yeni ilaç aksatmaya yönelik olduğundan, rapor istediler ve EEG çektiler. Sana da her ihtimalde bunları yaparlar ama dediğim gibi nöbetin senelerdir olmaması onlar için olumlu bir sonuç doğurur. Bedelli de ancak 3 sene de felan çıkar gibi geliyor. Ben 4 yıl üni mezunuyum. ALES'e kayıt oldum. Yüksek Lisans a girip 3 senr daha uzatcam. Bedelliden faydalanacağım ben de, eğer askeriye beni muaf tutmazsa. Benim oturmuş bir işim var ve Nisan'da kısmetse düğün yapacağım. O saatten sonra zor olur askerlik. Herşeyin hayırlısı. Sen de ümit kaybetme. Hastanede koştur sürekli. Kendini güzel bir dille anlat. Anlayışsız ve mantıksız bir sistem yok artık. Allah razı olsun bana çok yardımcı olmuşlardı komutanlar.

• Benim birliğimde tertiplerimden biri epilepsi hastasıydı. Askerliğini yaptı.

Kısa dönemdik.

Süresiz spor istirahati vermişlerdi. Artı olarak kendisi Mekanize Piyade Bölüğü'nden Merkez Komutanlığı'na alınmıştı. Kamera gözetleme yaparak askerliğini rahatça bitirdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganakbulut

@caner_gs kardeşim yaşın benimle aynı. Ben de bedelliyi bekliyorum açıkçası. Senin gözle görülür senelerdir bir nöbetin yok. Benim yeni ilaç aksatmaya yönelik olduğundan, rapor istediler ve EEG çektiler. Sana da her ihtimalde bunları yaparlar ama dediğim gibi nöbetin senelerdir olmaması onlar için olumlu bir sonuç doğurur. Bedelli de ancak 3 sene de felan çıkar gibi geliyor. Ben 4 yıl üni mezunuyum. ALES'e kayıt oldum. Yüksek Lisans a girip 3 senr daha uzatcam. Bedelliden faydalanacağım ben de, eğer askeriye beni muaf tutmazsa. Benim oturmuş bir işim var ve Nisan'da kısmetse düğün yapacağım. O saatten sonra zor olur askerlik. Herşeyin hayırlısı. Sen de ümit kaybetme. Hastanede koştur sürekli. Kendini güzel bir dille anlat. Anlayışsız ve mantıksız bir sistem yok artık. Allah razı olsun bana çok yardımcı olmuşlardı komutanlar.

On lisans bitirince AOF geçtiğimde 4 yıl kdr önce tecil için şube askeri hastaneye sevk etti muayene fln ettiler prosedür gereği işte askere gitmeyeceğim ben daha okuyacam dedim yüzeysel olarak konuştu etti bi kağıt yazdı etti gönderdi komando olamaz vs işte.. Hayatım da sorun olmadığı sürece dengeli bir yaşantı sürdüğüm zaman düzenli ilaç vs yani doktorun dediği gibi yaşadığım sürece şükür nöbet olmuyor benim son nöbetlerim ÖSS hazırlanırken oldu sıkıntı stres uykusuzluk tetiklemis ettirebildigim kdr tecil ettirip bedelli bekliyorum umarım denk gelir bizede bi bedelli :))

• Arkadaşlar... Yaklaşık 15 gün önce 2. kontrollerimi yaptırdım. Artık FETÖ olaylarından ötürü askeri hastane olayları yok. Bu tip kontroller ve işlemler devlet hastanelerinde yapılıyor. İlk olarak şubeye gidip kontroller için beni aile hekimine yolladılar. Sonrasında aile hekimi kontroller için bana hastane sevki verdi. Şubeye gittim, onlar da hastaneye sevk etti. Gittiğim hastane tam inceleme için beni başka bir hastane olan TIP Fakültesine sevk etti. Oradan sonucum çıktı ve Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'ne tekrar gittim. Orada Tıp fakültesinin verdiği raporu askeri döküman ve açıklamalara göre tekrar hazırladılar. Yaklaşık 1,5 ay süren bu süreçte Tıp fakültesinin de verdiği "Askerliğe Elverişli Değildir" raporunu verdiler. Bana zaten doktor sürekli bu ilacı kullanmak zorundasın demişti. Üniversite hayatımda düzgün kullanmamıştım çünkü ilaçları. Ama hastaneler bu konuda daha hassas davranıyorlar. Mağdur arkadaşlara ilgilenen doktordan da bu konu için görüş ve yardım istemelerini öneririm. Bu hastalık askerde insanı tetikleyebilir. Boş geçmezler artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.